Prometna nesreča pri Mengšu
Prometna nesreča pri Mengšu
Kot ste lahko prebrali v današnji kroniki časopisa Delo ter že včeraj na strani URSZR, da se je v nedeljo zvečer na cesti med Rodico in Mengšem zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom.Na žalost zopet tragedija, o kateri ne bom pisal, vendar pa me nekaj zanima glede posredovanja gasilcev oz. alarmiranja. Zato bi kolege iz Mengša vprašal, ali pa nekoga ki pozna princip alarmiranja v GZ Mengeš v primeru prometnih nesreč, kako to poteka? Namreč, kakor piše na strani URSZR so v intervenciji posredovali gasilci iz CPV ter Mengša, na spletni strani CPV-ja pa med območji na katerih posredujejo ni občine Mengeš.Ali so bili na mestu intervencije gasilci iz Mengša zato, ker so imeli ravno pred tem intervencijo, ali so dobili poziv iz ReCO?Zanima me tudi če je PGD Mengeš s strani MORS enota, kot enota širšega pomena pooblaščena za posredovanje pri prometnih nesrečah in nesrečah z nevarnimi snovmi na območju občine Mengeš?
Hvala vam za odgovor, ter želim vam še naprej lep sončen dan
Hvala vam za odgovor, ter želim vam še naprej lep sončen dan
Bine od kje imaš te informacije, ker kot sem rekel na spletni strani od CPV-ja nič ne piše da bi pokrivali GZ Mengeš, lahko si pogledaš na naslednjem linku:binep napisal/-a:PGD Mengeš ni enota širšega pomena. Občino Mengeš pa kot enoti širšega pomena pokrivata PGD Kamnik in CPV Domžale
http://cpvd.tripod.com/ocentru/obmocja.htm
Ravno zaradi tega sprašujem ker se mi malo čudno zdi da CPV ne deluje tudi na tem območju.
Lp Rok
Občino Mengeš kot enoti širšega pomena pokrivata oba, tako PGD Kamnik kot CPV Domžale. Ne vem kaj se vam tukaj zdi narobe, pač polovico občine pokriva Kamnik, drugo polovico pa CPV vsak v svoji bližini. Ni pa to edini primer ki se tako čudite, tudi Občina Radovljica je razdeljena na polovico, vzhodni del pokriva GRS Kranj, zahodni pa GARS Jesenice.
Upam da je sedaj bolj jasno.
lp
Bine
Upam da je sedaj bolj jasno.
lp
Bine
Še to....od ReCO no odvisno nič, ReCO samo izvaja alarmiranje na podlagi načrta, to smo že večkrat debatirali.edvard napisal/-a:Kar se požarov tiče verjetno res ne pokrivajo drugače je pri tehničnih intervencijah ko mora enota imeti koncesijo potem pa je še nepisana meja kje kaka enota posreduje to pa je odvisno od REcO-ja
lp
Bine
Fantje to pa ne bo držal, občino Mengeš pokriva izključno PGD Kamnik, CVP je pa ne tej intervencijo posredoval verjetno zato (predvidevam), ker je bila nesreča v občini Domžale.binep napisal/-a:PGD Mengeš ni enota širšega pomena. Občino Mengeš pa kot enoti širšega pomena pokrivata PGD Kamnik in CPV Domžale
lp
Bine
Kar se pa tiče posredovanja društev v GZ Mengeš ob posredovanju pri prometnih nesrečah, pa mislim da imajo to zelo dobro urejeno z PGD Kamnik, če ne rečem kar zgledno.
Na kratko ob prometni nesreči na območju GZ Mengeš je aktivira tudi društvo, kaj več bo pa Janez povedal!
Pa še to, PGD Mengeš ni koncesionar, vendar poseduje opremo za teh, reševanje!
- Marko Novak
- moderator
- Kraj: PGD Zagorje - mesto
- Kontakt: