Stran 1 od 1

Odhod iz delovnega mesta na intervencijo

ObjavaObjavljeno: 10. marec 2018, 19:39
man 14.284
Glede na zakon ki nam gasilcem omogoča odhod iz delovnega mesta v primeru intervencije me zanima kako imate to dogovorjeno tisti ki dejansko odhajate iz delovnega mesta na int.
Ste dogovorjeni samo ustno z nadrejenim ali imate kakšne vloge(dopise) za vašega delodajalca? Mogoče obstaja kakšen enoten dokument da ga gasilec predloži v firmi?

Re: Odhod iz delovnega mesta na intervencijo

ObjavaObjavljeno: 10. marec 2018, 20:17
jsinic
Sem zaposlen v javnem sektorju (visoko šolstvo). Zahtevo sem posredoval v kadrovsko službo, kjer sem pojasnil kakšna je moja situacija in kakšen so možnosti glede odsotnosti gasilcev z dela v primeru intervencij, izobraževanj.... . Potem pa so mi izdali pisno soglasje, da lahko koristim navedene bonitete (odsotnost z dela, refundacija plače...). Sicer mi pride v poštev bolj za izobraževanja, ali če so intervencije pred odhodom na delo. Da bi odhajal med delom na intervencijo, mi ne koristi, ker delam cca. 20 km od mojega društva.

Na občini pa imamo potem dogovorjeno, da izdajo pozive za delodajalca, kjer je pojasnjeno zakaj sem bil odsoten z dela oz. bom odsoten (v primeru vnaprej določenega izobraževanja). Delodajalec pa nato izda zahtevek za refundacijo plače občini, kjer imam stalno prebivališče.

Odg: Odhod iz delovnega mesta na intervencijo

ObjavaObjavljeno: 12. marec 2018, 19:39
pes
Ustni dogovor s šefom, vem kdaj lahko grem in kdaj ne morem. V gasilskem imamo izpolnjen obrazec o plačniku odsotnosti, na obrazec pa vpisujemo razlog odsotnosti in od kdaj do kdaj, odsotnost praviloma podpiše poveljnik. Izpolnjen list pošljem v kadrovski, ki izstavi račun za mojo odsonost občini.

Odg: Odhod iz delovnega mesta na intervencijo

ObjavaObjavljeno: 13. marec 2018, 8:46
andro1982
Ustni dogovor s šefom. Za intervencije ponavadi kompenziram s svojimi nadurami, za izobraževanja pa dobimo pozive iz občine in potem podjetje refundira stroške. Zaenkrat to deluje BP, je pa za odhode na intervencije med služenim časom čisto odvisno od nadrejenega, kako sam vidi te zadeve.