Pretep

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
janeznovak
Prispevkov: 1
Pridružen: 29. November 2018, 0:26

Pretep

Odgovor Napisal/-a janeznovak »

Pozdravljeni
Da na kratko razložim. V gasilskem domu je član praznoval rojstni dan, nato pa sta se druga dva člana najprej ustno in nato fizično sprla. In ker ne mislm tolerirati fizičnega obračunavanja med gasilci, sploh pa ne v prostorih društva, me zanima ali je to zrelo za disciplinsko komisijo ali je kakšna nebuloza da se to ne šteje ker je bilo "izven gasilskih dejavnosti". Kar mi je čudno, če se je to zgodilo v društvo smatram da je to del društva in ne izven. Zanima me zato da mi ne bodo prodajali kakšnih bučk da to ne gre in tako naprej. Problem je ker so bile prisotne osebe, ki niso člani. S tem pa mislim, da sta škodovala ugledu PGD-ja in kršila vsaj 7. in 8. člen kodeska.
Hvala
Lp
gasilec667
Prispevkov: 23
Pridružen: 29. Januar 2014, 17:04

Re: Pretep

Odgovor Napisal/-a gasilec667 »

Pozdravljen Janez. Po mojem si si že v vprašanju odgovoril. Nevem kakšno prakso imate v vaših krajih z disciplinsko komisijo, če nič drugega, je to zrelo za resen pogovor med članoma in vodstvom, ter dogovor kako se bosta skušala odkupiti za to napako.
Disciplinska komisija zna biti preveč formalna, pač ugotovi kršitev, izreče kazen in to je to. Ker društva temeljimo na druženju med člani, na dobrih odnosih med (vsaj znotraj nekih zaokroženih skupin) člani je mogoče dobro raziskati zakaj je prišlo do spora in pomagati pomiriti strasti, kazen si zaslužita, vendar dolgoročno gledano je pomembno imeti tudi člane, ki se razumejo.
Lp
polo98
Prispevkov: 615
Pridružen: 16. Oktober 2005, 17:02

Odg: Pretep

Odgovor Napisal/-a polo98 »

To se dogaja. Nisem sodnik, ampak poklicali bi policijo, ta bi naredila zapisnik, naprej pa sodišče, če se ta 2 ne dogovorita sledi civilna tožba. Priče pa boste vabljeni na sodišče. Vzrok je pa verjetno v "flaški".
Uporabniški avatar
tam5500
Prispevkov: 128
Pridružen: 22. Januar 2010, 11:37

Odg: Pretep

Odgovor Napisal/-a tam5500 »

dva člana sta se stepla na privat zabavi. ni pomembno kje, ker lokacija ni pomembna. če bi bil občni zbor, vaja ali intervencija je stvar gasilcev, tokrat pa si napisal, da je bila zadeva privat in naj jo tako tudi rešijo.

če bi se privat zabava dogajala v prostorih občine, ali bi občina sklicala disciplinsko komisijo, ker sta oba občana, ne ker zabave ni bil organizator občina
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Prispevkov: 2084
Pridružen: 6. Marec 2003, 10:44
Kontakt:

Re: Pretep

Odgovor Napisal/-a pes »

Če je oseba to vzela v privat najem prostor je to privat. Če pa je bila zadeva v organizaciji društva, pa je za to disciplinska komisija.
Odgovori