android aplikacije

Uporaba informatike v gasilstvu

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
luka8
Prispevkov: 62
Pridružen: 23. Oktober 2005, 11:50

Re: android aplikacije

Odgovor Napisal/-a luka8 »

Zanimivo, naše izkušnje so ravno obratne in teh težav ni bilo.
Sistem smo nekaj časa uporabljali vzporedno z obstoječim sistemom in takrat smo seveda prejemali v aplikacijo kar smo prejeli po SMS (nikoli dupliranih sporočil), kar pač nima veze z aplikacijo. Zadnjih nekaj mesecev imamo prek njih tudi alarmiranje in je vse tako kot mora biti od pozivov, navigacije, obveščanja... Tako da iz moje strani bi dal težko kakšen minus ker smo vse uredili pa še dobro tehnično podporo imajo.
kekec14
Prispevkov: 12
Pridružen: 27. Julij 2011, 20:03

Re: android aplikacije

Odgovor Napisal/-a kekec14 »

pes napisal/-a: 27. Junij 2021, 13:57
kekec14 napisal/-a: 18. Marec 2021, 22:13 Za vse uporabnike, ki jim FireAlert2 aplikacija ne dela na Androidu 10 in novejei, našel sem kje je težava. Google je z verzijo Android 10 spremenil pravice za aplikacije. Uvedel je novo pravico "display over other apps", ki pa je potrebna, da FireAlert2 prikaže "popup" okno. Kontaktiral sem originalnega razvijalca, da doda to pravico, vendar nisem dobil nobenega odgovora. Zato sem kar sam "pohekal" aplikacijo, in to pravico dodal v aplikacijo in je videti, da meni dela. Če je kdo zainteresiran, mu lahko pošljem link in preveri, če res deluje. Ta moj popravek ne bo deloval na Android Go verziji (to je oskubljena verzija Androida, kjer imamo manj RAM-a na voljo in je tam onemogočen dostop do omenjene pravice).
Objavi tukaj al pa pošlji v ZS
Glede, na to, da to hekanje FireAlert aplikacije dolgoročno ne bo optimalna rešitev, sem se odločil, da spišem svojo aplikacijo. Aplikacija se imenuje BeeperAlarm, trenutno je še v beta fazi. Zaenkrat je aplikacija stestirana in deluje na Android 11, napravi Samsung S21 in Google Pixel 4a. Princip delovanja je podoben FireAlert2, vendar ima trenutno samo osnovne funkcionalnosti:
-neomejeno filtrov, oz. sprožilcev (vsaj v teooriji)
-za vsak filter možnost nastavljanja melodije zvonenja, beseda na katero se aktivira, oz. pošiljateljevo številko
-widget (pripomoček), za hiter vklop/izklop aplikacije


Bolj podroben opis, nekaj zaslonskih slik itd. je na tej povezavi: https://github.com/devprprinc/beeperalarm, prenos apk datoteke pa na tej povezavi https://github.com/devprprinc/beeperala ... 0-beta.apk

Zakaj je moja alikacija boljša od ostalih? Morda ni, ima pa pomembno lastnost: izvorna koda je javno objavljena (GLPv3), kar pomeni, če se v prihodnosti zgodi, da aplikacija ne bo delovala (npr. na novi verziji Android-a) in jaz ne bom imela volje/časa za popravek, se lahko javi nov junak, ki lahko pelje razvoj aplikacije naprej.

Če komu aplikacija ne deluje, ali bi kakšno dodatno funkcionalnost/informacijo, naj sporoči tule ali preko ZS ali pa mail dev.prprincATgmail.com

Klemen Rahne
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Prispevkov: 2085
Pridružen: 6. Marec 2003, 10:44
Kontakt:

Re: android aplikacije

Odgovor Napisal/-a pes »

Klemen, hvala.

Sem namestil, morda ti uspe dodati še bliskavico pri alarmu.

lp
Odgovori