Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Blisk in grom

Moderator: Marjetica

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Blisk in grom

Objava Rok Ušen » 20. maj 2008, 13:03

Na misel mi je padla ideja, da bi "ta zagrizene" gasilce poskušal prepričati, da bi se čez poletje ob prvih znakih za nevihto zbirali v gasilskem domu za primer intervencije - udara strele. S tem bi omogočili hitrejši odzivni čas.

Ali mogoče kje kaj takšnega izvajate? Če ja, kakšne so kaj izkušnje... Ali mislite, da je smiselno?
Rok Ušen, GČ I. st.
Rok Ušen
 
Objave: 758
Registriran: 17. marec 2006, 11:58
GE: Savinjska

Odg: Blisk in grom

Objava Gost » 20. maj 2008, 23:38

V poletnem času, ko se bliža neurje oz. se pojavijo znaki zanj (močan veter, oblaki...) se nekaj operativcev zbere v GD in čakamo na poziv oz. smo v stalni povezavi z ReCO po UKV postaji. Včasih se je to pokazalo kot dobra odločitev, saj smo praktično takoj po pozivu izvozili na intervencijo (črpanje vode, vetrolom, ipd.), drugič smo se zbrali zaradi "pet kapelj", ker ni bilo nič.

S požarom zaradi strele pa še nismo imeli opravka, in roko na srce, ga niti nočemo imeti. Narava je včasih že z dežjem in vetrom neusmiljena, z ognjem pa še toliko bolj.

Pa da še odgovorim na tvoje vprašanje, če je smiselno? Je, če imaš dovolj ljudi, zakaj pa ne? Če ne bo nič akcije, se pa zato pospravi po domu, pregleda opremo, ipd. Važno je, da se nekaj dogaja.
Gost
 

Odg: Blisk in grom

Objava hec » 21. maj 2008, 20:27

Naša gasilska enota, izvaja nekaj podobnega. Ko je razglašena velika požarna ogroženost, ali poplavljanje vodotokov ali....itd odredi poveljstvo prehod na stanje povečane pripravljenosti. To pomeni tudi dežurna skupina v gasilskem domu in še nekaj ostalih aktivnosti.
Uporabnikova podoba
hec
 
Objave: 902
Registriran: 17. februar 2006, 1:55


Nazaj na Preventiva

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron