Na gasilsko društvo smo dobili ponudbo za sistem ASK!
Zanima ali že ima kdo ta sistem in kako deluje?
Moderator: Mitja Gregorič
binep je napisal:Ne hitite preveč s tem sistemom. Razvija se nekaj boljšega, vendar še ne smem izdati ker se stvar trenutno testira. Po tistem, kar pa imam informacije pa bo zadeva zares odlična...menda bomo lahko dobili tisto kar pri pozivnikih pogrešamo...povratno informacijo na monitor v gasilskem domu kdo od gasilcev prihaja na intervencijo...več pa ne smem.
lp
Bine
Simpatizer je napisal:Res pa je, da je trenutno še precej draga zadeva, priključnina 492,00€ in letna naročnina odvisno od kategorije 132,48€ 1 kat., 185,76€ 2 kat., 266,40€ 3 ali več.
Simpatizer je napisal:Postavlja se mi eno vprašanje, no mogoče je kje na forumu že objavljeno. Koliko časa poteče od trenutka ko operativec na RECO proži pozivnike pa do prejetega poziva na recimo 32 pozivnikih ?
Simpatizer je napisal:Vsi ti sistemi kot ugotavljate so samo dopolnitev. Ampak kar precej društev bi bilo veselih če bi lahko "nadomestili" ZARE, namreč so tereni, območja ko pozivniki ne delujejo, GSM pa vredu deluje.( Pa še eno resnično vendar žalostno dejstvo ali res vsi operativci vedno nosijo pozivnike,
( prazna baterija) za GSM to verjetno ni vprašanje!) Torej kaj je potem boljše - bolj učinkovito???
Še enkrat ponavljam, DOPOLNITEV ne zamenjava!! Če se prav spomnim imajo težave glede pozivnikov v PGD Stoperce in si pomagajo z WEB poštarjem ( nekje na forumu sem to prebral).
Je pa dejstvo, da bi zadeva lahko bila hitreje realizirana, če bi pristojni imeli malo posluha in bi dovolili, da dežurni na RECO proži WEB poštarja ali ASK oz če se razvija še kakšen sistem. Predvidevam, da se stvar ne premakne, ker bi se verjetno pokazalo, da bi pozivniki "zamujali" v primerjavi z ASK ali WEB poštarjem.Pa bo hitro kdo odgovoril imajo že sedaj preveč dela....v praksi se dogaja, da se GE ne odzove na pozivnike nato se proži osrednja oz višje rangirana enota, čas pa teče.....temu bi se lahko izognili z uporabo omenjenega. Pa sem se malo poglobil v WEB in ASK, ASK je vsekakor bolj uporaben, več najdete na spletni strani ponudnika. Res pa je, da je trenutno še precej draga zadeva, priključnina 492,00€ in letna naročnina odvisno od kategorije 132,48€ 1 kat., 185,76€ 2 kat., 266,40€ 3 ali več.
Postavlja se mi eno vprašanje, no mogoče je kje na forumu že objavljeno. Koliko časa poteče od trenutka ko operativec na RECO proži pozivnike pa do prejetega poziva na recimo 32 pozivnikih ?
To, da ReCO ne sme, se ni spomnil binep, ampak URSZR. Tehnično bi bilo zelo enostavno narediti, da bi ReCO istočasno poslal poziv preko pozivnikov in preko SMS-ov.
Mene recimo bolj zanima Binetov sistem.
Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 3 gostov