Stran 2 od 4

Odg: ZARE DMR

ObjavaObjavljeno: 18. marec 2016, 0:07
mad_milkman
Prednost DMR:

-več uporabnikov na enem kanalu,brez,da se medsebojno motijo

pa še,bi se dalo našteti in je bilo že opisano,nekoliko objav nazaj,da se ne bomo ponavljali!

Odg: ZARE DMR

ObjavaObjavljeno: 4. september 2016, 17:12
fras112
No po nekaj letih imam eno vprašanje. Imam radijsko postajo RETEVIS. Zanima me ali mi je kdo od sodelujočih na tem forumu pripravljen odstopiti podatke za programiranje digitalnega omrežja??

Odg: ZARE DMR

ObjavaObjavljeno: 7. september 2016, 0:31
polo98
In za kateri model se gre te RETEVIS postaje?

Odg: ZARE DMR

ObjavaObjavljeno: 10. september 2016, 9:30
mad_milkman
fras112 je napisal:No po nekaj letih imam eno vprašanje. Imam radijsko postajo RETEVIS. Zanima me ali mi je kdo od sodelujočih na tem forumu pripravljen odstopiti podatke za programiranje digitalnega omrežja??



Če je res,tako,kot si navedel že precej časa nazaj,da imate v društvu dve dp3600,ti je najlažje s programom prebrati že sprogramirano postajo! :) Druga opcija,precej lažja. Greš v dmr način ,menu-contact list ,imena grup, view number itd itd... :lol:

Odg: ZARE DMR

ObjavaObjavljeno: 10. september 2016, 18:36
polo98
fras112 je napisal:No po nekaj letih imam eno vprašanje. Imam radijsko postajo RETEVIS. Zanima me ali mi je kdo od sodelujočih na tem forumu pripravljen odstopiti podatke za programiranje digitalnega omrežja??


Po pregledu tvojih postov, (ne vseh) te zanima v glavnem TERTA. S to postajo [-X

Re: ZARE DMR

ObjavaObjavljeno: 13. september 2016, 10:11
aznidaric
Tudi mene zanimajo ti podaki.

Odg: ZARE DMR

ObjavaObjavljeno: 15. september 2016, 21:46
fras112
nimam programa in kabla za postajo dp.. imam retevis rt3 in pise da je kompatibilna s mototrbo... rabim frekvence in ostale podatke za programiranje.. za analogni sistem mam za digitalni pa ne.. aja pa tetra me ne zanima.. (zaenkrat) ceprav so nam priporocali nabavo vsaj ene tetra postaje da bi lahko komunicirali z darsom.. :D

Odg: ZARE DMR

ObjavaObjavljeno: 16. september 2016, 8:27
mad_milkman
fras112 je napisal:nimam programa in kabla za postajo dp.. imam retevis rt3 in pise da je kompatibilna s mototrbo... rabim frekvence in ostale podatke za programiranje.. za analogni sistem mam za digitalni pa ne.. aja pa tetra me ne zanima.. (zaenkrat) ceprav so nam priporocali nabavo vsaj ene tetra postaje da bi lahko komunicirali z darsom.. :D




Tole nekaj ne klapa?! Saj je samo vinjet kontrola Dars na tetri! vzdrževanje,signalizacija itd... na analogu!!! Drugače pa ima dars nadzorni center tudi postajo z zare kanali in bi že kontaktirali,če bi bila potreba... SLO pač,vsak na svojem... Moralo bi biti vsaj ena frekvenca vsi z vsem,v primeru kake večje nesreče,tako kot imata Nemčija/Avstrija...

Odg: ZARE DMR

ObjavaObjavljeno: 17. september 2016, 12:26
polo98
fras112, tega ti sprogramiral ne boš, če še osnov ne veš. ReCO je mogoče rešitev ali pa en član na tem forumu. Malo brskaj pa ga boš našel.

Odg: ZARE DMR

ObjavaObjavljeno: 21. september 2016, 10:59
fras112
ne iščem več vaše pomoči :) še posebaj ap ne od takih, ki ne znate druga kot vse prodat. :)

Odg: ZARE DMR

ObjavaObjavljeno: 21. september 2016, 13:46
polo98
fras112 je napisal:ne iščem več vaše pomoči :) še posebaj ap ne od takih, ki ne znate druga kot vse prodat. :)


Kaj pa ReCo pravi na to kot sem svetoval ? Ta druga možnost je pa ta član foruma, si ga našel @Tilen-ReCO LJ

No, saj mi je vse jasno kaj te muči :mrgreen:

Odg: ZARE DMR

ObjavaObjavljeno: 23. september 2016, 7:40
polo98
fras112 je napisal:No po nekaj letih imam eno vprašanje. Imam radijsko postajo RETEVIS. Zanima me ali mi je kdo od sodelujočih na tem forumu pripravljen odstopiti podatke za programiranje digitalnega omrežja??


Pa še nekaj, da smo si na "čisto" na jasnem! Navedel si, da imate 2 DMR postaje.
Kje ste jih kupili in zakaj prodajalca ne povprašaš po frekvencah? Ti je sedaj dokončno jasno?
Glede tebe @fras112 sem v tvojem primeru končal.

Odg: ZARE DMR

ObjavaObjavljeno: 25. oktober 2017, 12:07
rosso
RETEVIS radijske postaje izgledajo zelo zanimive. Kakšne so vaše izkušnje....kako se obnesejo?
Zanima me če je kdo pripravljen deliti digitalne frekvence za sistem ZARE.
Kaj pa tier1, tier2, tier3? Koliko je to pomembno, da postaja normalno deluje v ZARE digitalnem načinu?

Upam, da je kdo pripravljen malo delit svoje znanje...

Lp

Odg: ZARE DMR

ObjavaObjavljeno: 12. december 2017, 19:05
albrecht12
rosso je napisal:RETEVIS radijske postaje izgledajo zelo zanimive. Kakšne so vaše izkušnje....kako se obnesejo?
Zanima me če je kdo pripravljen deliti digitalne frekvence za sistem ZARE.
Kaj pa tier1, tier2, tier3? Koliko je to pomembno, da postaja normalno deluje v ZARE digitalnem načinu?

Upam, da je kdo pripravljen malo delit svoje znanje...

Lp


Pozdravljen, tudi sam imam digitalno postajo (DMR) Retevis VHF in lahko povem, da sem z njo zelo zadovoljen. Postaja je TIER 2 kot 90% vseh DMR postaj. Imam pa seveda nalozen firmware MD-380 Tools, ki omogoča Promiscuous mode, da lahko poslusas vse pogovore na slotu 1 ali 2 na določeni frekvenci. Pogoj je le to, da veš time slot, ki je v uporabi za govor 1 ali 2 ter da imaš za določeno frekvenco tudi pravilni color code od 1 do 15.
Na DMR sistemu so v celoti reševalci v Ljubljani in okolici.
Gasilci so večinoma še vedno na analognem sistemu in bo tako verjetno ostalo še en lep čas.

Odg: ZARE DMR

ObjavaObjavljeno: 17. januar 2018, 0:47
garač
Pozdravljeni,
bom kar tukaj vprašal za predloge...

Že približno polovico leta se intenzivno ukvarjamo kaj narediti na področju telekomunikacije. Nekje 3-krat letno v primeru naravnih nesreč ( veter, poplave...) pride do preobremenitve ReCO MB, v tem primeru nas naprosijo, če lahko lokalno pokrijemo območje naše GZ. Trenutna oprema je Yagi antena za delovanje simplex kanala, uporaba mobilnega telefona kolikor ga ima kateri od gasilcev pri sebi. Težava je v tem da z simplex kanalom nikakor ne pokrijemo območja od Boča pa Pohorja, kakor tudi ni pokritost mobilnega omrežja v določenih predelih. Trenutna rešitev, ki jo vidimo je mobilni repetitor. In ponovno težava...kaj izbrati? Naj gremo na analogni sistem ter opremo ob prehodu na DMR ZARE zavržemo, ter ponovno vzpostavljamo novo omrežje? Zaradi lažjega vodenja je logično, da je sam repetitor stacioniran v domu kjer vodimo obsežne intervencije. Občasno pride do intervencij na lokaciji Pohorja, Boča( delovna nesreča, iskalna akcija...) ki pa nam bi še kako prav prišel mobilni repetitor na terenu (vgradnja v PV-1 ali HTRV-1). Dva repetitorja+antene pa je kar lep denar....Pozna kdo kakšno elegantno rešitev... :o
Prosil bi za kakšne konkretne predloge kako postopat? Morda ima kdo podobno težavo? Obračamo se na različne institucije, žal do danes kaj konkretnega ni bilo podanega, skratka pošiljanje vrat do vrat... #-o