Tole, kar sem prebrala me je vzpodbudilo k pisanju oz. oglašanju. Pa naj moje pisanje vzbudi dobro voljo.
Sem mamica 7-letnega fantiča, ki je nor na vse kar je rdeče, gasilsko in ne vem kako naj se še izrazim - skratka: ko bo velik, bo gasilec!
In CPV Helios mi je bil že večkrat v pomoč pri spoznavanju tega težkega, odgovornega in tudi predanega dela.
Z organizacijo prireditev v mesecu požarne varnosti in dobro voljo vseh zaposlenih v CPV znajo pristopiti k otroški duši in ji na še tako nemogoče vprašanje poizkušajo odgovoriti. Z zanimivimi igrami pa vzpodbujajo otroško željo po pomoči drugim.
S prikazom reševalne akcije v Domžalah (tudi v mesecu požarne varnosti) pa so navdušili tudi mene. Predvsem pa so me prepričali, da sem varna. V sodelovanju z CZ, policijo, reševalci in kaj jaz vem s kom še vse, so dokazali, da v primeru hude nesreče znajo poskrbeti za ljudi, premoženje, okolje in varnost vseh nas.
S predavanji različnim starostnim skupinam pripomorejo k osveščanju ljudi, da naj za božjo voljo tudi sami zase kaj storijo. In kot je napisal gost: kar preko 2000 intervencij dokazuje, da jih potrebujemo.
In vsi pomoči potrebni se včasih niti z besedo ne zahvalijo pa so vsi skupaj še vedno s srcem predani svoji službi.
Zato bom izkoristila ustavno pravico do svobode govora (hvala bogu, da ne živim v Iranu) in se na tem mestu zahvalila za prelepo preživet dan ob praznovanju rojstnega dneva mojega otroka.
Vsem gasilcem pa zaželela veliko zdravja in dobre volje, pa malo strpnosti do drugače mislečih, ki s svojim opozarjanjem tudi niso napačni. Včasih dobronamerna kritika povzroči, da se stvari spremenijo še na boljše.
Žal pa so tile komentarji vse prej kot konstruktivna kritika in želja po izboljšanju medsebojnih odnosov.
Lep dan vsem skupaj še naprej!