Stran 1 od 1

Vreme v naslednjih dneh

ObjavaObjavljeno: 30. oktober 2003, 16:08
Drago
II. NAPOVED ZA NASLEDNJE DNI

PREDVIDEN RAZVOJ VREMENA V PRIHODNJIH DNEH

V petek bo prevladovalo oblačno vreme, občasen dež se bo čez dan iznad zahodnih krajev širil proti vzhodu. Meja sneženja bo okoli 1000 metrov nad morjem. V soboto bo na zahodu in deloma v osrednji Sloveniji oblačno s padavinami, ki jih bo več v hribovitem svetu. Na vzhodu bo pretežno oblačno in sprva povečini suho. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. V nedeljo zjutraj bodo padavine predvidoma ponehale, nato pa se bo vreme ustalilo.

OPOZORILO

V petek popoldne se bodo padavine po podatkih Urada za meteorologijo Agencije RS za okolje v zahodnem delu države okrepile, do nedelje zjutraj bo predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije padlo od 100 do 200 litrov padavin na kvadratni meter. Meja sneženja se bo dvignila nad 2000 metrov, zato se bo v visokogorju talila tudi snežna odeja. Pihal bo zelo močan južni do jugozahodni veter. Drugod (osrednja Slovenija, vzhodna polovica države) bo glavnina padavin od sobote čez dan do nedelje zjutraj, ko naj bi predvidoma padlo od 30 do 70 litrov dežja na kvadratni meter.

Po podatkih Službe za spremljanje hidroloških stanj, napovedi in poročanje Urada za monitoring Agencije RS za okolje bo zaradi nizkega zračnega pritiska in močnega juga predvidoma do nedelje povišano plimovanje morja ob slovenski obali. V petek, med 10.30 in 13. uro ter v soboto zjutraj in dopoldne, bo gladina morja na mareografski postaji v Kopru presegla višino 300 centimetrov. Ob tem lahko morje poplavi nižje dele obale.

Pretoki vodotokov se bodo v prihodnjih dneh povsod postopno povečevali, najbolj v soboto. Največja vodnatost rek bo v osrednji in zahodni Sloveniji. V zahodni Sloveniji bodo predvidoma najbolj narasli predvsem vodotoki v porečjih Vipave in Soče. Ob izdatnih krajevnih padavinah lahko močneje narastejo hudourniki v zahodni in severni Sloveniji.

Ob koncu tedna se bo povečala možnost trganja zemeljskih plazov v večjem delu države!

Natančnejše napovedi o količini padavin in porastu vodotokov sledijo v prihodnjih dnevnih informativnih biltenih.Saj je tudi to napoved, a ne :?

lp DC

ObjavaObjavljeno: 30. oktober 2003, 16:17
Marko Novak
Najprej vpiješ da je tukaj druga Kalifornija :lol: , eto zdej pa 200 litrov na kvadrat pa vsi v škornje. :P Ja ,bomo spet pumpali kaj čmo.
:)

LP Marko

ObjavaObjavljeno: 30. oktober 2003, 16:23
metodg
V naši GZ so poveljniki že opozorjeni. V zadnjem takem deževju smo bili celo noč pokonci. Upam, da se nas bo tokratni dež usmilil.
Kar sem pa uspel pregledati na ALADINU (HMZ Slovenije) bodo po predvidevanjih računalniškega modela bolj na udaru na Bovškem.

Metod G.

ObjavaObjavljeno: 30. oktober 2003, 16:46
Rafter
metodg je napisal:Kar sem pa uspel pregledati na ALADINU (HMZ Slovenije) bodo po predvidevanjih računalniškega modela bolj na udaru na Bovškem.

Metod G.


Halo Metod!

Kaj so ti podatki na Aladinu javno dostopni? Vseeno ne bi rad, da bi mi ravno v soboto na pokopališču začelo zvonit :oops:

LP, Rafter

ObjavaObjavljeno: 30. oktober 2003, 16:58
Peter

ObjavaObjavljeno: 30. oktober 2003, 17:06
Rafter
Hvala! :wink: