VULKAN

Uporaba informatike v gasilstvu

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kraj: Lukavci
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Drago »

Uradno se o Vulkano še ni pogovarjalo, če odmislim kratke informacije s strani poveljnika GZS in "Zreče", verjetno to čaka novo vodstvo GZS :twisted: , če bi bilo predstavljeno kakršnokoli finančno ovrednotenje bi ga pa predstavil, brez skrbi. :wink: Je pa dobro, da ste se o vsej stvari malo razpisali, ker še vedno velja: "več ljudi - več ve" 8)

lp DC
Uporabniški avatar
Jack
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a Jack »

Me zanima, kaj bo cez 3 leta. Ce se ne motim bo Vulkan ze cetrta aplikacija. Me zanima, ce je kdo naredil analizo, kaj pomeni uvedba vulkana za posamezna GD.

Upam, da bo ta program zazivel in da nebo zrasla se ena nedograjena hisa.

L.P.
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

Pozdravljeni .
Če še niste opazli so bile danes na strani GZS Slovenije objavljene nekaj točnejše informacije glede Vulkana. Sicer je nekaj povzetih iz Logosa.
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Še enkrat poudarjam, da je 31. marec 2003 skrajni rok za oddajo kadrovskih evidenc v GAS2000.

Kadrovskih podatkov po 31. marcu ne bo več mogoče prenašati preko GAS2000, ampak samo še vnašati direktno v VULKAN.
Še en ultimat. Očitno se jim mudi, da bi Vulkan štartal še pred kongresom. Na žalost je še vedno je govora samo o subvencioniranju računalniške opreme za GZ, čeprav bodo morala tako opremo imeti tudi društva. Kaj bi bilo, če bi društva rekla, da naj jim GZS do 31. marca zagotovi pogoje za uporabo aplikacije Vulkan? Nič. Smernice s prejšnjega kongresa so GZS pač naložile samo zagotovitev ustrezne programske opreme. :?

Zanima me, če je kdo dobil od GZS obljubljeno gradivo o varstvu osebnih podatkov?
Primož
Kraj: Markovo

Odgovor Napisal/-a Primož »

Ja Petr ti se pa hecaš!! :roll: Pri nas pravmo˝KDAJ JE PA ŽE V OTROBE TREŠL˝ Me pa prov zanima če je kdo kej dobil.Kaj pa programsko opremo a jo je kakšna GZ dobila društva jo itak nebomo nikol v to sm prepričan :idea: Kaj če bi GZS začeli pošiljati račune za opravljene internetne storitve ki bodo povezane z vulkanom :twisted:
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

Jah no, če poskušamo obrnit še na drugo plat medalje je pa tudi res, da je GAS2000 "v prometu" že kar lep čas.... :twisted: zdaj, ko je VULKAN bodo za "ta pridne" le še nujne korekcije, se pravi največ ena ura on-line na leto ( kolko že to stane ? ) Okol programske opreme, ki je dodana skupaj s PC-ji za GZ pa vem, da so win98 SE in ( seveda ) GAS2000 bili nameščeni. :oops:

lp DC
Igy
Kraj: Šmartno

Odgovor Napisal/-a Igy »

Saj se ne gre za eno uro na leto ali eno uro na dan za potrebe gasilstva. V Sloveniji je ogromno društev, ki so brez računalnika kje je še internet. Gre se za to da nas je ogromno, ki uporabljamo svoje računalnike (oz. smo uporabljali svoje računalnike - naše društvo ga je kupilo prejšnji teden) in bodo stroški interneta za potrebe društev zaračunani ta pridnim članom. Naj GZS najprej omogoči uporobo vulkana VSEM društvom, potem pa naj obveže društva z vulkanom. Sej če bo kdo hotel karkoli narediti v vulkanu bo potreboval več kot eno uro na leto, saj se bomo morali vsi naučiti delati s programom, in če ga ne bomo ne vem kako uporabljali bomo hitro pozabili in spet bomo potrebovali kar nekaj časa da se ga privadimo. Koliko pa je to ur na leto?
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

Igy: :lol:

Seveda imaš prav in jaz ti niti slučajno ne mislim oporekat :wink: vendar je pa tudi res, da je pri vsaki stvari pač odvisno iz katerega "zornega kota" jo obravnavaš oziroma gledaš :idea: Včeraj mi je npr. Janez ( naš dolgoprogaš ) na Ig-u, razložil sledeče: Da sem lahko srečen, ker dobimo gasilci pri nas 1500 sit na "glavo", v Ljubljani pa samo 22 sit, gledano iz tega zornega kota :shock: :lol: Vam povem, če mi tega ne bi razložil Janez, bi se 100 % razjokal :cry: ( v korist LJ seveda ) :lol: :lol:

Do kongresa bo za nabavo PC-jev vsaka GZ, ki se bo javila na razpis, dobila 100.000,00 sit .....počasi pa bo tud 15. kongres in tudi take skrbi odveč :lol:

lp DC
Uporabniški avatar
lipe
GE: Preddvor

Odgovor Napisal/-a lipe »

Kdo pa trdi da do interneta lahko dostopamo samo z microsoftovimi programi ?!

Verjetno mi bodo pritrdili vsi ljubitelji in uporabniki Linux-a.
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
Kontakt:

Poskusi testno verzijo Vulkana s čim drugim kot z Internet explorerjem in poročaj o uspehih. :twisted:
G2
Kraj: Dolič

Odgovor Napisal/-a G2 »

Tu se moram spet malo oglasit

Kar se tiče linuxa se da dostopat do Vulkana preko netscapa, opere, ter mozzile. Seveda so manjše napake (npr. prekrivanje besed...), se pravi bolj lepotne napakice, ki pa niso zelo moteče.
Tako, da v tem pogledu ni problemov.

Preizkušeno na RedHat 8.0, Netscape 7.0, Opera xxx in Mozzila 1.1
LP

G2
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
Kontakt:

Recimo da te "lepotne" napakice ne motijo. Ampak samo recimo.

Glede na to, da si dvakrat napačno napisal ime Mozille, sklepam, da nisi ravno pogost uporabnik tega brskalnika, drugače bi te zaprosil za pomoč. Meni namreč v Mozilli odpre prvo stran po prijavi, nato pa se mi ob kliku na katerokoli povezavo pokaže famozni The page cannot be found.
Priponke
vulkan.jpg
(19.76 KiB) Prenešeno 369 krat
Uporabniški avatar
Alex74
GE: PGD Ravne na Kor.
Kraj: Prevalje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Alex74 »

Moje mnenje ?

Ne zdi se mi "fer" od GZS, da postavi ulitmat do konca marca, potem pa samo še Internet. Vsa društva še vedno nimajo računalnikov, če pa jih že imajo, pa ni Interneta. In potem bo strošek za informatiko še večji (modem+internet...) in spet bo potrebno sedeti nešteto ur za vnašanje že vnešenih podatkov. Ne razumem, zakaj ni možno še naprej delati Off-Line v GAS2000 in podatke pošiljat na GZS ali Logos, ki potem po enakem postopku kot do sedaj prenese v novo bazo...

Glede varovanja podatkov pa še tole. GAS2000 ima možnost zaščite z geslom tako, da ti ne more lih vsak brskat po podatkih. Da o varnosti prenosa podatkov po internetu sploh ne govorim... Kar se pa tiče arhiviranja je pa tako, da moraš delati arhive sproti.

Upam, da imajo na serverju ažurno poinstalirane popravke in vse ostale varnostne zadeve, da ne bo ob prvem virusu jok in stok...

LP
Alex
Uporabniški avatar
Jasmin Kaljun
Kraj: Pragersko - Makole
Kontakt:

vulkan

Odgovor Napisal/-a Jasmin Kaljun »

Zdravo!

Ponovno sem našel malo prostega časa in se malo poigral z Vulkanovimi meniji. Ko sem jih pregledoval, nisem našel podatka, ki se mi je v GAS 2000 zdel zelo uporaben: izračunanega staža v gasilski organizaciji.

Ker tega podatka ni tudi na matičnem listu pripravljenem za izpis, menim, da bi bilo ta podatek smoterno uvrstiti v končno verzijo Vulkana.

(V kolikor je to ze narejeno, le jaz sem to spregledal se lepo opravičujem).
Uporabniški avatar
metodg
GE: PGD Brezje na Gor.
Kraj: Brezje na Gorenjskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a metodg »

Fantje in v zadnjem času tudi dekleta!!!

VULKAN je začel delovati...

Jaz sem ga že malo pregledal in preizkusil in se mi zdi po prvih občutkih DOBRO :lol: .

Mal se ga je treba navadit, pol pa kar gre...

Gesla za dostop imajo na lokalnih zvezah. Vaši odgovorni za podatke naj povprašajo za gesla...

Metod G. :D :P :lol:
Bomo zmogli??? BOMO JA!!!! ... je rekel mojster MIHA.
Odgovori