Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Podjetja -->> CZ --->> Gasilci

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi

Moderatorji: Milan Dubravac, Drago

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Podjetja -->> CZ --->> Gasilci

Objava Mitja Gregorič » 7. oktober 2002, 12:39

Zanima me v kolikor je komu poznano kako ukrepati v primerih,ko po podjetjih zaposlene (kljub ugovoru ),ki niso nikjer razporejeni (spisek so dobili z občine MORS) razporejajo tako rečeno na vrat na nos v razne enote CZ v podjetjih ( novi zakon nad 300 zaposlenih->bolničarji,teh.rešev.,itd...).Nekateri nismo na teh spiskih smo pa že vrsto let prostovoljni člani gasilskih društvev in v operativnih skupinah.(kje so evidence-je kdo preverjal).
Bojim se namreč tega ,da bo gasilstvo na ta račun trpelo saj bodo lahko podjetja tistim,ki jih imajo sedaj na njihovem spisku kasneje oviralo (izostanki zaradi intervencij). Dolžni pa smo tudi potem obiskovati obvezna izobraževanja v sklopu podjetij ( večinoma je to popoldanski čas ki ga vsaj prostovoljci preživimo po gasilskih domovih).
Hvala za pomoč!
:cry: :cry:
Uporabnikova podoba
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
 
Objave: 4990
Registriran: 23. september 2002, 10:37
Lokacija: Volčja Draga

Objava Jaka » 7. oktober 2002, 12:57

Z razporejanjem v CZ je križ. Vsak obveznik se mora strinjati z razporeditvijo, drugače ne more biti razporejen v enot CZ.
Pri operativnih gasilcih je velik problem z razporejanjem v sestavo CZ. V preteklosti je CZ dobila negativen predznak in zato operativnega gasilca ne moreš "spraviti" v CZ. Pravijo, da potem pač ne bodo več gasilci.
V bistvu pa je takšna razporeditev pozitivna, saj bodo v vsakem primeru morali v primeru potrebe sodelovati - kot operativni gasilci ali kot pripadniko CZ. Tudi gasilci smo sestavni (najvažnejši) del sil za zaščito in reševanje.
Uporabnikova podoba
Jaka
 
Objave: 830
Registriran: 13. julij 2002, 23:14
Lokacija: Podhom


Nazaj na Organizacijske in pravne zadeve

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost