(ker je bilo govora tudi o radioamaterjih) Nisem radioamater, ampak član PGD.
Na zadnjo intervencijo poplav (5-6.11.2012) sem zraven vzel postajo. Res je, da v takih velikih intervencijah vsakršna oprema pride zelo prav.
Bil sem cel dan na terenu, kjer sva z kolegom prečrpavala vodo. Tam pa tam me je malo zalila voda in seveda je pošteno zmočilo moj taster za postajo, ki sem ga dokupil zraven.
Proti koncu dneva je bil ob sprejemanju malo tišji in je hreščalo ob sprejemu govora. Doma sem ga osušil in znova prižgal. Vse delovalo kot je treba!
Imel sem jo zraven tudi na vaji kjer sem pomagal vodji intervencije. Ker je dvokanalna postaja sem imel na primarnem kanalu naš delovni kanal, na sekundarnem pa kanal ki sta ga imela napadalca. Tako ti ni treba imeti dveh postaj pri sebi.
Na tej vaji mi je padla tudi na tla. Vsi robovi so na moje začudenje celi.
Na splošno se mi zdi postaja zelo praktična za uporabo. Tudi baterija zdrži zelo dolgo.
Vem da center za obveščanje in drugi ne odobravajo rabo takšnih postaj, ki ne oddajajo svoje ID. Poznam kulturo govora po kanalih in se je tudi držim. Vendar še potrebujem malo kilometrine in prakse.
Navsezadnje moj namen ni oviranje pogovorov med brati gasilci, ampak le in izključno pomoč sočloveku v nesreči!
b4d je napisal:Jaz vem. Je mogoče kupiti. Skozi google spustiš "wouxun slovenija", sledi razsvetljenje.
Poskušal sem navezati kontakt preko zastopništva Wouxun v sloveniji, a so bila vsa moja prizadevanja neuspešna.
Našel sem g. Sebastjana Brlan, ki mi je dobavil postajo in taster v zelo zelo kratkem času in mi jo tudi sprogramiral na ZARE sistem.