Pogovarjati se o kazni za kurjenje v naravi je brezpredmetno, saj itak nobeden nič ne ukrepa.
Včeraj se je začelo močno kaditi izza rehabilitacijskega centra Soča v LJubljani. Ker sem doma v neposredni bližnini, sem šel pogledat kaj se dogaja in kdo mi onesažuje zrak, ki ga vdihavam.
Pridem tja in kaj vidim ...
En vrtičkar je zakuril barako v velikosti cca. 4x4m. Ko sem prišel tja, je že lepo gorela, predvsem se je pa zelo močno kadilo.
Vzamem telefon v roke in pokličem na 112.
JAZ: "Dober dan! Nekdo je zadaj zgradbe Pop tv zakuril barako."
DISPEČER NA ReCo (oz. če se ne motim na GBL): "Vem ja, saj jih morajo skuriti. Hvala za obvestilo. Lep dan"
Takele mamo. Človek se ploh ni zmenil, da gori, in da dim mogoče koga moti in da je v bližini mrgolelo navlake in suhe trave na področju 2 ha.
Kdo se bo potem sekiral za kurjenje na prostem na podeželju, če se še 100 od bolnice ne??!?!?!
PS: GBL seveda ni prišla (tam sem bil še 15 min po obvestilu). Ampak je pa zanimivo, da se je naslednji dan v GRAFIČNEM PRIKAZU pokazala slikca na omenjeni lokaciji, ki se je tudi časovno ujemala. Po tem pa res ni čudno, da ima GBL tudi do 15 intervencij na dan, če si pišejo tudi tiste, na katere ne izvozijo
To sem napisal kar tako - ni potrebno komentirati
Rok Ušen, GČ I. st.