Javljanje preko SMS

Včasih življensko pomemben del gasilske opreme.
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Courage

Javljanje preko SMS

Odgovor Napisal/-a Courage »

Jaz pa imam eno vprašanje glede javljanja preko SMS in sicer kam moreš poslat oz. dat svojo mobi št. da ti javijo v primeru intervercije ?

LP
Na pomoč!
sašo
Kraj: Kobarid

Odgovor Napisal/-a sašo »

V župnjišče...
Pa dejmo malo z glavo razmišljat! Če nimate urejenega aktiviranja prek SMS-ov, s tem ne bo nič, razen pozivnik. Obstaja še ena pot, da imajo na 112 tvojo št. GSM-a in te o intervenciji obvestijo, vendar dvomim, da si v vodstveni funkcji, ker bi sicer to že imel urejeno s strani društva.
Lep pozdrav, Sašo!
Uporabniški avatar
Courage

Odgovor Napisal/-a Courage »

Lej našo društvo ima urejeno alarmiranje preko SMS oz. se uvajamo v to ampkar ker so se nekateri vodilni člani zamenjali in ne znajo točno kam in kako me zanima komu posredovati št.mobija in na kakšni način se doda to in kam ?
LP
Na pomoč!
Uporabniški avatar
M-Coki
Kraj: Malečnik

Re: Javljanje preko SMS

Odgovor Napisal/-a M-Coki »

Courage napisal/-a:Jaz pa imam eno vprašanje glede javljanja preko SMS in sicer kam moreš poslat oz. dat svojo mobi št. da ti javijo v primeru intervercije ?

LP
Preberi v spodnji povezavi, kjer je bilo na to temo že veliko povedanega:

- viewtopic.php?t=2787
FIREFIGHTERS we are reversing new side!
Slika
Slika Slika
Uporabniški avatar
Peprič

Odgovor Napisal/-a Peprič »

Obrniti se moraš na lastnika naprave, ki nato sporoči spremembe upravljavcu. Lastnik je ponavadi Občina ali Gasilska zveza, le redko je to posamezno gasilsko društvo.Malo se pozanimaj pri svojem poveljniku ali kateri drugi odgovorni osebi.
Uporabniški avatar
SUXic
GE: Dolič-Šentflorjan
Kraj: Dolič

Odgovor Napisal/-a SUXic »

sašo napisal/-a:V župnjišče...
:lol: :oops: :lol:
Moje ime Aleš RAKOVNIK
Uporabniški avatar
Slipi
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Slipi »

sašo napisal/-a:V župnjišče...
Pa dejmo malo z glavo razmišljat! Če nimate urejenega aktiviranja prek SMS-ov, s tem ne bo nič, razen pozivnik. Obstaja še ena pot, da imajo na 112 tvojo št. GSM-a in te o intervenciji obvestijo, vendar dvomim, da si v vodstveni funkcji, ker bi sicer to že imel urejeno s strani društva.
Še ena pot ne obstaja. Mal hecno bi zgledalo, da prožimo pozivnike, pol pa pol ure še vrtimo telefone. Pa tudi časa ni, posebej, ko se kaj dogaja se istočasno dogaja na več krajih z različnimi vrstami nesreč. Tako, da to breme ne valiti na ReCO. GZ ali močnejša enota (finančno) naj nabavi sistem in tako se reši ta problem. Je pa vsekakor dobra dopolnilna rešitev pozivanja.
Teorija je že pol intervencije, praksa pa poskrbi za vse ostalo in še teorijo !!
mže
Kraj: SLO

Odgovor Napisal/-a mže »

Ko jaz dobim poziv od 112,
pa naredim takole; v svojem lastnem GSM telefonu imam v imeniku nastavljeno skupino operativnih gasilcev,ter že napisan tekst -pridi takoj v gasilski dom imamo intervencijo.
S telefonom pošljem SMS vsem tem operativnim članom,
kateri še nimajo pozivnika, nekateri ga ravno takrat nimajo seboj (zakaj nevem),tako da se obvesti cca 10 gasilcev v roku 2-3 minut.

Moram reči da sistem kar uredu deluje,saj so nekateri od teh članov že pred menoj v gas. domu sam sem oddaljen cca 3 km,sistem kar hitro deluje-ko ni obremenjeno omrežje( novo leto ...)je pa res da gre vse na moje stroške,kar pa ni ravno velik strošek.
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odg: Javljanje preko SMS

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Dobra zadeva mže, pozivnika res nima vsakdo ves čas pri sebi, mobitel pa sigurno. =D> Kar se tiče pa stroškov, pa mislim, da bi ti jih društvo ali pa vaša zveza povrnali
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Uporabniški avatar
Đuro
GE: Hoče
Kraj: Hoče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Đuro »

pri nas je ta sistem že kako leto v veljavi, pa se meni osebno zelo dopade, glede na to da nimam pozivnika in sem na spisku za sms verjetno napisan na vrhu, saj dobim sms par sekund za pozivnikami, če ne celo istočasno. je pa en problem pri sms-jih, da pač grejo po vrstnem redu in z zamikom. kolega ki ima pozivnik, je na tem listu napisan proti koncu, in dobi sms približno po 5,6 minutah. tak da to je slabost, je pa vlki plus, pozivnika ne rabim nosit s sabo (tudi če bi ga imel), gsm pa je skoraj vedno v žepu.
PGD Hoče - since 1888
http://www.gasilci-hoce.si/
Uporabniški avatar
binep
Kraj: Podnart
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a binep »

Đuro napisal/-a:je pa vlki plus, pozivnika ne rabim nosit s sabo (tudi če bi ga imel), gsm pa je skoraj vedno v žepu.
Napaka...in to velika. Kdor tako razmišlja in pozna zadevo, vidi da mobitel zataji večkrat kot pozivnik. Mobitel je pač komercialne narave in sam ni ustrezen za alarmiranje, je pa zelo dobordošel kot dopolnilna storitev.
In kdaj zadeva zataji? Ob novem letu ko pade signal Mobitel, vedno ko ReCO alarmira vsa društva preko pozivnikov. Naprava za javljanje besedila v obliki SMS "ugodi" le društvom ki so napisana na prvih mestih...Isto kot vrsti red gasilcev gre tukaj za vrstni red društev. Sedaj pa izračunaj. Če si po vrstnem redu društev npr. na desetem mestu in ima vsako društvo vpisanih 25 operativce, poleg tega računaj zamik za vsak poslan SMS 5 do 10 sekund, boš videl kdaj boš dobil sporočilo. V tem primeru ne bo šlo za minute ali ure, temveč gre lahko tudi za koledar :shock: ...itd

Kot pravim dopolnilna zadeva ja, samo to - nikakor ne.

lp

Bine
Uporabniški avatar
silvano
GE: PGD Boh. Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a silvano »

Mi smo že pred leti poleg pozivnikov uredili tudi DOPOLNILNO obveščanje preko WEB POŠTARJA. O tem smo že veliko razpravljali... viewtopic.php?f=11&t=4195

LP Silvo
sej bo bolš

http://www.pgdbb.si
Rok Ušen
GE: Savinjska

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

pozivnika res nima vsakdo ves čas pri sebi
in še ena
pozivnika ne rabim nosit s sabo
Kdor tako razmišlja, poten naj da pozivnik operativcu, ki pa ga bo nosil. Ne vidim razloga, zakaj bi pustil pozivnik doma?!?! Drugo je, ko gremo nekam, ko se tudi ob morebitni intervenciji nimamo namena oz. ne moremo odzvati (pogreb bližnjega, nakupi 50 km stran od doma, ...). Drugače pa mora biti pozivnik nekaj takega, kar gre s pasa operativca kot predzadnji kos obleke (zadnje so pa "gate") :oops:

Tudi moje mnenje je tako, da sms obveščanje ni zanesljivo in redkokdaj, da priletijo sms do vseh operativcev v spodobnem času. Sms obveščanja se pri nas ne poslužujemo.
Rok Ušen, GČ I. st.
Odgovori