mene pa zanima združljivost funkcije poveljnika PGD in poveljnika OGP (občinskega poveljstva) ?
Je bolj nejasno... o_O
Lp

Občinskega poveljnika in podpoveljnika izvolijo poveljniki PGD po predhodnem pisnem soglasju poveljnika GZ. Soglasje se nanaša le na upoštevanje določil o splošni izobrazbi in gasilski strokovni usposobljenosti iz Pravil gasilske službe prostovoljnih gasilcev.
V občinah, v katerih delujejo poklicni gasilci, poveljnika na predlog gasilskega poveljstva imenuje župan.

Žal pri nas ni tako. Sem predlagal, da bi bili, pa so me na križ pribili !DaveP napisal/-a:,
in kot vemo so člani OGP vsi poveljniki v občini....

PGS napisal/-a:Člani gasilskega poveljstva občine izmed sebe imenujejo gasilskega poveljnika občine, pri čemer se upošteva njegova strokovnost ter izkušnje.
Poveljniki PGD tako ne bi mogli biti poveljniki GPO, ker bi morali po PGS poveljnika GPO imenovati izmed sebe, kar je v nasprotju z določbo PPGSPGPPGSPG napisal/-a:Občinskega poveljnika in podpoveljnika izvolijo poveljniki PGD po predhodnem pisnem soglasju poveljnika GZ.
Gasilski vodja višjega nivoja ne more biti hkrati poveljnik nižjega nivoja, razen v primeru, ko eno od funkcij opravlja poklicno.
Ne razumem zakaj ne bi hoteli biti v poveljstvu, če pa se tako povezujejo z ostalimi in z občino in lahko predstavijo svoje poglede... ter laže rešujejo probleme skupaj. Je pa res lahko problem, če jim sodelovanje med enotami ne diši preveč...Oskar napisal/-a:Žal pri nas ni tako. Sem predlagal, da bi bili, pa so me na križ pribili !DaveP napisal/-a:,
in kot vemo so člani OGP vsi poveljniki v občini....![]()
No nisem še predlagal , samo povprašal sem poveljnike če bi bili vsi v poveljstvu.
Višja po funkciji, to je neko nenapisno pravilo. Podobno je tudi, če se malo odaljim od poveljnikov, če je predsednik PGD istočasno predsednik GZ.DaveP napisal/-a:Drugače bi bile tudi funkcijske oznake brezpredmetne. Katera funkcijska oznaka naj bi se že nosila?
gapi napisal/-a:Ugotovil že tisti trenutek ko sem jih prvič začel prebirati.
Res ne vem zakaj si nekdo ne vzeme, pa četudi teden dni, časa in pregleda vsebino, preden se da v potrditev. Pa to ne velja samo za PPGS, skoraj za vse dokumente (vzorce), ki pridejo iz Tržaške.
Verjtno je vsebino pregledala pravna služba pri GZS ,morda pa se je kaj tudi izmuznilo ,ali pa je tako ,da vsak tak pregled nekaj stane ,kot pri dohtarjih in smo tam kot smo no in potem začnemo z mnenji na foromu in ni vrag ,da se ne bi kaj spremenilo ,pa še naj kdo reče ,da nismo složni.gapi napisal/-a:Ugotovil že tisti trenutek ko sem jih prvič začel prebirati.
Res ne vem zakaj si nekdo ne vzeme, pa četudi teden dni, časa in pregleda vsebino, preden se da v potrditev. Pa to ne velja samo za PPGS, skoraj za vse dokumente (vzorce), ki pridejo iz Tržaške.