Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Vulkan II

Uporaba informatike v gasilstvu

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Re: Vulkan II

Objava J.Jakic » 17. junij 2015, 16:45

Predlagam ti da za Vulkan ne uporabljaš brskalnika Chrome, ker za ta certifikat je preveč dela če ne veš točno kaj je treba storiti. Vsi ostali brskalniki nimajo tega problema. Poleg tega bi moral ta certifikat obnavljati vsakih 39 mesecev kar sicer po eni strani ni težko, po drugi strani si pa spet pred isto težavo ker pozabiš kako točno se zadeva popravi.

Samo moje mnenje...

Lp.
J.Jakic
 
Objave: 10
Registriran: 8. februar 2015, 23:29
GE: Želimlje

Re: Vulkan II

Objava Alex74 » 17. junij 2015, 16:54

V čem je potem problem? V brskalniku ali na strežniku? :huh:
IE ne uporabljam, FF pa ne bom instaliral samo zaradi vulkana... #-o

Kakšna je rešitev v chromu, da ne bom gledal tistega sporočila, ko odprem stran? :computer:
Aleksander Hočevar :wave:
PGD Ravne na Koroškem
Uporabnikova podoba
Alex74
 
Objave: 555
Registriran: 12. februar 2003, 16:40
Lokacija: Prevalje
GE: PGD Ravne na Kor.

Re: Vulkan II

Objava J.Jakic » 22. julij 2015, 22:26

Nevem točno v čem je težava, sem samo posredoval kar mi je povedal računalničar tako da sem prešaltal na FireFox. Sem pa zdajle še 1x probal na Chrome in mi deluje normalno, le da me v orodni vrstici opozarja da povezava s spletnim mestom ni preverjena/varna.
J.Jakic
 
Objave: 10
Registriran: 8. februar 2015, 23:29
GE: Želimlje

Re: Vulkan II

Objava J.Jakic » 23. julij 2015, 14:54

Ima mogoče še kdo težavo pri vnašanju nove opreme in vodenju le te kot drobni inventar? Ne dopusti mi namreč možnosti izbire vodenja opreme kot DI, vsakič ko izberem to možnost se ne zgodi nič. Je prišlo do kakšnih sprememb za katere ne vem? :huh:
J.Jakic
 
Objave: 10
Registriran: 8. februar 2015, 23:29
GE: Želimlje

Re: Vulkan II

Objava žajla » 23. julij 2015, 15:14

S kromom sem z enim klikom manj na vulkanu kot pa s Firefoxom, glavna težava je v tem, da strežnik uporablja zastarel način kodiranja podatkov, tako, da se jih lahko prestreže. Prav tako brskalnikom ni všeč predolga veljavnost stržniškega certifikata, ki je verzije 3, sigov-ca izdaja od 14. septembra verzijo 4. Miha Plesnik iz Logosa bo moral kakšno zadevo posodobiti, da bomo imeli uporabniki manj težav.
Uporabnikova podoba
žajla
 
Objave: 58
Registriran: 9. januar 2008, 20:34

Re: Vulkan II

Objava žajla » 23. julij 2015, 15:16

Pardon...
....sigov-ca izdaja od 14. septembra 2009 verzijo 4
Uporabnikova podoba
žajla
 
Objave: 58
Registriran: 9. januar 2008, 20:34

Odg: Vulkan II

Objava niko1996 » 1. februar 2016, 16:58

Lep pozdrav,

s tajnikom društva sva pregledovala moj profil na vulkanu, ker se mi je zdelo čudno, da nisem dobil značke za 10 let članstva in ob tem sva ugotovila, da mi v društvu članstva niso beležili od leta 2004 oz. 2005 ko sem se pridružil ampak od 2011. Seveda nisem ravno presrečen ob tem ker imam kar nekaj ''dokazov'' da sem član vsaj od leta 2005. Zdaj pa me zanima če je kdo imel podobno situacijo? In kako ste jo rešili oz. kako bi jo mi rešili, da ne bi izgubil napredovanj in specialnosti?
niko1996
 
Objave: 6
Registriran: 9. november 2015, 18:00
GE: PGD Ivanjkovci

Odg: Vulkan II

Objava pes » 1. februar 2016, 17:34

niko1996 je napisal:Lep pozdrav,

s tajnikom društva sva pregledovala moj profil na vulkanu, ker se mi je zdelo čudno, da nisem dobil značke za 10 let članstva in ob tem sva ugotovila, da mi v društvu članstva niso beležili od leta 2004 oz. 2005 ko sem se pridružil ampak od 2011. Seveda nisem ravno presrečen ob tem ker imam kar nekaj ''dokazov'' da sem član vsaj od leta 2005. Zdaj pa me zanima če je kdo imel podobno situacijo? In kako ste jo rešili oz. kako bi jo mi rešili, da ne bi izgubil napredovanj in specialnosti?

Imaš dve možnosti:

1. Administrator društva ti lahko vpiše v okencu prejšnjo dobo članstva in je rešeno. Zna pa se pojaviti problem, ko obdelovalci priznanj in odlikovanj ne preverijo vsega, kar je vnešeno, in neupravičeno zavrnejo relavanten predlog.

2. Admin ti popravi datum vstopa na tak način. Da gre v tvoje vrste člana, izbriše vse vrste člana do tvojega vstopa in potem pri tisti prvi vrsti člana popravi datum. Tako se popravi datum vstopa. Potem moreš nazaj nadevati noter vrste člana s starimi datumi, da ti vse ok kaže. Predlagam ti da, v kolikor ne veste točni datum vstopa tistega leta izbereš poljubni datum (RAZEN 1.1.--ne). To pa zato ker boš npr ob vstopu 1.1.2007, dobil značko za dolgoletno delo že 2016 in to skozi testiranje Vulkana, čeprav ti takrat še ne pripada.
Uporabnikova podoba
pes
moderator
moderator
 
Objave: 2137
Registriran: 6. marec 2003, 10:44

Odg: Vulkan II

Objava niko1996 » 1. februar 2016, 20:26

pes je napisal:
niko1996 je napisal:Lep pozdrav,

s tajnikom društva sva pregledovala moj profil na vulkanu, ker se mi je zdelo čudno, da nisem dobil značke za 10 let članstva in ob tem sva ugotovila, da mi v društvu članstva niso beležili od leta 2004 oz. 2005 ko sem se pridružil ampak od 2011. Seveda nisem ravno presrečen ob tem ker imam kar nekaj ''dokazov'' da sem član vsaj od leta 2005. Zdaj pa me zanima če je kdo imel podobno situacijo? In kako ste jo rešili oz. kako bi jo mi rešili, da ne bi izgubil napredovanj in specialnosti?

Imaš dve možnosti:

1. Administrator društva ti lahko vpiše v okencu prejšnjo dobo članstva in je rešeno. Zna pa se pojaviti problem, ko obdelovalci priznanj in odlikovanj ne preverijo vsega, kar je vnešeno, in neupravičeno zavrnejo relavanten predlog.

2. Admin ti popravi datum vstopa na tak način. Da gre v tvoje vrste člana, izbriše vse vrste člana do tvojega vstopa in potem pri tisti prvi vrsti člana popravi datum. Tako se popravi datum vstopa. Potem moreš nazaj nadevati noter vrste člana s starimi datumi, da ti vse ok kaže. Predlagam ti da, v kolikor ne veste točni datum vstopa tistega leta izbereš poljubni datum (RAZEN 1.1.--ne). To pa zato ker boš npr ob vstopu 1.1.2007, dobil značko za dolgoletno delo že 2016 in to skozi testiranje Vulkana, čeprav ti takrat še ne pripada.


1. ne razumem čist ampak me druga bolj interesira :) ampak na testni verziji vulkana ne gre zbrisati zadnje da bi potem lahko spreminjal datum ali bo na original šlo?
niko1996
 
Objave: 6
Registriran: 9. november 2015, 18:00
GE: PGD Ivanjkovci

Odg: Vulkan II

Objava pes » 1. februar 2016, 23:25

Niko, pod točko 1. imaš na sliki, glej napis "prejšnja"

2. Sigurno deluje, ker sem popravljal za eno društvo, vem pa tudi za druge ki so popravljali. Pri tej verziji se zna zakomplicirati, če nekomu pobrišeš operativnega gasilca in ga hočeš nazaj vneset ( naveden član pa ima površno vpisane podatke in nima vnešenega osnovnega in nadaljevalnega tečaja). Takrat pa se ti vklopi blokada. Ta blokada je bila vgrajena naknadno in za stare vnose ne velja (oz. jih ni zajemala), za novi vnos pa Vulkan prekontrolira, če je to vnešeno, če ne te zavrne.
Priloge
vulkan.JPG
Uporabnikova podoba
pes
moderator
moderator
 
Objave: 2137
Registriran: 6. marec 2003, 10:44

Odg: Vulkan II

Objava niko1996 » 2. februar 2016, 15:17

Aha sedaj sem opazil ta zavihek ja :D pod 1. torej če se gre pod drugo obstaja možnost, da bo morda problem ko me bo spet hotel beležiti kot operativca?

Hvala ti za pomoč vem, da sem morda malo nadležen :D ampak sam še nimam urejenega dostopa do vulkana zato še nisem najbolj vešč. ;)
niko1996
 
Objave: 6
Registriran: 9. november 2015, 18:00
GE: PGD Ivanjkovci

Odg: Vulkan II

Objava pes » 2. februar 2016, 15:32

niko1996 je napisal:Aha sedaj sem opazil ta zavihek ja :D pod 1. torej če se gre pod drugo obstaja možnost, da bo morda problem ko me bo spet hotel beležiti kot operativca?

Hvala ti za pomoč vem, da sem morda malo nadležen :D ampak sam še nimam urejenega dostopa do vulkana zato še nisem najbolj vešč. ;)


Jaz bi delal pod točko 2., edino pazi na tista izobraževanja in statuse.
Uporabnikova podoba
pes
moderator
moderator
 
Objave: 2137
Registriran: 6. marec 2003, 10:44

Odg: Vulkan II

Objava niko1996 » 2. februar 2016, 16:02

pes je napisal:
niko1996 je napisal:Aha sedaj sem opazil ta zavihek ja :D pod 1. torej če se gre pod drugo obstaja možnost, da bo morda problem ko me bo spet hotel beležiti kot operativca?

Hvala ti za pomoč vem, da sem morda malo nadležen :D ampak sam še nimam urejenega dostopa do vulkana zato še nisem najbolj vešč. ;)


Jaz bi delal pod točko 2., edino pazi na tista izobraževanja in statuse.


Ja saj vse imam vneseno osnovni, NTG pa tečaj za vodjo skupine to mam 100% v vulkanu + specialnost informatika in pa okrog 15. intervencij morda še kaj, tak da bi moralo spustit če te prav razumem se problem pojavi či ti tečaji niso vneseni?
niko1996
 
Objave: 6
Registriran: 9. november 2015, 18:00
GE: PGD Ivanjkovci

Re: Vulkan II

Objava pes » 2. februar 2016, 16:09

Tako je.
Uporabnikova podoba
pes
moderator
moderator
 
Objave: 2137
Registriran: 6. marec 2003, 10:44

Nazaj

Nazaj na Informatika

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost