Stran 1 od 1

Gasilski slovar

ObjavaObjavljeno: 26. oktober 2004, 22:23
Matej K
No na pamet mi je spet padla ena ideja.
Če bi sestavili nekak gasilski slovar v katerega bi dali vse besede ki imajo karkoli z gasilstvom, no mogoče že obstaja potem je ta tema brez smisla, če pa ne pa se splača probat.
Primer:
Gasilec: človek, ki je pripravljen pomagat drugemu v nesreči. Poznamo prostovoljne in poklicne oboje pa druži enak cilj, pomagati v nesreči.

Kot nekak primer sem to navedel, upam da nisem z to temo mimo ustrelil.
Lep pozdrav
:?:
:idea:
:roll:

ObjavaObjavljeno: 26. oktober 2004, 23:46
Peter
Nisi prvi s to idejo. Na našem portalu je že nekaj časa preveden tudi Slovar, ki sicer ni dostopen širši javnosti, saj ima probleme s čšž. Nova verzija, ki naj bi bila na voljo kmalu, bo verjetno te probleme odpravila. Počakajmo še kakšen mesec.

O slovarju sem se sicer dogovarjal z Oskarjem in Matejo, ki naj bi skrbela za pravilnost vnosov. Niti približno ni to tako enostavno, da bi lahko uporabili npr. tvojo definicijo gasilca. :)

ObjavaObjavljeno: 7. februar 2007, 12:28
edvard
Med listanjem sem našel to temo in se mi ne zdi napačna me pa zanima kako je sedaj z tem?!?
Je na voljo ali je že pozabljeno!?!?!?
Predvsem bi se lahko dalo kake strokovne izraze kot n.p.r. backdraft,flash over ,...pa še dosti jih je !

ObjavaObjavljeno: 7. februar 2007, 17:05
Peter
Pa ... v bistvu se je vse ustavilo, ker so modul za slovar prenehali razvijati, uporaba nepodprtih modulov pa ni priporočljiva. Beri varnost, popravki hroščev, kompatibilnost z novimi verzijami portala itd..

ObjavaObjavljeno: 11. februar 2007, 15:25
toma
Peter je napisal:Pa ... v bistvu se je vse ustavilo, ker so modul za slovar prenehali razvijati, uporaba nepodprtih modulov pa ni priporočljiva. Beri varnost, popravki hroščev, kompatibilnost z novimi verzijami portala itd..
To je pri nas že poznano , kar bi koristilo marsikomu pač ni potrebno spravit pod streho.Verjamem da ni enostavno ampak vztrajati bi pa mogoče le bilo treba, tak slovar bi koristi prenekateremu gasilcu.

ObjavaObjavljeno: 11. februar 2007, 17:54
Peter
toma je napisal:To je pri nas že poznano , kar bi koristilo marsikomu pač ni potrebno spravit pod streho.Verjamem da ni enostavno ampak vztrajati bi pa mogoče le bilo treba, tak slovar bi koristi prenekateremu gasilcu.
Modul za slovar je bil preveden in nameščen na portal, vendar javno ni bil uporabljen zaradi vzrokov, ki sem jih napisal.