nevladna organizacija

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
ssecnik
Prispevkov: 71
Pridružen: 8. Januar 2013, 21:17

nevladna organizacija

Odgovor Napisal/-a ssecnik »

Pozdravljeni,
mene pa zanima,zakaj se nihče ne obregne ob to,da nas vsak zajedalec proračuna omenja kot nevladno organizacijo.Mar smo res?
En kup mešalcev megle,menda jih je 24.000,kateri se vsi želijo prisesati na državno! dojko,(so pa nevladni :?: ) se vedno izgovarjajo; "sej so gasilci tudi".Gasilci spadamo v sistem zaščite in reševanja,katerega pokrivajo( https://gasilec.net/zakonodaja/) zakoni na državnem nivoju.
Mar ne more nekdo o od naših vodilnih to nekje raztolmačit? Lahko ,je dandanašnje povsem možno,da se motim in da res spadamo v druščino teh pijavk,za katere nihče ne ve kaj počno,še manj pa,kaj je rezultat njihovega mešanja megle.
V tem primeru bo potrebno pošteno razmislit,ali sploh ima smisel delovati v organizaciji,katera je enakovredna inštitutu za raziskavo spola.....

LP Srečo
zvrc
Prispevkov: 26
Pridružen: 23. November 2011, 14:21

Re: nevladna organizacija

Odgovor Napisal/-a zvrc »

Enostaven odgovor na vaše vprašanje je, da smo res nevladna organizacija! Razlika med nevladnimi in vladnimi oranizacijami je v tem, da je vladne ustanovila država ali občina in s tem tudi vodstva nastavlja ustanovitelj. PGD, GRS, planinska , kulturna, športna... društva, verske skupnosti itd. pa so ustanovili posamezniki, člani, ki imajo s tem tudi pravico odločati o vodstvu. Gasilci opravljamo javno gasilsko službo, ki jo opravljamo za občino, s katero imamo sklenjeno pogodbo in po tej pogodbi nas mora občina financirati, kar pa ji ne daje možnosti, da nam nastavlja vodstva društva ali zvez!
Odgovori