Nenavadni uporabniki

Vse o spletišču Gasilci.org ter pomoč pri uporabi foruma, predlagajte nove forume, povejte vaše mnenje, ...

Moderator: Peter

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Nenavadni uporabniki

Odgovor Napisal/-a Peter »

Mogoče ste zadnje čase opazili, da se je povečalo število registracij uporabnikov z nenavadnimi imeni. Čeprav se je to dogajalo že prej, jih je pa zadnje čase občutno več. Te uporabnike registrira robot, njihov namen pa je s promocijo spletišča v profilu narediti čimveč reklame za določena spletišča ali pa čakati na kakšno varnostno luknjo v forumu, potem pa jih bo nekdo sprožil. Prva stvar ni takšen problem, saj so pri nas profili uporabnikov za neregistrirane nevidni, tako da njihova promocija propade že v samem začetku. Druga stvar je pa že bolj kočljive narave, zato so potrebni določeni ukrepi.

Sistem registracije uporabnikov je sproten, saj je profil vsakega viden tudi če ni aktiviran, tako da posamezno aktiviranje s strani upravnika ni smiselno. Vsake toliko pa preverim zadnje novoregistrirane in sumljive pobrišem. Če v profilu ali v naslovu e-pošte nimajo nobene slovenske besede oz. kakršnegakoli drugega namiga, da prihajajo iz Slovenije, se takšnega uporabnika pobriše.

Toliko v vednost.
Zadnjič spremenil Peter, dne 28. November 2007, 9:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

tako je tudi prav.....
jajca met (no vsaj malo) pa se registrirat z imeni kot se šika.....
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Re: Nenavadni uporabniki

Odgovor Napisal/-a Franci »

Edino pravilno! :twisted:
Stati inu obstati. /Trubar/
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Ko smo ravno pri tem, spet imamo enega:
Najnovejši registrirani uporabnik je qhvqaibqds
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
martin
Kraj: Grosuplje

Odgovor Napisal/-a martin »

Ker smoravno pri št. članov imam predlog.

Ko sem malo brskal po seznamu članov, sem videl, da je okoli 600 članov samo prijavljenih in brez ene same objave.

Predlagam, da malo podebatiramo o tem in naredimo kriterij, koliko časa traja članstvo na forumu "brez objav"!

Lp ,martin
Potrpežljivost je božja mast!
(samo revež je tisti, ki se z njo maže)
joejoe
GE: PGD Kozarje

Odgovor Napisal/-a joejoe »

martin napisal/-a:Ker smoravno pri št. članov imam predlog.

Ko sem malo brskal po seznamu članov, sem videl, da je okoli 600 članov samo prijavljenih in brez ene same objave.

Predlagam, da malo podebatiramo o tem in naredimo kriterij, koliko časa traja članstvo na forumu "brez objav"!

Lp ,martin
No ja, tule bi bla potrebna zelo velika previdnost... Ce ni kake resne omejitve s strani programske opreme foruma (da se stevilo registriranih uporabnikov priblizuje kakemu longintu, npr. :D ), se po moje sploh ni treba s tem ukvarjat.

Lahko ti namignem, da poglej na levo stran (tam, kjer so podatki o meni), pa bos videl, kdaj sem registriran. Ce gres pogledat, kdaj sem zacel z bolj zivahnim sodelovanjem tule gor, se pa vidi, da je blo kar kako leto ali dve vmes.

Se za Petra, upravnika: A bi dali pri registraciji kako potrjevanje, kot je una scena s cudnimi crkami in stevilkami, ki jih moras prepoznat? Bi to kaj pomagalo pri "robotskih" registracijah?

LP
JJ
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

joejoe napisal/-a:Se za Petra, upravnika: A bi dali pri registraciji kako potrjevanje, kot je una scena s cudnimi crkami in stevilkami, ki jih moras prepoznat? Bi to kaj pomagalo pri "robotskih" registracijah?
Že imamo.
joejoe
GE: PGD Kozarje

Odgovor Napisal/-a joejoe »

Ze mamo
Ja, kaj pa jst vem, k sm se pred tremi leti prvic registriral :oops:
Peter napisal/-a: Bi to kaj pomagalo pri "robotskih" registracijah?
[/quote]

Sam mal me firbec matra, ker je blo zdej po netu nekaj govora o "kitten recognition" kot bolj zahtevni zadevi od crk in stevilk, ki naj bi jih nekateri roboti ze znali prepoznavat. A je avtomatska prepoznava tudi sem ze uletela?

Se zabaven razmislek: kak se ti "pametni" roboti kej z nasimi znaki bodejo? Bi jih strešice na čšžČŠŽ pregnale? :twisted:

LP
JJ

P.S. pa ni treba kakih admin skrivnosti objavljat, ce bi s tem skodil varnosti na tabli :)
Uporabniški avatar
Lenek
Kraj: Prepolje, Dravsko polje

Odgovor Napisal/-a Lenek »

No joejoe za informacijo poglej na prvo in drugo stran (seznama članov) pa boš videl kolko je takih ko nimajo nobene objave 8) (pa so se registrirali leta 2002) :wink:

8) Tak da po moje: tisti kateri nima nobene objave in že dolgo ni bil prijavljen na forumu se izbriše pa ne bo komplikacij :wink: (seveda če so ostali za to) :cry:

lp
BOJAN PAVEO 041/535-047
Lep pozdrav!!
tadej.z

Odgovor Napisal/-a tadej.z »

Hmm. Tudi sam dolgo časa nisem nič objavil, ker pač nisem imel kaj. Nisem namreč gasilec in priznam da dokler nisem pričel prebirati tegale foruma sem imel o gasilstvu bolj malo pojma.

Pravzaprav sem se z delom gasilcev srečeval po uradni dolžnosti pri najbolj nehvaležnem delu-prometnih nesrečah.
Potem pa sem nekega dolgočasnega večera, ko je bila žena v službi in otroka v nočnem življenju odkril tale forum in priznam navdušil me je. V tem času sem se kar dodobra seznanil z gasilsko organizacijo, načini posredovanja, organizacijo itd itd....

Skratka ne zdi se mi v redu da bi tiste ki ne objavljajo kar črtali in seznama člansta, če drugega ne ti registracija omogače pregled nad prebranimi in neprebranimi objavami-pač nekateri raje beremo kot pišemo.

glede tehle avtomatsko-registriranih "članov" pa kar v koš z njimi.

LP
Tadej
Uporabniški avatar
Miran 70
Kraj: Dravograd Koroška

Odgovor Napisal/-a Miran 70 »

Sem že enkrat napisal,da bi morali neregistriranim prepovedati objavljati v kakšni temi.
Vsak naj se registrira tako kot smo mi in naj potem debatirajo kolikor hočejo.
Tako pa tisti z gost in tako dalje samo škodijo in provocirajo.
Malo za razmislit.
Kjer je dim, je tudi ogenj.
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘
Pozdravljena koroška,kjer koli si.
L.P.Miran 70
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

Miran, nekateri podforumi so že zaklenjeni tako da neregistrirani ne morejo objavljat.
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

Tole kar je Peter danes naredil mi je pa zelooo všeč.
Brisal nenavadnega uporabnika b..... g..... in njegovo temo
s "čudno" vsebino. =D>
Stati inu obstati. /Trubar/
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Franci napisal/-a:Tole kar je Peter danes naredil mi je pa zelooo všeč.
Brisal nenavadnega uporabnika b..... g..... in njegovo temo
s "čudno" vsebino. =D>
Bogati gasilec? . :twisted: :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Škoda ! Jaz sem ga pa ravno hotel vprašat kako postati bogat :twisted:
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Odgovori