Stran 1 od 1

Blisk in grom

ObjavaObjavljeno: 20. maj 2008, 13:03
Rok Ušen
Na misel mi je padla ideja, da bi "ta zagrizene" gasilce poskušal prepričati, da bi se čez poletje ob prvih znakih za nevihto zbirali v gasilskem domu za primer intervencije - udara strele. S tem bi omogočili hitrejši odzivni čas.

Ali mogoče kje kaj takšnega izvajate? Če ja, kakšne so kaj izkušnje... Ali mislite, da je smiselno?

Odg: Blisk in grom

ObjavaObjavljeno: 20. maj 2008, 23:38
Gost
V poletnem času, ko se bliža neurje oz. se pojavijo znaki zanj (močan veter, oblaki...) se nekaj operativcev zbere v GD in čakamo na poziv oz. smo v stalni povezavi z ReCO po UKV postaji. Včasih se je to pokazalo kot dobra odločitev, saj smo praktično takoj po pozivu izvozili na intervencijo (črpanje vode, vetrolom, ipd.), drugič smo se zbrali zaradi "pet kapelj", ker ni bilo nič.

S požarom zaradi strele pa še nismo imeli opravka, in roko na srce, ga niti nočemo imeti. Narava je včasih že z dežjem in vetrom neusmiljena, z ognjem pa še toliko bolj.

Pa da še odgovorim na tvoje vprašanje, če je smiselno? Je, če imaš dovolj ljudi, zakaj pa ne? Če ne bo nič akcije, se pa zato pospravi po domu, pregleda opremo, ipd. Važno je, da se nekaj dogaja.

Odg: Blisk in grom

ObjavaObjavljeno: 21. maj 2008, 20:27
hec
Naša gasilska enota, izvaja nekaj podobnega. Ko je razglašena velika požarna ogroženost, ali poplavljanje vodotokov ali....itd odredi poveljstvo prehod na stanje povečane pripravljenosti. To pomeni tudi dežurna skupina v gasilskem domu in še nekaj ostalih aktivnosti.