lp DC
VULKAN
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uradno se o Vulkano še ni pogovarjalo, če odmislim kratke informacije s strani poveljnika GZS in "Zreče", verjetno to čaka novo vodstvo GZS
, če bi bilo predstavljeno kakršnokoli finančno ovrednotenje bi ga pa predstavil, brez skrbi.
Je pa dobro, da ste se o vsej stvari malo razpisali, ker še vedno velja: "več ljudi - več ve"
lp DC
lp DC
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Še en ultimat. Očitno se jim mudi, da bi Vulkan štartal še pred kongresom. Na žalost je še vedno je govora samo o subvencioniranju računalniške opreme za GZ, čeprav bodo morala tako opremo imeti tudi društva. Kaj bi bilo, če bi društva rekla, da naj jim GZS do 31. marca zagotovi pogoje za uporabo aplikacije Vulkan? Nič. Smernice s prejšnjega kongresa so GZS pač naložile samo zagotovitev ustrezne programske opreme.Še enkrat poudarjam, da je 31. marec 2003 skrajni rok za oddajo kadrovskih evidenc v GAS2000.
Kadrovskih podatkov po 31. marcu ne bo več mogoče prenašati preko GAS2000, ampak samo še vnašati direktno v VULKAN.
Zanima me, če je kdo dobil od GZS obljubljeno gradivo o varstvu osebnih podatkov?
Ja Petr ti se pa hecaš!!
Pri nas pravmo˝KDAJ JE PA ŽE V OTROBE TREŠL˝ Me pa prov zanima če je kdo kej dobil.Kaj pa programsko opremo a jo je kakšna GZ dobila društva jo itak nebomo nikol v to sm prepričan
Kaj če bi GZS začeli pošiljati račune za opravljene internetne storitve ki bodo povezane z vulkanom 
Jah no, če poskušamo obrnit še na drugo plat medalje je pa tudi res, da je GAS2000 "v prometu" že kar lep čas....
zdaj, ko je VULKAN bodo za "ta pridne" le še nujne korekcije, se pravi največ ena ura on-line na leto ( kolko že to stane ? ) Okol programske opreme, ki je dodana skupaj s PC-ji za GZ pa vem, da so win98 SE in ( seveda ) GAS2000 bili nameščeni.
lp DC
lp DC
Saj se ne gre za eno uro na leto ali eno uro na dan za potrebe gasilstva. V Sloveniji je ogromno društev, ki so brez računalnika kje je še internet. Gre se za to da nas je ogromno, ki uporabljamo svoje računalnike (oz. smo uporabljali svoje računalnike - naše društvo ga je kupilo prejšnji teden) in bodo stroški interneta za potrebe društev zaračunani ta pridnim članom. Naj GZS najprej omogoči uporobo vulkana VSEM društvom, potem pa naj obveže društva z vulkanom. Sej če bo kdo hotel karkoli narediti v vulkanu bo potreboval več kot eno uro na leto, saj se bomo morali vsi naučiti delati s programom, in če ga ne bomo ne vem kako uporabljali bomo hitro pozabili in spet bomo potrebovali kar nekaj časa da se ga privadimo. Koliko pa je to ur na leto?
Igy:
Seveda imaš prav in jaz ti niti slučajno ne mislim oporekat
vendar je pa tudi res, da je pri vsaki stvari pač odvisno iz katerega "zornega kota" jo obravnavaš oziroma gledaš
Včeraj mi je npr. Janez ( naš dolgoprogaš ) na Ig-u, razložil sledeče: Da sem lahko srečen, ker dobimo gasilci pri nas 1500 sit na "glavo", v Ljubljani pa samo 22 sit, gledano iz tega zornega kota
Vam povem, če mi tega ne bi razložil Janez, bi se 100 % razjokal
( v korist LJ seveda )
Do kongresa bo za nabavo PC-jev vsaka GZ, ki se bo javila na razpis, dobila 100.000,00 sit .....počasi pa bo tud 15. kongres in tudi take skrbi odveč
lp DC
Seveda imaš prav in jaz ti niti slučajno ne mislim oporekat
Do kongresa bo za nabavo PC-jev vsaka GZ, ki se bo javila na razpis, dobila 100.000,00 sit .....počasi pa bo tud 15. kongres in tudi take skrbi odveč
lp DC
Tu se moram spet malo oglasit
Kar se tiče linuxa se da dostopat do Vulkana preko netscapa, opere, ter mozzile. Seveda so manjše napake (npr. prekrivanje besed...), se pravi bolj lepotne napakice, ki pa niso zelo moteče.
Tako, da v tem pogledu ni problemov.
Preizkušeno na RedHat 8.0, Netscape 7.0, Opera xxx in Mozzila 1.1
Kar se tiče linuxa se da dostopat do Vulkana preko netscapa, opere, ter mozzile. Seveda so manjše napake (npr. prekrivanje besed...), se pravi bolj lepotne napakice, ki pa niso zelo moteče.
Tako, da v tem pogledu ni problemov.
Preizkušeno na RedHat 8.0, Netscape 7.0, Opera xxx in Mozzila 1.1
LP
G2
G2
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Recimo da te "lepotne" napakice ne motijo. Ampak samo recimo.
Glede na to, da si dvakrat napačno napisal ime Mozille, sklepam, da nisi ravno pogost uporabnik tega brskalnika, drugače bi te zaprosil za pomoč. Meni namreč v Mozilli odpre prvo stran po prijavi, nato pa se mi ob kliku na katerokoli povezavo pokaže famozni The page cannot be found.
Glede na to, da si dvakrat napačno napisal ime Mozille, sklepam, da nisi ravno pogost uporabnik tega brskalnika, drugače bi te zaprosil za pomoč. Meni namreč v Mozilli odpre prvo stran po prijavi, nato pa se mi ob kliku na katerokoli povezavo pokaže famozni The page cannot be found.
- Priponke
-
- vulkan.jpg
- (19.76 KiB) Prenešeno 369 krat
- Alex74
- GE: PGD Ravne na Kor.
- Kraj: Prevalje
- Kontakt:
Moje mnenje ?
Ne zdi se mi "fer" od GZS, da postavi ulitmat do konca marca, potem pa samo še Internet. Vsa društva še vedno nimajo računalnikov, če pa jih že imajo, pa ni Interneta. In potem bo strošek za informatiko še večji (modem+internet...) in spet bo potrebno sedeti nešteto ur za vnašanje že vnešenih podatkov. Ne razumem, zakaj ni možno še naprej delati Off-Line v GAS2000 in podatke pošiljat na GZS ali Logos, ki potem po enakem postopku kot do sedaj prenese v novo bazo...
Glede varovanja podatkov pa še tole. GAS2000 ima možnost zaščite z geslom tako, da ti ne more lih vsak brskat po podatkih. Da o varnosti prenosa podatkov po internetu sploh ne govorim... Kar se pa tiče arhiviranja je pa tako, da moraš delati arhive sproti.
Upam, da imajo na serverju ažurno poinstalirane popravke in vse ostale varnostne zadeve, da ne bo ob prvem virusu jok in stok...
LP
Alex
Ne zdi se mi "fer" od GZS, da postavi ulitmat do konca marca, potem pa samo še Internet. Vsa društva še vedno nimajo računalnikov, če pa jih že imajo, pa ni Interneta. In potem bo strošek za informatiko še večji (modem+internet...) in spet bo potrebno sedeti nešteto ur za vnašanje že vnešenih podatkov. Ne razumem, zakaj ni možno še naprej delati Off-Line v GAS2000 in podatke pošiljat na GZS ali Logos, ki potem po enakem postopku kot do sedaj prenese v novo bazo...
Glede varovanja podatkov pa še tole. GAS2000 ima možnost zaščite z geslom tako, da ti ne more lih vsak brskat po podatkih. Da o varnosti prenosa podatkov po internetu sploh ne govorim... Kar se pa tiče arhiviranja je pa tako, da moraš delati arhive sproti.
Upam, da imajo na serverju ažurno poinstalirane popravke in vse ostale varnostne zadeve, da ne bo ob prvem virusu jok in stok...
LP
Alex
- Jasmin Kaljun
- Kraj: Pragersko - Makole
- Kontakt:
vulkan
Zdravo!
Ponovno sem našel malo prostega časa in se malo poigral z Vulkanovimi meniji. Ko sem jih pregledoval, nisem našel podatka, ki se mi je v GAS 2000 zdel zelo uporaben: izračunanega staža v gasilski organizaciji.
Ker tega podatka ni tudi na matičnem listu pripravljenem za izpis, menim, da bi bilo ta podatek smoterno uvrstiti v končno verzijo Vulkana.
(V kolikor je to ze narejeno, le jaz sem to spregledal se lepo opravičujem).
Ponovno sem našel malo prostega časa in se malo poigral z Vulkanovimi meniji. Ko sem jih pregledoval, nisem našel podatka, ki se mi je v GAS 2000 zdel zelo uporaben: izračunanega staža v gasilski organizaciji.
Ker tega podatka ni tudi na matičnem listu pripravljenem za izpis, menim, da bi bilo ta podatek smoterno uvrstiti v končno verzijo Vulkana.
(V kolikor je to ze narejeno, le jaz sem to spregledal se lepo opravičujem).
- metodg
- GE: PGD Brezje na Gor.
- Kraj: Brezje na Gorenjskem
- Kontakt:
Fantje in v zadnjem času tudi dekleta!!!
VULKAN je začel delovati...
Jaz sem ga že malo pregledal in preizkusil in se mi zdi po prvih občutkih DOBRO
.
Mal se ga je treba navadit, pol pa kar gre...
Gesla za dostop imajo na lokalnih zvezah. Vaši odgovorni za podatke naj povprašajo za gesla...
Metod G.

VULKAN je začel delovati...
Jaz sem ga že malo pregledal in preizkusil in se mi zdi po prvih občutkih DOBRO
Mal se ga je treba navadit, pol pa kar gre...
Gesla za dostop imajo na lokalnih zvezah. Vaši odgovorni za podatke naj povprašajo za gesla...
Metod G.
Bomo zmogli??? BOMO JA!!!! ... je rekel mojster MIHA.