Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

GAS2000 - Kako do podatkov poslanih na GZ?

Uporaba informatike v gasilstvu

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

GAS2000 - Kako do podatkov poslanih na GZ?

Objava Peter » 7. januar 2003, 19:03

V desetih dnevih sem dobil kar dve vprašanji, ki se nanašata na to, kako dobiti podatke z diskete pripravljene za GZ. Vzrok je ponavadi takšen: Poslali smo podatke na GZ, potem pa smo po pomoti pobrisali vse podatke na računalniku.

Treba je vedeti, da ima GAS2000 tudi pripomoček za arhiviranje/restavriranje podatkov. Ta pripomoček ni za okras ampak ga je treba uporabiti vsaj enkrat na mesec ali po večjem vnosu. S tem boste zavarovali vse podatke, ki ste jih vnesli v GAS2000. Vedeti je treba, da se na disketo, ki je namenjena GZ shranijo samo podatki Kadrovske evidence.

Torej kako do podatkov.

Če ste program GAS2000 samo deinštalirali, je baza ostala v direktoriju GAS2000. Preimenujte direktorij v npr. GAS2000-star in inštalirajte GAS2000 na novo. Po končani inštalaciji skopirajte datoteke *_p.mdb iz GAS2000-star v GAS2000.

Če ste pobrisal ves direktorij, pa lahko kadrovske podatke prenesete tudi z diskete namenjene GZ. Datoteko GD*.arj, ki jo imate na disketi razširite nekam na računalnik, jo preimenujte v KADRI_p.mdb in jo premaknite v direktorij GAS2000. Računalnik vas bo vprašal, če želite prepisati datoteko, ki je že v direktoriju. Če ste prepričani, da je trenutna baza prazna jo prepišite.

To je to. Sicer pa prihaja Vulkan, ki bo odpihnil podobne težave stran. Baje. :wink:
Uporabnikova podoba
Peter
Upravnik
Upravnik
 
Objave: 4860
Registriran: 5. julij 2002, 23:40
Lokacija: Breznica
GE: Zabreznica

Nazaj na Informatika

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron