Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Vulkan II

Uporaba informatike v gasilstvu

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objava binep » 5. april 2007, 0:07

Toliko "sranja" kot ga je naredila tale verzija Vulkana ga pa ni še nobena...danes sem dobil geslo in po pol ure klikanja sem vse skupaj samo zaprl. Dam na testiranje za odlikovanje gasilsko plamenico III. stopnje in mi vrže ven tudi vse ki že imajo to odlikovanje. Dejansko moraš sedaj vsakega člana še enkrat preveriti ali ni morda res že dobil to odlikovanje. Ne vem zakaj ga na testiranju vrže ven če to že ima. Pol druga zadeva je bila značka za dolgoletno delo 20 let. Prejšnji poveljnik bo letos dopolnil 20 let staža pa ga niti slučajno ne najde da mu to pripada. Potem so izginili vsi podatki o gasilski organizaciji, pri izobraževanju mi meče ven tečaje ki jih imajo člani že opravljene.

V glavnem eno totalno "sranje"... ne vem na koga naj se obrnem, verjetno bom najprej spisal en dopis na Logos, ker mislim da s tem GZS nima nobene zveze, saj so program delali v Logosu.

Razočaran do konca...

lp

Bine
Uporabnikova podoba
binep
 
Objave: 558
Registriran: 1. september 2002, 23:55
Lokacija: Podnart

Objava Franci » 5. april 2007, 7:04

Jure_Vavtar je napisal:Zivjo

Mene zanima, kam kliknit, da po testiranju članov za nek pogoj tečaja, prijavim člana na tečaj?

Tam piše le izberi na koncu podatkov člana. Potem lahko le preberem, da član izpolnjuje pogoje in to je to.

A je kaka tipka za prijavit al kako?

Najlepša hvala


Na zavihku usposabljanje, pod njim zavihek testiranje seveda s pogoji, ki jih določiš za katere daš testirat bazo članstva. Dobiš člane katere lahko prijaviš če jim daš kljukico. Seveda samo na prvi strani, ker če greš na naslednjo stran izgubiš vse s prve strani. In potem izdelaj prijavo :arrow: (predpogoj vsega) seveda pa mora biti tečaj prej razpisan drugače ni nič. :wink:
Stati inu obstati. /Trubar/
Uporabnikova podoba
Franci
 
Objave: 1657
Registriran: 27. junij 2005, 10:45
Lokacija: Velike Lašče

Objava mihael » 5. april 2007, 9:03

Tudi meni ni jasno na kakšen način so izboljšali verzijo vulkana :twisted: .
Upam, da se še nobedem ni ukvarjal z inventuro, ker je pa totalno v p...
Nekaj stedstev sploh ne morem prenesti iz strarega v novi program - javi kr eno napako. Ko hočeš izvesti amortizacijo , ti jo izvede za leto 2007 - pa še bi lahko našteval.
Najraje vidim, če preklopijo nazaj na prejšnji tip programa, ali pa naj tega vsaj testirajo preden ga dajo v uporabo :oops: .
Upam da se bo g. Tepina iz Logosa malo popraskal za ušesi in zadevo končno rešil :roll: . Na GZS pa je prišlo do zamenjave upraviteljice programa - upam da ni problem v tem. Upam, da se zadeva kmalu uredi.

Z gasilskim pozdravom:

NA POMOČ!
Uporabnikova podoba
mihael
 
Objave: 304
Registriran: 30. november 2002, 13:07
Lokacija: Bled

Objava Hanzi » 6. april 2007, 15:43

Sicer se še nisem prveč poglabljal :roll: v dvojko, želim pa si da ne bi slučajno piršlo do kakšneg apodobnega razpleta kot je bilo takrat ko je bil GAS2000>Vulkan. Takrat sploh š enisem bil pri gasilcih, sem pa določene stvari slišal in prebral in se ne želim podobnih stvari še enkrat :evil:
Sonce naj sveti vsak dan!

Janez

http://users.volja.net/pgdihan/
Hanzi
 
Objave: 89
Registriran: 19. februar 2005, 22:53
Lokacija: Ihan

Objava GAS 1 » 6. april 2007, 21:23

mihael je napisal:Tudi meni ni jasno na kakšen način so izboljšali verzijo vulkana :twisted: .

Najraje vidim, če preklopijo nazaj na prejšnji tip programa, ali pa naj tega vsaj testirajo preden ga dajo v uporabo :oops: .



Tudi jaz sem zasledil podobno, pa še neverjetno veliko podatkov nam je zmanjkalo in sedaj bo spet treba presedet par popoldnevov, da bomo skup spravli celotno evidenco za vse člane, za kar sem v zadnjih dveh letih porabil presenetljivo število ur :(.

Ali se da na kak drug način dobiti izgubljene podatke al jih treba vse posredovat na GZ in samostojno vpisat, kolko se da??

LP
GAS 1
 

Objava Jure_Vavtar » 6. april 2007, 21:34

Pozdravljeni

Mene pa zanima , kako se naredi predlog za odlikovanje in potem tudi oddaja le tega.

daš testiranje pa ene kljukce, kaj pa potem?

kje je gumb za oddajo ali napis predloga?

predlog je sestavek o članu - utemeljitev. Kam to napišem?

V starem vulkanu sem to nardil en dva tri. tle pa bolj gledam slabše je.

Hvala za pomoč

Jure
Uporabnikova podoba
Jure_Vavtar
 
Objave: 14
Registriran: 11. april 2006, 22:03
Lokacija: Velika Loka pri Trebnjem

Objava Matej 9 » 7. april 2007, 17:33

Jure,

ko greš v odlikovanjih na zavihek Testiranje, ti (baje) izpiše vse člane, ki izpolnjujejo pogoje za določeno odlikovanje (vendar očitno to še ne dela tako kot je zamišljeno). Obkljukaš želene člane, na vrhu vpišeš utemeljitev, ki velja za vse obkljukane člane in oddaš predlog s klikom na gumb 'Izdelaj prijavo'. S tem si že oddal predlog reševalcu ali mnenjedajalcu, torej na višji nivo.

Če greš na Odlikovanja >> Urejanje in poiščeš vse predloge, boš videl te tvoje predloge s statusom 'Poslano reševalcu predloga' , kar pomeni, da si ti naredil vse in mora predlog obdelati nekdo na drugem nivoju.

Še slikica za lažjo predstavo.

LP Matej
Priloge
vulkan_odlikovanja.jpg
Matej Krnc, VGČ I.

================================================
Ni kosec vsak, ki koso nosi.
Uporabnikova podoba
Matej 9
 
Objave: 202
Registriran: 16. marec 2005, 16:41

Objava Jure_Vavtar » 7. april 2007, 23:15

Vse lepo in prav napisano.

Problem je naslednji: potem ko dam testiranje in dam kljukice...

ni gor nobenga gumba izdelaj prijavo, napiši utemeljitev. nič ni.

pa še nekaj. Kako je s to utemeljitvijo? a je skupna za vse člane - enaka? ker tam v starem vulkanu ni bilo tako. si vsakega označil in mu posebej napisal utemeljitev.

Hvala Matej
Uporabnikova podoba
Jure_Vavtar
 
Objave: 14
Registriran: 11. april 2006, 22:03
Lokacija: Velika Loka pri Trebnjem

Objava Indijanec » 7. april 2007, 23:34

Jure_Vavtar je napisal:Vse lepo in prav napisano.

Problem je naslednji: potem ko dam testiranje in dam kljukice...

ni gor nobenga gumba izdelaj prijavo, napiši utemeljitev. nič ni.

pa še nekaj. Kako je s to utemeljitvijo? a je skupna za vse člane - enaka? ker tam v starem vulkanu ni bilo tako. si vsakega označil in mu posebej napisal utemeljitev.

Hvala Matej


Jure
mogoče pa ti je administrator dal samo "moč pregledovanja". Takrat ne moreš urejat in pisat novih prijav. Zato preveri, kakšen je tvoj pristop do Vulkana.
To ti lahko vidi samo administrator, zato boš moral z njim komunicirat :lol:
Če imaš moč urejanja in pisanja, potem imaš tudi več oken za uporabljat. Tudi za idelavo in zaključevanje prijav. :lol:

LP
Uporabnikova podoba
Indijanec
 
Objave: 111
Registriran: 29. april 2006, 23:56
Lokacija: Petišovci

Objava Gregor K. » 17. april 2007, 21:03

Spoštovani snovalci prenove aplikacije Vulkan, bolje bi bilo, da bi namesto tega kar ste spravili skupaj raje šli na dopust. :x

Po temeljitem pregledu celotne aplikacije in njenih možnosti, ter prijavi nekaj tečajnikov sem (ne prvi in zagotovo ne zadnji) ugotovil, da je zadeva do amena(ampak res do ku... amena) zanič! :evil: :evil:

Če je prejšnja verzija bila uporabniku dokaj prijazna in enostavna s tole žal ni tako, če rečem da je tole delanje norca iz tistih, ki se trudimo biti ažurni tudi na področju informatike v gasilstvu za potrebe svoje enote, bodo to kar pravšnje besede.
Sicer pa, pustimo se presenetiti. Najbolj težko pričakujem možnost, da bom lahko videl kakšen je status prijave ki sem jo oddal, oziroma jo je oddal tajnik in pa vse prijave dosedaj itd.
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabnikova podoba
Gregor K.
moderator
moderator
 
Objave: 3061
Registriran: 16. februar 2003, 13:20
Lokacija: Nekje na poti...

Objava pes » 17. april 2007, 21:32

Gregor, nekako si morajo zagotavljat promet v kletni učilnici. :lol:
Uporabnikova podoba
pes
moderator
moderator
 
Objave: 2137
Registriran: 6. marec 2003, 10:44

Objava Franci » 17. april 2007, 22:51

Gregor K. je napisal: ... Najbolj težko pričakujem možnost, da bom lahko videl kakšen je status prijave ki sem jo oddal, oziroma jo je oddal tajnik in pa vse prijave dosedaj itd.


To možnost imaš:
- usposabljanje
- urejanje
- predlog za: Tečaj za strojnika (primer)
- skupine statusov: nezaključeni

Vrže ti vse, ki so prijavljeni na tečaj strojnika in njihov status pri mnenjedajalcu.
Stati inu obstati. /Trubar/
Uporabnikova podoba
Franci
 
Objave: 1657
Registriran: 27. junij 2005, 10:45
Lokacija: Velike Lašče

Objava Gregor K. » 18. april 2007, 7:35

Franci hvala ti lepa za pomoč. :D
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabnikova podoba
Gregor K.
moderator
moderator
 
Objave: 3061
Registriran: 16. februar 2003, 13:20
Lokacija: Nekje na poti...

Objava FONTANA » 18. april 2007, 16:41

Mene zanima kaj laho počnem z OS in DI v novem vulkanu. Ko me je vprašalo po prenosu iz starega sem to storil zdaj pa mi je vse samo zeleno obarvano in ne morem nič urejat.
Sem poskušal naredit izpis po lokacijah pa mi je vrglo ven kar vozila v lasti društev na Celjskem in podobne stvari. Ko sem končno našel naš GVC 16/25 mi je izpisalo opremo ki je vnešena na to lokacijo. Kako program dobi podatke drugih društev v naše mi ni jasno.

dejmo se mučit še naprej!
RAZLIKA JE S KJE SI DOMA
FONTANA
 
Objave: 130
Registriran: 14. december 2006, 11:42

Objava Prevojc » 19. april 2007, 9:17

mene zanima kako vneseš novo opremo v ta novi vulkan :?:
Zoran Dernulovec

www.gasilci-prevoje.si

Ne pluvaj po tleh,
pomisli na poplave.
Uporabnikova podoba
Prevojc
 
Objave: 170
Registriran: 25. februar 2006, 22:30
Lokacija: Prevoje
GE: Prevoje

NazajNaprej

Nazaj na Informatika

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 2 gostov