Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Ročna postaja Wouxun

Včasih življensko pomemben del gasilske opreme.

Moderator: Mitja Gregorič

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Odg: Ročna postaja Wouxun

Objava matej1771 » 7. november 2012, 22:51

Sem lastnik omenjene postaje Wouxun KG-UVD1P.
(ker je bilo govora tudi o radioamaterjih) Nisem radioamater, ampak član PGD.
Na zadnjo intervencijo poplav (5-6.11.2012) sem zraven vzel postajo. Res je, da v takih velikih intervencijah vsakršna oprema pride zelo prav.
Bil sem cel dan na terenu, kjer sva z kolegom prečrpavala vodo. Tam pa tam me je malo zalila voda in seveda je pošteno zmočilo moj taster za postajo, ki sem ga dokupil zraven.
Proti koncu dneva je bil ob sprejemanju malo tišji in je hreščalo ob sprejemu govora. Doma sem ga osušil in znova prižgal. Vse delovalo kot je treba!

Imel sem jo zraven tudi na vaji kjer sem pomagal vodji intervencije. Ker je dvokanalna postaja sem imel na primarnem kanalu naš delovni kanal, na sekundarnem pa kanal ki sta ga imela napadalca. Tako ti ni treba imeti dveh postaj pri sebi.
Na tej vaji mi je padla tudi na tla. Vsi robovi so na moje začudenje celi.

Na splošno se mi zdi postaja zelo praktična za uporabo. Tudi baterija zdrži zelo dolgo.
Vem da center za obveščanje in drugi ne odobravajo rabo takšnih postaj, ki ne oddajajo svoje ID. Poznam kulturo govora po kanalih in se je tudi držim. Vendar še potrebujem malo kilometrine in prakse.
Navsezadnje moj namen ni oviranje pogovorov med brati gasilci, ampak le in izključno pomoč sočloveku v nesreči!

b4d je napisal:Jaz vem. Je mogoče kupiti. Skozi google spustiš "wouxun slovenija", sledi razsvetljenje.


Poskušal sem navezati kontakt preko zastopništva Wouxun v sloveniji, a so bila vsa moja prizadevanja neuspešna.
Našel sem g. Sebastjana Brlan, ki mi je dobavil postajo in taster v zelo zelo kratkem času in mi jo tudi sprogramiral na ZARE sistem.
matej1771
 

Re: Ročna postaja Wouxun

Objava b4d » 8. november 2012, 1:27

Kul, kaj naj recem, kupite jih potem v drustvu...

Glede "dvojnega sprejema", predstavljaj si da ti nekdo na primarnem kanalu govori, vmes pa te hoce napadalec doklicat ker se mu je kolega zvrnil v prostoru?

Pa se ti je zdelo prakticno postajo vlec iz zepa pa pritiskat TDR gumb za menjavo kanala na katerem oddajas? Seveda je velikosti enega zrna riza tako da tudi v rokavicah odpade pritisk? Nima zastonj vodja dve fizicni postaji, pa se to se zgodi, da ne ve katera se oglasa.

Zanimivo kako brez slabe vesti vsi programirajo postaje za oddajo v ZARE :)

Glede mikrofona, lahko nabavis kvalitetnega Kenwoodovega, ki ima isti priklop, spet je potrebno pazit da ne vzames tistega za radioamatersko rabo, ki je bolj fine izdelave. Tisti Wouxun je skart roba, meni je tipka sla, pa nikoli na vlagi, na tleh, sem potem malo porihtal. Na eBayu jih je malo morje in kvaliteta varira.


PS: Ne me narobe razumet, Wouxun in ostali kitajcki imajo svoje dobre strani, dobra je vcasih za pokrit, ce ze ni drugega, se posebej na masovnih zadevah. Nocem pa da potem pride do tega da bodo drustva tukaj prebrala kako je cisto ok in potem nabavljala taksne stvari. Tudi s svojo sem po 3 letih zelo zadovoljen, se vedno jo obcasno uporabljam, ceprav imam za primarno radioamatersko rabo drugo postajo.
Uporabnikova podoba
b4d
 
Objave: 235
Registriran: 20. julij 2006, 19:14

Odg: Ročna postaja Wouxun

Objava aznidaric_ » 14. november 2012, 11:06

ANNI kodo si lahko vpišeš v to postajo. Po vsej verjetnosti bi jo lahko dobil na ReCo. Jaz sem imel to v planu, potem sem pa videl da ima postaja samo en kanal na sprejemu, pa sem si premislil. Razlog je ta, ki ga je omenil b4d. Moti me še , da malo kasneje odpira squelch, v praksi, kasneje zaslišiš sprejem, in če nekdo začne govoriti istočasno, kot stisne ptt, odreže začetek. Zato se mi ne zdi primerna postaja za vodjo. Uporabljam jo za radioamatersko uporabo in kot osebno postajo na vajah in intervencijah.
aznidaric_
 

Odg: Ročna postaja Wouxun

Objava polo98 » 14. november 2012, 18:08

Kar se tiče zakasnitve pri sprejemu si nastavite squelch na 2. In bo boljša odzivnost.
Tovarniško je nastavljena, mislim, da na 5.

Edit: poročajte,
polo98
 
Objave: 611
Registriran: 16. oktober 2005, 17:02

Nazaj

Nazaj na Telekomunikacije

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 2 gostov