Stran 1 od 1

Predstavitev intervencijskih služb v Kresnicah

ObjavaObjavljeno: 4. november 2006, 20:52
Miha76
Dne 04.11.2006 med 11.00 in 13.00 uro je v Kresnicah v športnem parku potekala predstavitev intervencijskih služb za mlade z območje občine Litija. Na predstavitvi so si v dvorani športnega doma najmlajši najprej ogledali lutkovno igrico 113, po predstavi pa je na igrišču potekala predstavitev intervencijskih služb, v kateri so sodelovali:
- Zdravstveni dom Litija s predstavitvijo reševalnega vozila,
- Postaja prometne policije Ljubljana s predstavitvijo vozila provida in policijskega motornega kolesa in opreme,
- Policijska postaja Litija s predstavitvijo policijskega vozila in opreme,
- Policijska postaja vodnikov službenih psov Ljubljana s predstavitvijo službenega psa ter vozila za prevoz psov,
- Postaja konjeniške policije Ljubljana s predstavitvijo konjev ter opreme,
- CPV Domžale s predstavitvijo avtolestve ALK-32,
- PGD Prežganje s predstavitvijo GVC 24/50,
- PGD Gameljne s predstavitvijo GV-V1,
- PGD Javorje s predstavitvijo GVGP1.
Predstavitev si je ogledalo lepo število mladih, njihovih staršev in drugih obiskovalcev.
Še nekaj utrinkov v slikah:

ObjavaObjavljeno: 5. november 2006, 0:24
NH30
Zelo pametna in zanimiva stvar za otroke in njihove starše.Da vidijo kako deluje in izgleda oprema ki jo potrebujejo gasilci,reševalci in policisti. :D :D

Vidim pa tudi,da je bilo kar dosti zanimanja.....kapo dol za take stvari :!: :wink:Lp

dan!

ObjavaObjavljeno: 4. februar 2007, 21:33
karin
zanima me kdaj bo še kakšna predstavitev Postaje konjeniške policije??!
Hvala!

LP, Karin! :wink:

ObjavaObjavljeno: 4. februar 2007, 22:29
Luka19
Mene pa zanima, kako to, da je bila na predstavitvi avtolestev CPV Domžale. Ali oni pokrivajo vašo občino z avtolestvijo ali je bila pač zato tam, ker je nova in se je predstavljal bolj uvoznik/proizvajalec...?

ObjavaObjavljeno: 5. februar 2007, 16:10
TUTA
BRAVO, kar tako naprej!!!

Take predstavitve je samo za podpret. In če se s tem vpiše še kakšn nov član še toliko bolje.

ObjavaObjavljeno: 5. februar 2007, 16:28
Miha76
Predstavitev interventnih služb je bila v lanskem letu prvič organizirana v takšni obliki v Kresnicah in je bila namenjena mlajšim iz celotne občine Litija.
Kdaj in kje opravljajo predstavitve in prikaze policijske enote je navadno odvisno od organizacije preventivnih akcij v posameznih okoljih, ki pa jih organizirajo bodisi policijske postaje bodisi sveti za preventivo in varstvo v cestnem prometu, lahko pa tudi kdo drug.
Zakaj lestev iz CPV Domžale? Rekel bom zakaj pa ne. Organizirali smo prikaz predstavitve tako gasilske opreme, kot opreme reševalcev in policistov. Naš namen je bil predstaviti različne tipe gasilskih vozil v omejenem obsegu. V ta namen smo povabili k sodelovanju gasilska društva v naši okolici, da nam pri prikazu opreme pomagajo s prikazom vozil, ki jih imajo v uporabi. V CPV-ju so se prijazno odzvali našemu vabilu in pokazali svojo avtolestev.
Naj pri tem omenim, da nobeno izmed prikazanih vozil na predstavitvi ni prihajalo iz naše gasilske zveze, pač pa smo se zavestno odločili, da se otrokom prikaže oprema in vozila, ki ne izhaja iz njihovega vsakdanjega okolja. Vemo, da je avto avto in da so cevi cevi, vendar je draž ogleda in prikaza le nekoliko večja, če to ni avto, ki ga gledajo vsak dan ali vsak teden med praktičnimi vajami ali obiskom matičnega gasilskega doma.

ObjavaObjavljeno: 19. april 2007, 16:14
zonty
za GVC 24/50 in GV-V1 bi lahko poklicali tudi PGD Litija :wink:

ObjavaObjavljeno: 19. april 2007, 16:58
mito
zonty je napisal:za GVC 24/50 in GV-V1 bi lahko poklicali tudi PGD Litija :wink:


odgovor:

Miha76 je napisal:.....Naj pri tem omenim, da nobeno izmed prikazanih vozil na predstavitvi ni prihajalo iz naše gasilske zveze, pač pa smo se zavestno odločili, da se otrokom prikaže oprema in vozila, ki ne izhaja iz njihovega vsakdanjega okolja. Vemo, da je avto avto in da so cevi cevi, vendar je draž ogleda in prikaza le nekoliko večja, če to ni avto, ki ga gledajo vsak dan ali vsak teden med praktičnimi vajami ali obiskom matičnega gasilskega doma.

ObjavaObjavljeno: 22. april 2007, 21:03
Miha76
Mitja, hvala da si namesto mene odgovoril. Zonty tebi pa samo toliko, da smo na predstavitvi izbrali vozila ki so narejena v skladu s tipizacijo in pa predvsem nova.
Že sedaj pa lahko napovem, da bodo v letošnjem letu v septembru na 2. predstavitvi intervencijskih služb v Kresnicah predstavljena tudi nova vozila iz naše GZ, pa še veliko drugih zanimivosti seveda.

2. Predstavitev intervencijskih služb za mlade

ObjavaObjavljeno: 5. september 2007, 21:44
Miha76
No tako, sedaj je že vse pripravljeno za 2. predtavitev intervencijskih služb za mlade v Kresnicah. Potekala bo 15.09.2007 v športnem parku Kresnice s pričetkom ob 10.00 uri.

Ob 10.00 uri bo v dvorani lutkovna igrica za najmlajše na temo prometne preventive z naslovom 'Prometni znaki'. Po zaključeni igrici pa bodo na igrišču poleg dvorane na ogled vozila in oprema gasilcev, reševalcev, policistov in letos tudi vojske.

Vabljeni