Stran 1 od 1

KAKO RAVNATI

ObjavaObjavljeno: 13. december 2012, 9:24
toma
Veliko je bilo že govora kako ravnati ob uhajanju UNP (ne uporabljati ognja ,ne prižigaj luči ,ne uporabljajiskrečega orodja,prezrači prostor i.t.d.)
Mene pa zanima malo drugačno vprašanje,kako ravnati,če UNP uhaja ,ko je prižgana luč v prostoru ,kjer se plin nabira? Pričakujem ,čim bolj pravilna mnenja (morda napiše kaj tudi Oskar in tisti z mnogimi takimi izkušnjami).

Odg: KAKO RAVNATI

ObjavaObjavljeno: 13. december 2012, 13:44
zagii
Ravnati: Pusti luč prižgano, takoj prezrači prostor, poberi prvi mobilni telefon, obvesti vse stanovalce(večstanovanjski objekt) odidi na prosto in pokliči 112.

Zakaj pustiti luč prižgano. Iskra zaradi katere pri določeni meji eksplozivnosti plina naredi velik "BUUM", se naredi samo ob prižigu in izklopu luči in to v stikalu (štekerju).

Bolj strokovno-tehnično točno bo napisal še kdo drug.
Lp

Re: KAKO RAVNATI

ObjavaObjavljeno: 13. december 2012, 16:59
žajla
Zagi, štekar je vtičnica, šoltar pa je stikalo (štekaš?)!

Odg: KAKO RAVNATI

ObjavaObjavljeno: 13. december 2012, 17:59
zagii
Wau kaki popravki, šalter - šteker - šoltar - štoker - vtičnica - stikalo - faznbrifer - kojder - papagajke - šporhet - ciglunder - fergazer - trofazno :) Lepo te prosim no. Zmotu sem se, itak sem pa napisal knjižno pogovorno najprej... cjoo... napiši drugič raje kaj bol pametnega kot pa tako malenkostno popravljanje...

Re: KAKO RAVNATI

ObjavaObjavljeno: 13. december 2012, 19:09
Peter
Večji problem kot prižgana luč so stvari, na katerih vklop ne moremo vplivati oz. vplivamo nezavedno. Recimo, da se vključi hladilnik ali pa termostat, ko odpremo okna.

Odg: Re: KAKO RAVNATI

ObjavaObjavljeno: 14. december 2012, 0:33
toma
Peter je napisal:Večji problem kot prižgana luč so stvari, na katerih vklop ne moremo vplivati oz. vplivamo nezavedno. Recimo, da se vključi hladilnik ali pa termostat, ko odpremo okna.

No na vse se bi morda dalo vplivat ,če bi najprej pomislili na izklop avtomata -fid stikala v elektro omari,vendar je vprašanje koliko ljudi bi na to pomislilo ,seveda pa je pod vprašajem ,če se tudi tu nahaja eksplozivna koncentracija,vsekakor pa so razmišljanja posameznikov zanimiva ,seveda pa se da v takih primerih vršiti izklop elektrike tudi na drug način.Še vedno pričakujem mnenje Oskarja.

Odg: KAKO RAVNATI

ObjavaObjavljeno: 20. december 2012, 8:51
Don Micky
Pozdravljeni;

luč prižgana ali ne, jaz bi najprej ventil na jeklenki zaprl!!! če je to le mogoče in v 95 % to reši vse težave :)...


LP!

Odg: KAKO RAVNATI

ObjavaObjavljeno: 20. december 2012, 14:05
zagii
Don Micky je napisal:Pozdravljeni;

luč prižgana ali ne, jaz bi najprej ventil na jeklenki zaprl!!! če je to le mogoče in v 95 % to reši vse težave :)...


LP!


Pripis: Ko zapreš takoj prezrači prostore, da se nasičenost spusti pod 1,8%. Vemo pa, da lahko zavohamo plin, je potrebna zlo zlo majhna koncentracija.