Vpoklic
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Vpoklic
Približujejo se poletne vročine in za nekatere prostovoljce to pomeni obilico intervencij. Bom kar prešel k težavi. V naših vrstah imamo nekaj prostovoljcev, ki so zaposleni v Slovenski Vojski. Težava nastane ko pride do poziva oziroma vpoklica. Ali lahko CZ vpokliče vojaško osebje na pomoč, oziroma na kakšni podlagi lahko vojak zapusti delovno mesto in odhiti tovarišem v pomoč ne da bi moral koristiti svojega dopusta.
Če si zaposlen v SV ne moreš biti član CZ!!!
To je pogoj!
Ker se je moj kolega javil v prostovoljno rezervo in mu je niso odobrili ker je član CZ preko gasilskega društva! To je so tisti člani ki ste jih morali vpisati v CZ!
Je pa tako da naj bi bil vojaši poziv močnejši od ostalih!
To je pogoj!
Ker se je moj kolega javil v prostovoljno rezervo in mu je niso odobrili ker je član CZ preko gasilskega društva! To je so tisti člani ki ste jih morali vpisati v CZ!
Je pa tako da naj bi bil vojaši poziv močnejši od ostalih!
Za pamet pravijo, da je edina stvar, ki je pravično razdeljena na svetu! Vsak zase pravi, da jo imama največ na svetu!
Lep pozdrav Uros
Lep pozdrav Uros
Ja lahko ti kr iz prve roke povem kako je z pozivom "na pomoč", če si vojaška oseba v službenem času nimaš nobenih možnosti zapustit delovno mesto! Vem ker sem sprobal 
CZ pa lahko zaprosi za pomoč SV, vendar more pristojno poveljstvo SV to odobrit. Ni se malokrat zgodilo da helikopterja niso odobrili, zaradi notranje zasedenosti
CZ pa lahko zaprosi za pomoč SV, vendar more pristojno poveljstvo SV to odobrit. Ni se malokrat zgodilo da helikopterja niso odobrili, zaradi notranje zasedenosti
Ta pa je malo bosa. Dokaz se ravnokar sprehaja po letališču v Kabulu.uros11 napisal/-a:Če si zaposlen v SV ne moreš biti član CZ!!!
To je pogoj!
razlika je ali si clan CZ ali član gasilskega drustva!Rafter napisal/-a:Ta pa je malo bosa. Dokaz se ravnokar sprehaja po letališču v Kabulu.uros11 napisal/-a:Če si zaposlen v SV ne moreš biti član CZ!!!
To je pogoj!
tvoje drustvo mora oddati na stab civilne zaščite seznam članov ki jih drustvo določi za CZ in pri nas je to 15 clanov! Vsaj tako je v nasi občini!
Če si na tem seznamu ne mores, biti v rezervni sestavi SV!!!
Za pamet pravijo, da je edina stvar, ki je pravično razdeljena na svetu! Vsak zase pravi, da jo imama največ na svetu!
Lep pozdrav Uros
Lep pozdrav Uros
Ravno to zadnje je očitno problem.
Sam sem do predkratkim bil v rezervni sestavi policije in kot član CZ nisem imel nikoli težav z vpoklici.
Sem pa na eni izmed intervencij srečal kolega ki je v stalni sestavi SV, ki si je nekako "zrihtal" vpoklic. Kaj več na to temo ni hotel govorit, češ, da bojo potem vsi izkoriščali??!!
Zato me je zanimalo, če je že kdo dregnil ob tovrstno zagato.
Sam sem do predkratkim bil v rezervni sestavi policije in kot član CZ nisem imel nikoli težav z vpoklici.
Sem pa na eni izmed intervencij srečal kolega ki je v stalni sestavi SV, ki si je nekako "zrihtal" vpoklic. Kaj več na to temo ni hotel govorit, češ, da bojo potem vsi izkoriščali??!!
Tale je pa zanimiva. V katero sestavo potem spada teh vaših 15 članov. Glede na to, da so ali ste jih razporedili v CZ, spadajo po poveljstvo CZ. Vprašanje je sledeče, v primeru velike nesreče, ko so potrebne vse sile gasilci in CZ, ali imate v društvu dovolj sil v skladu s kategorizacijo ( teh 15 članov je namreč izvzetih iz tega števila ). Kot drugo, tako prerasporejanje sil nima nobenega smisla, gasilci smo itak del sistema zaščite in reševanja, torej ste v občini samo fiktivno ustvarili pripadnike CZ, ki bi lahko itak posredovali kot gasilci.uros11 napisal/-a:razlika je ali si clan CZ ali član gasilskega drustva!Rafter napisal/-a:Ta pa je malo bosa. Dokaz se ravnokar sprehaja po letališču v Kabulu.uros11 napisal/-a:Če si zaposlen v SV ne moreš biti član CZ!!!
To je pogoj!
tvoje drustvo mora oddati na stab civilne zaščite seznam članov ki jih drustvo določi za CZ in pri nas je to 15 clanov! Vsaj tako je v nasi občini!
Če si na tem seznamu ne mores, biti v rezervni sestavi SV!!!
Kot je meni znano imate prav, da je istočasni razpored v CZ in SV nezdružjih. Razlog pa je v tem (kot so predstavili stvar meni), da bi v primeru agresije tudi "pod pokroviteljstvom CZ", pripadniki različnih struktur kateri so razporejeni v CZ uživali oz. bili deležnih določenih pravic, če se ne motim po ženevski konveciji. Ker pa je članstvo v CZ prostovoljno, te občinski oddelki v to ne morejo prisiliti, kljub nepopolni razporeditvi na tem nivoju. Mislim da ni le za gasilce, ampak je menda zamišljeno za vse pripadnike sil za zaščito in reševanje. Je pa razporeditev v SV hiarhično nad CZ in prehod v CZ iz SV je možen le z privoljenjm nadrejenih in izbrisom iz razporeda SV. Če pa SV hoče nekoga iz CZ, mora CZ ta ukaz izpolniti brez vprašanja-višji interesi.
Vem da so nekatri že pred časom, ko je bil vpoklic v vojaško rezevo še obvezen za to odločili, ker so se s tem izognili udeležbi. Kako je to šlo ne vem, so pa verjetno izkoristili nezrelost na tem področju.
Vem da so nekatri že pred časom, ko je bil vpoklic v vojaško rezevo še obvezen za to odločili, ker so se s tem izognili udeležbi. Kako je to šlo ne vem, so pa verjetno izkoristili nezrelost na tem področju.
Točno tako, a ne za vsa izobraževanja, samo za :Je pa en praktični razlog razporeditve v evidence CZ.
Takšen gasilec lahko dobi uraden poziv (ki ga samo kot gasilec ne more) in potem lažje zapusti delovno mesto npr. za izobraževanje ipd.
- nosilec IDA
- tehnični reševalec
- reševalec nevarnih snovi
- sekač
Seveda so avtomatsko vpisani v evidenco CZ (pa če so oni za to ali ne) in na podlagi izobraževanja dobijo pismeni poziv CZ.
Zakaj?
Zaradi nastanka množičnih nesreč, takrat naj bi se aktivirali vsi, ki so v sestavi CZ.
Je pa še ena zadeva dobra za PGD in GZ, vse stroške izobraževaje prevzame CZ in tako ostane denar za druge zadeve.
-
g o s t