ZARE DMR
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
mad_milkman
- GE: Civilna Zaščita
- Kraj: Malo tu,malo tam :)
Odg: ZARE DMR
Prednost DMR:
-več uporabnikov na enem kanalu,brez,da se medsebojno motijo
pa še,bi se dalo našteti in je bilo že opisano,nekoliko objav nazaj,da se ne bomo ponavljali!
-več uporabnikov na enem kanalu,brez,da se medsebojno motijo
pa še,bi se dalo našteti in je bilo že opisano,nekoliko objav nazaj,da se ne bomo ponavljali!
No po nekaj letih imam eno vprašanje. Imam radijsko postajo RETEVIS. Zanima me ali mi je kdo od sodelujočih na tem forumu pripravljen odstopiti podatke za programiranje digitalnega omrežja??
-
mad_milkman
fras112 napisal/-a:No po nekaj letih imam eno vprašanje. Imam radijsko postajo RETEVIS. Zanima me ali mi je kdo od sodelujočih na tem forumu pripravljen odstopiti podatke za programiranje digitalnega omrežja??
Če je res,tako,kot si navedel že precej časa nazaj,da imate v društvu dve dp3600,ti je najlažje s programom prebrati že sprogramirano postajo!
-
polo98
Po pregledu tvojih postov, (ne vseh) te zanima v glavnem TERTA. S to postajofras112 napisal/-a:No po nekaj letih imam eno vprašanje. Imam radijsko postajo RETEVIS. Zanima me ali mi je kdo od sodelujočih na tem forumu pripravljen odstopiti podatke za programiranje digitalnega omrežja??
Re: ZARE DMR
Tudi mene zanimajo ti podaki.
nimam programa in kabla za postajo dp.. imam retevis rt3 in pise da je kompatibilna s mototrbo... rabim frekvence in ostale podatke za programiranje.. za analogni sistem mam za digitalni pa ne.. aja pa tetra me ne zanima.. (zaenkrat) ceprav so nam priporocali nabavo vsaj ene tetra postaje da bi lahko komunicirali z darsom.. 
-
mad_milkman
fras112 napisal/-a:nimam programa in kabla za postajo dp.. imam retevis rt3 in pise da je kompatibilna s mototrbo... rabim frekvence in ostale podatke za programiranje.. za analogni sistem mam za digitalni pa ne.. aja pa tetra me ne zanima.. (zaenkrat) ceprav so nam priporocali nabavo vsaj ene tetra postaje da bi lahko komunicirali z darsom..
Tole nekaj ne klapa?! Saj je samo vinjet kontrola Dars na tetri! vzdrževanje,signalizacija itd... na analogu!!! Drugače pa ima dars nadzorni center tudi postajo z zare kanali in bi že kontaktirali,če bi bila potreba... SLO pač,vsak na svojem... Moralo bi biti vsaj ena frekvenca vsi z vsem,v primeru kake večje nesreče,tako kot imata Nemčija/Avstrija...
-
polo98
fras112, tega ti sprogramiral ne boš, če še osnov ne veš. ReCO je mogoče rešitev ali pa en član na tem forumu. Malo brskaj pa ga boš našel.
Re: ZARE DMR
Nekaj izven konteksta.
Želimo nabaviti novo mobitlno radijsko postajo. Seveda v korak s časom bi kupili (DMR), ki deluje analogno in digitalno.
Katero priporočati glede na izkušnje ?
Da ne delamo reklame, prosim na ZS.
Hvala
Želimo nabaviti novo mobitlno radijsko postajo. Seveda v korak s časom bi kupili (DMR), ki deluje analogno in digitalno.
Katero priporočati glede na izkušnje ?
Da ne delamo reklame, prosim na ZS.
Hvala
ne iščem več vaše pomoči
še posebaj ap ne od takih, ki ne znate druga kot vse prodat. 
-
polo98
Kaj pa ReCo pravi na to kot sem svetoval ? Ta druga možnost je pa ta član foruma, si ga našel @Tilen-ReCO LJfras112 napisal/-a:ne iščem več vaše pomočiše posebaj ap ne od takih, ki ne znate druga kot vse prodat.
No, saj mi je vse jasno kaj te muči
-
polo98
Pa še nekaj, da smo si na "čisto" na jasnem! Navedel si, da imate 2 DMR postaje.fras112 napisal/-a:No po nekaj letih imam eno vprašanje. Imam radijsko postajo RETEVIS. Zanima me ali mi je kdo od sodelujočih na tem forumu pripravljen odstopiti podatke za programiranje digitalnega omrežja??
Kje ste jih kupili in zakaj prodajalca ne povprašaš po frekvencah? Ti je sedaj dokončno jasno?
Glede tebe @fras112 sem v tvojem primeru končal.
RETEVIS radijske postaje izgledajo zelo zanimive. Kakšne so vaše izkušnje....kako se obnesejo?
Zanima me če je kdo pripravljen deliti digitalne frekvence za sistem ZARE.
Kaj pa tier1, tier2, tier3? Koliko je to pomembno, da postaja normalno deluje v ZARE digitalnem načinu?
Upam, da je kdo pripravljen malo delit svoje znanje...
Lp
Kaj pa tier1, tier2, tier3? Koliko je to pomembno, da postaja normalno deluje v ZARE digitalnem načinu?
Lp
-
albrecht12
Pozdravljen, tudi sam imam digitalno postajo (DMR) Retevis VHF in lahko povem, da sem z njo zelo zadovoljen. Postaja je TIER 2 kot 90% vseh DMR postaj. Imam pa seveda nalozen firmware MD-380 Tools, ki omogoča Promiscuous mode, da lahko poslusas vse pogovore na slotu 1 ali 2 na določeni frekvenci. Pogoj je le to, da veš time slot, ki je v uporabi za govor 1 ali 2 ter da imaš za določeno frekvenco tudi pravilni color code od 1 do 15.rosso napisal/-a:RETEVIS radijske postaje izgledajo zelo zanimive. Kakšne so vaše izkušnje....kako se obnesejo?
Lp
Na DMR sistemu so v celoti reševalci v Ljubljani in okolici.
Gasilci so večinoma še vedno na analognem sistemu in bo tako verjetno ostalo še en lep čas.