Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

SPODBUDA ZA ČLANE FORUMA

Vse o spletišču Gasilci.org ter pomoč pri uporabi foruma, predlagajte nove forume, povejte vaše mnenje, ...

Moderator: Peter

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

SPODBUDA ZA ČLANE FORUMA

Objava matej » 19. oktober 2002, 11:56

LEP POZDRAV Milan.

Pozdravljam tvojo idejo glede spobude za člane foruma. :shock:

Opažam da nas je z dneva v dan več, upam da se bo tako odražalo tudi na operativnem delu....da nas bo zmeraj več...

Imam pa pomisleke glede (mogoče)nečlanov naše organizacije,da ne bo ratala zmešnjava...

Opazil sem da se nekatiri ubadajo tudi tuki že z politiko....če je to v prid gasilstvu... OK... v nasprotnem primiru pa naj spomnim, da je naša velika organizacija nestrankarska.

Pred leti smo tudi v našem društvu imeli, kar nekaj težav z tem, vendar sem jim povedal da dokler bom imel določeno funkcijo le tega ne bom dopuščal.....)

Pa mi je uspelo.

Z gasilskim pozdravom "NA POMOČ" !
matej
 
Objave: 132
Registriran: 18. oktober 2002, 15:46
Lokacija: Ljubljana

Objava Jaka » 19. oktober 2002, 12:13

Matej: Vprašanje in pobuda sicer ni bila namenjena meni, lahko pa povem svoje mnenje.
Ali bomo gasici plačevali DDV ali ne, je sicer politična odločitev, prikrajšani pa smo gasilci. Če bi zaradi tega dobili 20 % več sredstev, bi bilo v redu. Pa ni tako.
Sodelovanje v občinskih svetih za mene pomeni, da vplivaš na odločitve, ki se tičejo krajanov (kanalizacija, vodovod in hidrantno omrežje). V občinski svet se ne vključujemo kot predstavnik PGD ali GZ, temveč kot občan Jaka, Pepe ind. To pravico pa imam in mi je nihče ne more vzeti (splošna volilna pravica).
Pravzaprav je tudi odločitev, koliko denarja bo šlo za gasilerijo, politična. Če imajo lahko svoje liste kandidatov razna društva in združenja, me ne moti, da se tudi krajani, ki nam ni vseeno za varstvo pred požarom, povežemo in oblikujemo svojo listo. SEVEDA PA JE TA LISTA LOČENA OD DEJAVNOSTI PGD IN GZ.
Uporabnikova podoba
Jaka
 
Objave: 830
Registriran: 13. julij 2002, 23:14
Lokacija: Podhom

Objava Drago » 19. oktober 2002, 13:40

Jaka:

Jaz Mateju iz Ljubljane nisem nameraval odgovorit, ker je "sfalil" že v osnovi :roll: , če pa si to storil ti, naj bo dovoljeno še meni :D (Peter že rožlja s ključi) :twisted:

Ni ne vem kako velika ugotovitev, da so med nami (prostovoljnimi gasilci) v Sloveniji ogromne razlike. Pa ne v smislu izvajanja našega poslanstva, niti ne v dojemanju vrednot tega istega poslanstva, pač pa v finančni podlagi, ki potem rezultira tudi v takih zapisih kot je Matejev, pa s tem ne mislim popolnoma nič slabega - prej nasprotno; "hvala bogu", da je enim lahko tudi lepo. No, potrebno pa se je zavedat, da se moramo v veliki večini gasilci BORITI (ne mislim samo na ogenj), boriti za denar, ki nam potem (posredno) omogoča osnovne pogoje za naše delo.

In v tej borbi (dragi Matej) smo se pripravljeni družiti s "popom in hudičem", torej, ne samo s politiki :!: Ti verjetno pojma nimaš kako mi je pri srcu, ko stare ženičke s skromno pokojnino prosim za prostovoljne prispevke za gasilsko opremo in kako mi je, ko vem, da gre 20 % tega denarja za državo.

Po drugi strani pa je pojmovanje politike zelo "relativno", če pomisliš: "kako boš držal žlico pri jedi in na obnašanje v WC-ju" :lol: jah no, baje je tudi to politika :shock: :twisted:

Na pomoč ! (pa brez zamere)
Uporabnikova podoba
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
 
Objave: 5141
Registriran: 28. avgust 2002, 20:06
Lokacija: Lukavci

Objava Peter » 19. oktober 2002, 15:48

Saj smo še kar nestrankarska organizacija. S političnimi sredstvi se samo borimo za svoje pravice. Narobe bi bilo, če bi na primer mislil, da ne smemo lobirati pri občinskih svetnikih oziroma jim s svojo kandidaturno listo vliti strah v kosti. Tudi "informativni dan" bo namenjen demonstraciji nezadovoljstva s trenutno politiko, ne glede na to, katere stranke jo krojijo.

Sicer naslov teme ni primeren, vendar pa že sama objava usmerja odgovore.
Uporabnikova podoba
Peter
Upravnik
Upravnik
 
Objave: 4860
Registriran: 5. julij 2002, 23:40
Lokacija: Breznica
GE: Zabreznica

Objava matej » 19. oktober 2002, 18:54

Vsi trije....Jaka, Drago in Peter.

Povsem se strinjam z vašimi trditvami glede DDV in lobiranja pri mestnih svetnikih glede denarja za gasilstvo.

Pri nas v Ljubljani je zadeva malce drugačna...kakor na periferiji...saj imamo mestne četrti....katere pa nimajo ne denarja ne moči in sredstev za odločanje....tako, da je njiho delo in imenovanje zgolj formalnost.

Za svettnika MO Ljublana pa je seveda potrebno kaj več ..........pa pustimo take teme.

Prav tako se strinjam glede informativnega dneva na GZS v zvezi DDV.....edini pomislek seveda moj pa je kje boste parkirali svoja gasilska vozila...saj le to v bližini VLADE...tam pa je policaj...objekt je varovan.....da ne bo zgledalo kakor že protestni shod.

Verjamem da ni primeren naslov za take teme, vendar vidim da so zadeve zelo vroče in zanimive...pa nič za to.... bomo vsaj več vedeli.

VEČ NAS JE MOČNEJŠI SMO!!!!!

Lep Pozdrav.
matej
 
Objave: 132
Registriran: 18. oktober 2002, 15:46
Lokacija: Ljubljana

Objava Jaka » 19. oktober 2002, 19:31

Ja Matej. Ne mi pravit, da v centru Ljubljane ne moreš parkirati :shock: . Bomo pač poiskali prostor :lol: . Jaz sem mislil, da je tako enostavno najti parkirišče, kot pri nas v Podhomu (ali sploh veste, kje je to :?: ). Nikar me ne prepričuj, da to ni tako. Bomo sami videli, ko bomo prišli v Ljubljano.
Pa še nekaj. Sram te bodi :oops: . Kar protestiral bi :shock: . To smo se pa ja dogovorili, da gasilci tega ne počnemo. Še enkrat povdarjam: prihajamo samo po informacijo :lol: .
Uporabnikova podoba
Jaka
 
Objave: 830
Registriran: 13. julij 2002, 23:14
Lokacija: Podhom

Objava PARAMEDIC » 24. december 2002, 23:24

Hja, politika je danes tako že povsod. Osebno menim, da je v redu, če imajo gasilci dostop do politike v smislu uveljavljanja in napredka gasilstva, odločno pa nasprotujem obratnemu, in sicer vplivu politike na gasilce kot volilno telo. Zelo v redu so se organizirali v Bohinju, ko so ob volitvah ustanovili nekakšno gasilsko pobudo ( bi prosil, da kdo od bolje obveščenih razloži) in spravili svojega predstavnika v občinski svet. To pa je dobro za gasilstvo, saj lahko sprotno opozarjajo na perečo problematiko in rešujejo zadeve.
Niko
PARAMEDIC
 
Objave: 101
Registriran: 15. december 2002, 22:08
Lokacija: Radovljica

Objava mezan » 25. december 2002, 14:37

PARAMEDIC

Na pobudo GZ Bled, Bohinj in vseh gasilskih društev ter njihovih članov sta se v obeh občinah ustanovili Listi za boljšo požarno varnost in reševanje. Prav tako pa sta obe listi ( v občini Bled in Bohinj ), dobili po enega svetnika v občinski svet. Na Bledu pa je zelo malo manjkalo še za drugega svetnika.

Drugače pa Vem, da je še nekaj gasilcev v občinskih svetih po drugih gorenjskih občinah.
Uporabnikova podoba
mezan
 
Objave: 178
Registriran: 9. avgust 2002, 12:00
Lokacija: Bled

Objava Jaka » 25. december 2002, 14:50

Listi za boljšo požarno varnost sta tako na Bledu kot tudi v Bohinju NEODVISNI LISTI. Koliko bosta neodvisni, bo verjetno pokazal čas. Bistvo je, da nismo zavezani nobeni koaliciji.
Podobno so PGD ponekod predlagala kandidate v svete KS. V našem PGD smo bili kar uspešni, saj je naš član oz. kandidat postal celo predsednik sveta KS.
Veliko je bilo govora o tem, ali je prav, da se gasilci mešamo v politiko. Prepričani ste lahko, da je itak vse politika. Tudi to, koliko denarja je zagotovljenega za požarno varnost. Zaradi tega je prav, da imamo gasilci vsaj možnost naše probleme in težave pojasniti na seji občinskega sveta.
Sicer pa je bilo tudi o tem že veliko povedanega pod drugo temo.
Uporabnikova podoba
Jaka
 
Objave: 830
Registriran: 13. julij 2002, 23:14
Lokacija: Podhom


Nazaj na O forumu in spletišču Gasilci.org

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost