Stran 1 od 12

Aplikacija SPIN

ObjavaObjavljeno: 20. december 2004, 23:32
rs
Aplikacija SPIN - Sistem za Poročanje o Intervencijah in Nesrečah :?:

01.01.05 naj bi bil dan, ko VSI pričnemo pisati poročila o dogodkih v elektronski obliki, papirnate zadeve in pošiljanja odpadejo.

Ob izrednem dogodku ReCO odpre tekočo številko poročila in vnese začetne podatke in podatke o gasilcih in ostalih skužbah, gasilci pa vpisujejo svoje podatke v isto poročilo v katerega se vstopa z geslom. V poročilih ni možno popravljati podatkov, vsak ki bo izpolnjeval bo imel dostop le do svojih polj v poročilu, druga bodo zaklenjena.

Problem bo nastajal pri gasilcih, saj vsa društva nimajo dostop do interneta ter znanja računalništva ( starejši gasilci ).

Bomo videli, kaj bo prineslo novo leto in če bo datum pravi, se pa v zadnjih dneh intenzivno dela na tem.

LP.
Robert

ObjavaObjavljeno: 21. december 2004, 17:15
Matjaž Zupan
Sliši se precej uporabna zadeva,vsaj za tiste,ki znajo vsaj malo delati z računalnikom (verjetno kljub vsemu ne bo kakšen trd oreh :idea: ). Upajmo,da bodo vsi podatki zbrani na enem mestu in ne bo treba uporabljati kakšnih ločenih šifrantov v tiskani obliki (ki se včasih tudi kam založijo :? ) in podobnega. Vprašanje je samo,kako hitro bo ta zadeva zaživela v polni meri.

ObjavaObjavljeno: 21. december 2004, 22:55
Miha76
In kje se da aplikacijo SPIN preiskusiti v testni verziji?
Ali obstaja kakšno usposabljanje tudi za gasilce, ali se v temu usposabljajo le 'posvečeni'. nato pa bomo spet gasilci krivi, da ne izpolnjujemo formularjev v elektronski obliki!

ObjavaObjavljeno: 22. december 2004, 18:01
Gasilčk
V kolikor ne bo obstajala, kakršna koli preizkusna verzija bo po mojem mišljenju v začetku toliko napak, ter zavračanj poročil da se bo kar kadilo.

LP,
Gasilčk

ObjavaObjavljeno: 23. december 2004, 17:40
rs
Aplikacijo izdelal in jo še izdeluje oziroma popravlja LOGOS Kranj. Aplikacijo prvič danes tudi sam videl in preizkusil. Za izpolnjevanje ti pobere kar nekaj časa, vsaj dokler se je ne bomo navadili.

Nekaj o namenu SPINa v dodatku.

ObjavaObjavljeno: 23. december 2004, 19:50
Alex74
Kaj se je pa zgodilo z integracijo poročil v sistem Vulkan?!
Pred časom je bilo kar nekaj govora o tem...

SPIN

ObjavaObjavljeno: 24. december 2004, 10:26
silvano
Vse lepo in prav! Mislim, da je zadeva v skladu s časom v katerem živimo. S tem sem prepričan, da se bo ažurnost ter točnost podatkov povečala.
Zanima pa me ali to pomeni, da poročil na obrazcih ne bo več potrebno pisati ter s tem tudi poročati višjim nivojem koliko intervencij smo imeli itd... Saj predvidevam, da bo to omogočala sama aplikacija. Vprašanje pa je, če bodo tisti tam zgoraj to znali "poiskati" (lažje je, če te konec leta zasujejo še s 145 obrazci)


Lepe praznike ter vse naj v novem letu- Silvo

ObjavaObjavljeno: 24. december 2004, 11:17
Matjaž Zupan
Ja saj res... :banging: Tudi v Vulkanu je dodan meni Intervencija, ki pa zaenkrat nima kakšne posebne funkcije. Verjetno bi bilo res najbolje to novo aplikacijo integrirati kar v Vulkan,da bo vse na enem mestu ne pa da se bomo spet lovili in iskali zadeve malo tu in malo tam.

ObjavaObjavljeno: 24. december 2004, 11:34
Alex74
Še nekaj me zanima.

Na hitro sem preletel stran GZS in SOS112, pa o tem nisem našel NIČ! Če bo res menjni datum 01.01.2005, kako si kreatorji SPINa predstavljajo uspešen zagon oddajanja poročil, če ni nobenih uradnih informacij? Mislim, da bi bilo potrebno o tem bolj RESNO obvestiti društva in zveze. Po možnosti še informatike, ki bodo v društvih prvi na udaru.

Vsekakor pa je ideja o elektronski obliki pošiljanja poročil več kot dobrodošla.

Pa zvrhan koš daril želim vsem skupaj :wink:

LP
A. 8)

ObjavaObjavljeno: 24. december 2004, 12:30
Peter
Tako kot Slovenija ne bo izstrelila satelita za spremljanje gozdnih požarov, tako tudi ne moremo pričakovati, da bo vsak vodja intervencije imel računalnik, e-pošto in dostop do interneta. Mislim, da se spet ponavlja zgodba z Vulkanom, čeprav v milejši obliki, saj je precej društev MORALO poskrbeti za potrebno opremo in dostop. Zanimivo je, da se pri tem nihče ne sklicuje na 2009. Povsem se strinjam, da moramo slediti napredku, kar venomer dokazujemo tudi na našem spletišču, samo naj mi povedo, zakaj potem nimajo vse GE npr. termokamer - ker nekatere še zaščitnih oblek nimajo.

Takšno diletatntsko ravnanje, sedaj že druge krovne organizacije, je popolnoma nesprejemljivo. Zaključek bo nekaj vpijočih v puščavi, množica drugih, ki bodo molče sprejeli in veseli obrazi tistih, ki nas bodo spet nategnili. :x

ObjavaObjavljeno: 24. december 2004, 14:41
Gasilčk
Čestitam Peter zelo lepo si to napisal! =D>

LP,
Gasilčk

ObjavaObjavljeno: 24. december 2004, 16:08
Simona
Frajerčki, spet strelate brez koordinat!

Dajte najprej prit do ta pravih informacij, potlej pa modrujte.

Še daleč ni tako kot ste se vi tukaj gor razgovorili!

ObjavaObjavljeno: 24. december 2004, 16:51
Alex74
Simona je napisal:Dajte najprej prit do ta pravih informacij, potlej pa modrujte.

Saj ravno v tem je hec, da ni informacij... :roll:

ObjavaObjavljeno: 24. december 2004, 17:02
Andrej
Močno dvomim v kvaliteto aplikacije, če jo pripravlja LOGOS. Samo upam lahko da bo za uporabnike bolj prijazna kot sta GAS 2000 in VULKAN in da ne bo to še en polizdelek omenjene firme.

Andrej

ObjavaObjavljeno: 24. december 2004, 17:23
Peter
Mogoče bi pa frajerka kaj več povedala, kot piše v prilogi rs-ja.

Ne verjamem, da je z LOGOS-om kaj narobe. Problem je v tem, da naročniki ne vedo kaj hočejo. Uspeh je že v tem, da so se vsaj toliko uskladili, da bomo imeli samo eno aplikacijo.