Svetlobna signalizacija civilnega vozila

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Fantje, ne ga srat. Potem bi se pa začelo - na vasi bi naenkrat pričelo iz vseh strani tuliti in z vseh koncev bi na kup pritekli gasilci, eni z avti, drugi s traktorji, tretji na mopedu, vsi pa z modrimi lučkami.... in vsem bi na pozivniku pisalo INTERVENCIJA - TEHNIČNO REŠEVANJE.

V resnici pa bi bilo treba samo neko mačko sneti z drevesa. :?
Uporabniški avatar
svajgerm
Kraj: maribor
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a svajgerm »

To Rafter =D>
Kaj se čaka, življenje je kratko !
Uporabniški avatar
edvard
Kraj: Komen

Odgovor Napisal/-a edvard »

kolikr je meni znano je globa (za modro rotacijsko luč na osebnem vozilu) 120 000 sit + sodnik za prekrške . Tako da se ne splača pa še bedak izpadeš kot npr.
Smo "letel" na prometno pa nas izsili junak z eno staro škodo pa plavo lampo na streh hm... blo je hecno...
DELAJ NAPAKE, AMPAK DELAJ JIH PRAVILNO! (LOESJE)

http://www.carnium.si
http://www.gasilcikranj.si
Uporabniški avatar
himi
Kraj: Dvorjane
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a himi »

edvard napisal/-a:Smo "letel" na prometno pa nas izsili junak z eno staro škodo pa plavo lampo na streh
:oops: Fantje dajte mi povedat, kaj taki "junaki" res obstajajo. Moje razmišljanje pa sem napisal že julija ( eno stran nazaj )...da se ne bi ponavljal :cry: Pamet v glavo, da ne bo potem #-o
Kdor še ni bil v nevarnosti, ne pozna svojega poguma !!!

http://www.gasilcidvorjane.com
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Re: Svetlobna signalizacija civilnega vozila

Odgovor Napisal/-a Franci »

Modra utripajoča luč na civilnem avtu - gasilec ki hiti na intervencijo!

Pod nobenim pogojem. :twisted:
Stati inu obstati. /Trubar/
tinčk

Odgovor Napisal/-a tinčk »

1. Vozila s prednostjo ne smejo voziti vozniki začetniki!!
2. Vozniki vozila s prednostjo morajo imeti 0.0 mg/g alk. v krvi!

Mislim da sta to dve skupini voznikov, ki bi hoteli najpogosteje uporabiti (zlorabiti) modro utripajočo luč!!

Mi za enkrat čim hitreje in čim varneje v dom (po CPP) in na intervencijo, potem pa na gasilskem avtu :!: "zahajcat" vse; luči, modre luči in sireno!!!

Pa še to, ko vidite modro luč in zaslišite sireno se umaknite na skrajni desni rob vozišča in po potrebi tudi ustavite!!

UŽIVITE!!
Uporabniški avatar
martin
Kraj: Grosuplje

Odgovor Napisal/-a martin »

lep pozdrav!

Se strinjam z predhodno objavo "tinčka"!
Res je modro luč bi sigurno zlorabljali največ tisti, ki jo po zakonu sploh ne smejo uporabljati.
Toda ob tem se poraja spet isto vprašanje.
Kaj storit ob 15.00 uri sredi delavnika ko je na lokalnih cestah sredi mesta največ vozil, tebi pa se kot študentu ali dijaku, ki še nimaš dve leti vozniškega dovoljenja mudi na intervencijo?

Mislim da ta tema nima konca.

Lahko je tistim, ki so doma takoj za Gasilskim domom ali v njegovi neposrednji bližini, mi pa ki smo bolj oddaljeni se pa bomo pač morali še vedno posluževati h kršenju CPP, blendanju ipd.

NA POMOČ!!!
jfrasgc

Odgovor Napisal/-a jfrasgc »

ja ne? ce se jaz kaj spomnim osnovnega tecaja za gasilca... se steje za odhod na intervencijo od takrat naprej ko dobis poziv... to je po moje od takrat naprej ko piska pozivnik.. ko tuli sirena al pa ko mi nekdo na cesti pove da gori v sosednjem kraju.. me kdo poklice po ukv ali telefonu.. ali pa ko sam vidim dim... itd... itn... od takrat naprej naj bi se voznja stela za pot na intervencijo gasilec pa bi naj biu tudi zavarovan... ne razumem kako bi lahko kdo plaacu kazen za prehitro voznjo al pa kak kazen az kak neupostevan stop znak...mislim no saj mene se niso nikol ustavli med voznjo proti gd.. sam jaz niti ne bi ustaviu razen ce bi vedu da mi hoce kak moz v modrem dat kak pomemben podatek o kraju nesrece ali kaj drugega... je pa res da veljajo doloceni predpisi ki jih poziv na intervencijo ne iznici... to je na kratko varna voznja zase in za druge.. ker pa sem sam oddaljen od gd najdalje od vseh clanov.. moja pot je dolga 5 km... se pa ne smem vozit ravno pocasi in cakat vsake stare mame al pa mulca ki me ze na tako nepregledni ovinkasti in ozki cesti noce spustiti mimo pol pa se izziva in daje gas pa spet malo bremza pred mano...( to se mi pa dostkrat zgodi) ce cakam vse te in podobne najdem samo se zaklenjena vrata... vozil in gasilcev pa nikjer.. no zato mam pa eno malo plavo lucko ki jo kdaj tut uporabljam.. saj je se mi zdi vsaj po zakonu to voznja na intervencijo..
ja gasilci v zgrs sezana so to prakticirali ko je bilo v izmeni se samo 2 gasilca se mi zdi... pa tut ne vem da bi kdo placal od tam kazen.. razn da so prsibali za enim pol pa odsli ko so vidli zakaj je meu plavo luc..
a se vam zdi pametno da bi cakali vse oviralce da bi pol ko bi se kdo spomnu dal plac gasilcu? al pa ko bi kdo mislu da ga hoce prehitet zaradi lepsega zaceu izzivat? pa se po moznosti koga zabiu?
ajd tako je moje mnenje pa ce koga kaj moti naj naglas pove:) ne bom nic jezn!! zato je pa forum...
jfrasgc

ja samo ko malo to berem se mi zdi da eni res nimajo pojma kaj je voznja na intervecijo kaj je pa ena navadna voznja na pir v gostilno..(prekomerno pitje alkohola skoduje zdravju)
Uporabniški avatar
matjaž
GE: Kostanjevica na Krki
Kraj: Kostanjevica na Krki

Odgovor Napisal/-a matjaž »

jfrasgc, ali lahko prosim svoj tekst opremiš s podnapisi?! :roll: :lol:
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
jfrasgc

ja saj ni panike.. ne da se mi razmisljt kje so vejice pa to:) pa na notbuku sm zato ni kljukic... sori!!!
saj drugac pa kdo je polpismen ve zakaj se gre.. zato da se nekam pride:)
tinčk

Odgovor Napisal/-a tinčk »

Se strinjam Martin, kršimo predpise predvsem po pameti in ko je to res nujno potrebno (da ne bo še več žrtev)!!

Uživite in po pameti!!
Slavko Draksler
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a Slavko Draksler »

Zdaj pa res ne vem, ali si samo ti v društvu, ki lahko spelješ intervencijo ali kaj oz. misliš, da brez tebe ne bo šlo.
Verjetno je še kdo v bližini gasilskega doma tudi doma, tako da nisi ti, ki si 5 km oddaljen glavna sila v vašem društvu.
Res bi blo dobr, da se malo ohladite, saj je pomoč potrebna tudi kasneje. Ti se pa kar normalno pripelji v gasilski dom, da ne bo kakšnih nedolžnih žrtev.
Če bi pa radi gasili in ne vem kaj še, pa rajši več res pravih vaj organizirajte oz. se udeležujte tečajev na Igu, pa vas bo minila želja po pisanju o tej zadevi.

Brez zamere
LP
Uporabniški avatar
Don Micky
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Don Micky »

LP!

Prosim vas lepo nehajte srat s to plavo lučjo na civilnih avtomobilih. Kdor ima pomankanje plave svetlobe in siren naj se povabi v kakšno večjo enoto, mislim da bo najbolj zadovoljil svoje potrebe v UB KC Ljubljna in se tam naužile adrenalinske vožnje pod plavo lučjo ob zvokih sirene. Dokler pa sedite v civilnih vozilih pa prosim vozite po CPP, ker sem tudi jaz udeleženec v prometu!!!

Pa še anekdota o mladosti, ognju in plavi luči:
Ko sem pred tremi ali štirimi leti na Ig-u poslušal eno od predavanje za specialnost teh.reševalca (predaval je tov. Janez Hočevar) zaslišimo v predavalnici glas pozivnika, vsak malo pogleda na okoli in naenkrat vstanjejo trije fantje, mojih let in zapustijo predavalnico....Naslednji dan izvemo, da so odhiteli na požar kuhinje, so pa nažalost bili prepozni saj je od Ig-a do kraja kjer je gorelo cca 70 km...Naj zaključim gorela ni kuhinja, ampak se je zažgal kostanj, odgiteli so z GVM-1.

Morda bo zgodbo potrdil tudi kdo iz tega društva, člani vem da so na forum ali pa morda sam Janez, če se še spomni pripetljaja.

Če bi imeli gasilci modro luč v osebnih vozilih bi bila predavanja na Ig-u zelo dinamična!!! (nauk zgodbe)

Lepo pozdravljeni!
Bolj star, bolj nor!
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

jfrasgc napisal/-a:ja samo ko malo to berem se mi zdi da eni res nimajo pojma kaj je voznja na intervecijo kaj je pa ena navadna voznja na pir v gostilno..(prekomerno pitje alkohola skoduje zdravju)
Sem že misli pustiti temo pri miru, ker tako škoda izgubljati besed glede modrih luči na civilnem vozilu :!: :!: :!: , ker do tega ne sme in upam, da tudi nikoli ne bo prišlo :roll: . Glede tvoje izjave pa tako: " Mislim, da vsaj večina kar dobro ve, kaj pomeni vožnja na intervencijo in kaj vožnja na pir v gostilno", zgleda, pa da ti ne smeš preveč piti, če že trezen stresaš takšne "šale", kot je vožnja z modro lučjo na svojem vozilu :shock: :roll: ...

Brez zamere, ampak razmisli, kaj bo, če boš kdaj na tej tvoji "nujni vožnji z modro lučjo" na svojem vozilu na poti v vaš gasilski dom povzročil kakšno prometno nesrečo, ( bog ne daj še kakšne hujše poškodbe udeležencev ali celo smrt ). Pa nam boš takrat povedal, kako so to policisti tolerirali, ker si se pač peljal na intervencijo v GD :? , samo upam, da ne boš pisal iz celice na Dobu.

Samo toliko v razmislek, LP BAČO
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Zaklenjeno