Kongresne usmeritve ( da dol padeš ..)

Vse v zvezi z volitvami in kongresom v letu 2003
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kraj: Lukavci
Kontakt:

Kongresne usmeritve ( da dol padeš ..)

Odgovor Napisal/-a Drago »

Sem si malo pogledal novo številko Gasilca :roll: :twisted: , sem mislil, da so nekatere izjave posameznikov na kongresu pač "podprte" z trenutnim "filingom" vzhičenosti" in še kakega spremljajočega elementa :lol: No, zdaj jih pa vidim tudi zapisane :shock: Če stvar ne bi bila žalostna bi bila lahko tudi smešna :lol: :lol:

Je pa imelo predsedstvo GZS že tudi "konstitutivno" zasedanje....( pa ni ne duha in ne sluha :twisted: )

lp DC
Uporabniški avatar
Mateja
HazMat Team
Kraj: Topole in Gornji Logatec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mateja »

Nova stevilka Gasilca je na splosno zelo povrsno pripravljena, zal je v njem prevec napak, da bi jih lahko kar spregledali. In slovnicnih (saj dovolite, da svoj poklic izzivim najprej) in strokovnih. :evil: (kar se tice novinarstva, sedaj za samo vsebino ni toliko pripomb).
Znanost se ni začela z nami.
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

Mateja: :lol:

Ne vem noooo, :oops: si zgleda bila res vestni čuvaj forumovih PC-jev :lol: ( skoraj kot jaz :oops: ), skrajno bedast je navedek, da v kongresnih usmeritvah pač ni mogoče upoštevati vseh predlogov, ker da so si diametralno nasprotni :shock: S tem je mišljena predvsem moja razprava na temo, množičnosti gasilcev oziroma PGD-jev v našem koncu Slovenije. No, ker pa je "diametralno" nasproten problem Primorske kjer je gasilcev "le še za vzorec" je to ( za nekoga ) ta pravi problem :roll: , ali z drugimi besedami: tudi probleme je potrebno tipizirati :shock: :lol:

Če vse to že ni "butasto" je pa omejeno.....( pa upam, da nisem žaljiv :oops: )

lp DC
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Drago zelo omejeno!
Ko sem začel brati in ko sem videl slike sem raje kar zaprl ker mi je postalo slabo.
Posebej ko sem videl kdo vse je dobil odlikovanja :roll: Polovica med njimi jih ne zasluži :!:
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabniški avatar
Mateja
HazMat Team
Kraj: Topole in Gornji Logatec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mateja »

Drago:

Ja, kot delegatka sem imela res precej razvejano dejavnost ... :wink: Ampak kljub temu je zadnja stevilka Gasilca dobro ena od moznih predstavitev dogajanja, hm, ce pomislim, je bolj ustrezna beseda stanja.

Saj ne da bi morali vsi trobiti v isti rog, ampak mislim tudi, da je nasa organizacija dovolj zrela, da prenese tudi nasprotujoca si mnenja. Ali pa ravno kongres ni tega pokazal? :cry:

Glede odlikovanj - tezko sodimo o zaslugi posameznikov - zagotovo je vsak od njih nekaj pripomogel k razvoju gasilstva. Dobro, drugo so pa tista priznanja, ki so jih dobili politicni predstavniki, ampak ce bomo zaradi tega gasilci na boljsem ...

Bi pa res morali usmeritve narediti bolj zivljenjske. naloga za prihodnje ...
Znanost se ni začela z nami.
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

:lol: Mateja:

Da so "kongresne usmeritve" ( prej kot ne ) bolj prazno nakladanje kot "zakon" se je v dovolj jasni obliki že pokazalo :evil: Poglej si npr. kongresno knjigo 13. kongresa pa boš videla, koliko je bilo zapisanega o ustanavljanju Pokrajinskih gasilskih zvez......no, pozneje so "vsemogočni" presodili, da bi se z ustanavljanjem teh ( prepotrebnih ) oblik gasilskega povezovanja, ustvarjale "države v državi" :shock: in eto, kongresna usmeritev je nastala "luk i voda" :lol:

Saj me srbi jezik ( pa še ne dovolj ), da bi kako povedal tudi na račun odlikovanj in njih dobitnikov :roll: ......mogoče kdaj :wink: tisto o "kroglah" bo kar držalo :lol: , če je kje kaka izjema.....pač potrjuje pravilo :lol:

O našem stanovskem glasilu, imenovanem Gasilec, smo pa že podrobno razpravljali.... ( in bil je "cel hudič" zaradi tega :lol: ) naklada pa kar pada......in pada :cry:

lp DC
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

kongres

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Mene pa zanima, ali je na kongresu dobil kakšno priznanje operativec, ki je na intervenciji požrtvovalno ukrepal , preprečil milionsko škodo, rešil človeško življenje itd... Pa ne mi rečt , da takšnih gasilcev ni v Sloveniji.
Predvsem imam v mislih tiste, ki to delajo na prostovoljni bazi, pa tudi poklicne . Velikokrat beremo o sprejemih za pogumne policaje in podelitvi priznanj za habrost.
Kaj menite ?
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

Ja ( resnici na ljubo ) se je zgodilo :oops: ( v desetih letih trikrat ) Log pod Mangartom, gašenje na ladji v Kopru in če se ne motim, še en posameznik, ki je rešil utapljajočega.

Aha, samo podelitve se nikoli niso zgodile na kongresu :evil: , če smo precizni :lol:

lp DC
Uporabniški avatar
Milan Dubravac
Gasilci.org
Gasilci.org
Kraj: smokuč

Odgovor Napisal/-a Milan Dubravac »

Kot sem že v vtisih z Bleda omenil so delegati na kongresu sedeli ravno zaradi teh ljudi o katerih pišeš Oskar. Je pa že kar malo ironično vse skupaj. Pa saj odlikovanje, ki ti ga da organizacija, ki se ukvarja z reševanjem življenj, ti pa niti od daleč ne poznaš kako približno zgleda tvegati življenje ni prav nič vredno. Saj to ti ljudje počasi že spoznavajo, pa politika, pa lokalna politika, pa vsi tisti, ki so vsaj malo pogledali proti razvitem svetu. Sam sem v zadnjih letih veliko z raznimi vrhunskimi strokovnjaki z vsega sveta. Veste kako se predstavijo, ko začnejo s kakšno predstavitvijo. Ja povedo koliko let in kje so ''nosili glavo v torbi'' ali pa koliko intervencij so vodili in podobno. Pa tudi, ko jaz povem kakšno operativno preteklost imam za sabo postanejo nadvse spoštljivi, ker naš poklic spoštujejo. Tudi v njihovih sredinah so seveda ''coffee room operatorji'' ampak se ve kam spadajo.
Ne želim podcenjevati ali razvrednotiti dela in prizadevanj nikogar, ki se trudi, da bi naša organizacija bila to kar vsi želimo. Ampak kredibilnosti brez ljudi o katerih je Oskar govoril nikakor ne bo dosegla. Če je nekomu po vseh letih ''aktivnega delovanja v gasilskih vrstah'' največji vtis v njegovem spominu naredil izlet na morje in potem dobi ''najvišje'' gasilsko odlikovanje, a misliš Oskar, da ima to odlikovanje kako pravo vrednost???
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Uporabniški avatar
Jure Čokl
Piranja
GE: Lukovica
Kraj: Trnjava
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure Čokl »

Tole bo slišati malce zlobno, ampak imam občutek, da drži. PREMO SORAZMERNO S STAROSTJO NARAŠČA ŽELJA PO ČIM VEČ ODLIKOVANJIH. In če je to smisel življenja nekega gasilca, torej hoditi naokoli z odlikovanji, ki jih niti nisi zaslužil, potem bog pomagaj naši organizaciji.
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
Uporabniški avatar
Marko Novak
moderator
moderator
Kraj: PGD Zagorje - mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Marko Novak »

Drago napisal/-a:Ja ( resnici na ljubo ) se je zgodilo :oops: ( v desetih letih trikrat ) Log pod Mangartom, gašenje na ladji v Kopru in če se ne motim, še en posameznik, ki je rešil utapljajočega.

Aha, samo podelitve se nikoli niso zgodile na kongresu :evil: , če smo precizni :lol:

lp DC
V PGD Zagorje-mesto 4 odlikovanja za hrabrost (reševanje deklice iznad previsnega terena) leto 2000

LP Marko
Zaklenjeno