Stran 1 od 1

Motorola GM360 Power Level

ObjavaObjavljeno: 5. januar 2013, 18:32
luka_makuc
Pozdravljeni!

Zanima me, kako se da trajno nastaviti oddajno moč na omenjeni postaji, težava je namreč v tem, da v meniju nastavim High Power,se ob spremembi kanala avtomatsko spremeni na Low Power. Ali obstaja kakšen trik za to ali je to stvar programiranja postaje? V navodilih namreč ne najdem nič uporabnega.

hvala in lp!
Luka

Odg: Motorola GM360 Power Level

ObjavaObjavljeno: 5. januar 2013, 19:10
Jacksy
Mislim da če je na postaji sprogramirana moč oddaje na določeni frekvenci da se vedno ko prestaviš na kanal postavi na privzeto (sprogramirano) moč. Torej rešitev je preprogramiranje.

Je pa tako, če sem pravilno zasledil, da so vsi RPT kanali nastavljeni na L medtem kot pa vsi simplex kanali na H.

Re: Motorola GM360 Power Level

ObjavaObjavljeno: 6. januar 2013, 19:30
b4d
Res je :)

Odg: Motorola GM360 Power Level

ObjavaObjavljeno: 7. januar 2013, 18:25
luka_makuc
Torej rešitev programiranje...okej, če ni druge nimamo kaj =)

Na Low pa so nastavljeni vsi kanali, tako simpleksni kot rpt.

lp!

Odg: Motorola GM360 Power Level

ObjavaObjavljeno: 8. januar 2013, 11:31
polo98
Če mene vprašate je bolje imet repetitorje na H, simplekse pa na L.
Če imate oboje na H (v simpleksu ni potrebe za H ker delate eden do drugega le nekaj metrov vstran)
Če si pa želite največjo moč na vseh kanalih pa kar na H.
S tem, da baterijo na H "papca " hitreje.
Želje posameznikov... :D

L.p

Re: Motorola GM360 Power Level

ObjavaObjavljeno: 8. januar 2013, 21:55
luka_makuc
Baterija ni težava ker je postaja mobilna, imam pa raje vse H, sploh v naših rovtah.

Re: Motorola GM360 Power Level

ObjavaObjavljeno: 9. januar 2013, 15:07
b4d
Vse je odvisno od potreb, mi opravljamo 80% pozarov v naravi in repetitorje odpremo brez tezav na low, med sabo pa je problem ze z vso mocjo iz roke, pac tako je, potem pa improviziras :D

Odg: Re: Motorola GM360 Power Level

ObjavaObjavljeno: 9. januar 2013, 19:04
polo98
luka_makuc je napisal:Baterija ni težava ker je postaja mobilna, imam pa raje vse H, sploh v naših rovtah.


No super, če je to mobilna priporočam vse na H.
Ročna pa kot sem že omenil je pa druga stvar po potrebi glede na lokacijo itd...
L.p