Stran 1 od 1

Queen Mary 2 ni v skladu s predpisi o požarni varnosti

ObjavaObjavljeno: 1. julij 2004, 15:00
Štajerc
Na http://www.24ur.com sem zasledil naslednje:

"Vnetljivo razkošje na vodi / Največja in najdražja potniška ladja Queen Mary 2 ni v skladu s predpisi o požarni varnosti.

Ob rednem pregledu ladje so namreč ugotovili, da materiali iz katerega so narejena stranišča in kopalne kadi gorijo hitreje kot les. Lastnik ladje, podjetje Cunard Line, bo moral zato zamenjati kopalnice v 900 od 1300 kabin, kolikor jih ima to razkošno plovilo. Predstavniki Cunard Lina medtem poskušajo tudi z dodatnimi skupinami gasilcev prepričati potnike, da so povsem varni. Sicer pa je "hotel na vodi" včeraj iz New Yorka odplul nazaj v matično pristanišče Southampton na jugu Velike Britanije, kjer go bodo preuredili tako, da bo ustrezal požarnim predpisom. Poleg zamenjave panelnih plošč v kopalnicah in straniščih bodo napeljali dodatne vodne cevi ter dodatne detektorje dima.

Delo naj bi opravili v enem popoldnevu, saj naj bi se morala ladja takoj vrniti v New York."

In... kaj pravite vi na to?!?

lp

bp

Re: Queen Mary 2 ni v skladu s predpisi o požarni varnosti

ObjavaObjavljeno: 1. julij 2004, 18:53
Janez Koncilija
Štajerc je napisal:
In... kaj pravite vi na to?!?

lp

bp


Da se s takšno ladjo že ne bom vozil :wink: :lol: :lol: .

LP

Janez 8)

ObjavaObjavljeno: 1. julij 2004, 18:57
Gasilčk
Jaz tudi ne pa ne zaradi požarne varnosti, temveč ker so cene za obisk malo visoke :lol: :D

LP,
Gasilčk

ObjavaObjavljeno: 1. julij 2004, 22:02
Matej K
Če ti kopalna kad zagori tudi ni katastrofa saj imas vodo pri roki. :lol:
:haha2:
8)

ObjavaObjavljeno: 1. julij 2004, 23:27
SAKI
Mislim, da ladja sploh ni bila zgrajena v GB, popravljali pa jo bodo tam! Kaj pa garancija in odgovornost v takem primeru? Ko sem gladal oddajo o gradnji te ladje so se močno trudili s pogonskimi motorji in loputami. Odpraviti so morali, kar nekaj napak, ki so jih med testiranji odkrili, pa tudi rok za predajo jih je močno lovil. Testirali in zaščitili so mnoge materiale, ker pogoj naročnika je bil, da ladja pljuje 40. let brez večjega vzdrževanja. Izgleda, da so v tej naglici in pod pritiski katerimi so bili pozabili na požarno varnost! Je pa tako, če ladja zgori vzdrževalna dela niso potrebna, in naročnikova zahteva je izpolnjena :twisted:

Lp

Borut Satler

ObjavaObjavljeno: 2. julij 2004, 7:19
DAMIJAN
V enem popoldnevu :roll:

lp

ObjavaObjavljeno: 2. julij 2004, 12:27
Matjaž Zupan
Pa najbrž pri teh hitro gorljivih materialih ni problem samo v gorljivosti,temveč tudi v strupenosti produktov gorenja. Večina materialov,ki hitro gorijo (večinoma umetne mase) obenem ob gorenju sproščajo tudi strupene snovi. Tako bi nek požar lahko zadušil ljudi,ki so daleč stran od požara tako,kot se je zgodilo nekoč pri nekem požaru letala (se ne spomnim kdaj se je zgodilo in kje :oops: ),kjer so potniki umrli zaradi strupenih plinov,ki so nastajali ob gorenju nekih oblog,čeprav jih ogenj še ni dosegel.

V enem popoldnevu bodo zadevo težko uredili,saj je ladja ogromna.Vprašanje tudi,koliko se bo s takim hitenjem povečala varnost potnikov in posadke (stvari,narejene v naglici so že dostikrat povzročale probleme).

ObjavaObjavljeno: 3. februar 2007, 18:25
queen elizabeth II.
Mislim da ni treba skrbet zaradi tega!! pa tudi draga ni tak!! samo privoščit si je treba!! ladja je bila zgrajena v Franciji!! sem velik ljubitelj vseh cunardovih ladij in vem veliko o njih!! tak da te kadi bodo pa že zamenjal!! mala malica :lol: :wink: :wink:

ObjavaObjavljeno: 5. februar 2007, 11:43
boštjančk
Jaz pa nisem prepričan da jim bo v enem dnevu uspelo zamenjati 900 kopalnic, glede na to, da smo tudi mi delali nekaj za to ladjo, in vse skupaj nitrajalo malo časa. 24 ur ni niti malo, niti veliko časa, za 900 kopalnic z vsem naštetim, kar mislijo še postoriti pa sploh ne, če pa jim , pa svaka jim čast.

ObjavaObjavljeno: 5. februar 2007, 11:56
Martin P.
Glede na to, da je od tega minilo skoraj 3 leta, so verjetno kopalnice že davno menjali, pa tudi ladja sama je verjetno videla že precej sveta... :twisted: :P