Stran 1 od 1

IZVLEČEK POŽARNEGA REDA

ObjavaObjavljeno: 22. maj 2008, 13:07
Rok Ušen
Na fakulteti sem se malo dolgočasil, ker sem čakal na izpit, pa sem si prebral Izvleček požarnega reda.
V njem sem med drugim prebral tudi sledeče, kar mi ni najbolj všeč. Ker vem, da je na forumu prisotnih veliko strokovnjakov, morebiti tudi kdo dela takšne stvari, dajte povedati, kaj si mislite o tem:

Če požara sami ali s sodelavci sami ne morete pogasiti, zaprite prostor, da se požar ne razširi. Na nevarnost opozorite tudi druge in takoj obvestite receptorko - varnostnika na tel. 411 in posredujte podatke o požaru - kje gori, kaj gori, ali so ponesrečene in ogrožene osebe in prisotnost nevarnih snovi. Če varnostnik - receptor ni dosegljiv, obvestite CENTER ZA OBVEŠČANJE 112.
...


In bodo spet šle minutke. Potem varnostnik pokliče na 112, tam poberejo podatke, potem prevežejo na GBL, spet tam poberejo podatke in potem celo opravijo izvoz.

Vem, da ta izvleček požarnega reda naredijo za to pooblaščene in usposobljene osebe. Sklepam, da je tako tudi predvideno v kakšnem zakonskem določilu. Ampak vseeno mislim, da bi bilo potrebno odebeljeni del črtati.

Prilepim slikco takoj, ko mi jo bo uspelo spraviti iz telefona na računalnik.

PS: če tema že obstaja ali pa da je v napačnem podforumu, prosim moderatorja da ustrezno popravi.

Odg: IZVLEČEK POŽARNEGA REDA

ObjavaObjavljeno: 23. maj 2008, 10:54
Oskar
Ah, stara pesem, poznam receptorja, ki ni upal klicat gasilcev ob obvestilu da mu v bajti gori . Češ , nimam dovoljenja direktorja ! :D #-o
Poznam receptorja- varnostnika, ki ni hotel vozniku gorečega vozila posoditi gasilnega aparata, ker nima dovoljenja direktorja. preden ga je pridobil je avto zgorel ! #-o
Zakon naj bi bil jasen , vsak, ki opazi požar je dolžan o tem obveščati naprej. Od tu dalje pa ni najbolj jasno. :?: