Državno tekmovanje v orientaciji 2008
Moderator: mailo
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Državno tekmovanje v orientaciji 2008
Podajam svoj komentar na državno tekmovanje v orientaciji v Jakobskem Dolu. Z eno besedo organizacija je bila odlična, poskrbljeno je bilo za vse. Vse pohvale vsem, ki so kakorkoli sodelovali pri izvedbi tega dogodka.
Podajam tudi rezultate prvih treh, ki sem si jih zapisal ob razglasitvi.
Mlajši pionirji:
1. Ihan (GZ Domžale; Regija Ljubljana III)
2. Studenec (GZ Domžale; Regija Ljubljana III)
3. Poljane (GZ Škofja Loka; Regija Gorenjska)
Starejši pionirji:
1. Tihaboj (GZ Litija; Regija Ljubljana III)
2. Mavčiče (GZ MO Kranj; Regija Gorenjska)
3. Kovor (GZ Tržič; Regija Gorenjska)
Mladinci:
1. Bohinjska Bela (GZ Bled-Bohinj; Regija Gorenjska)
2. Črešnjevec (GZ Semič; Regija Belokranjska)
3. Stična (GZ Ivančna Gorica; Regija Ljubljana II)
Podajam tudi rezultate prvih treh, ki sem si jih zapisal ob razglasitvi.
Mlajši pionirji:
1. Ihan (GZ Domžale; Regija Ljubljana III)
2. Studenec (GZ Domžale; Regija Ljubljana III)
3. Poljane (GZ Škofja Loka; Regija Gorenjska)
Starejši pionirji:
1. Tihaboj (GZ Litija; Regija Ljubljana III)
2. Mavčiče (GZ MO Kranj; Regija Gorenjska)
3. Kovor (GZ Tržič; Regija Gorenjska)
Mladinci:
1. Bohinjska Bela (GZ Bled-Bohinj; Regija Gorenjska)
2. Črešnjevec (GZ Semič; Regija Belokranjska)
3. Stična (GZ Ivančna Gorica; Regija Ljubljana II)
Odg: Državno tekmovanje v orientaciji 2008
Tudi jaz lahko pohvalim dobro pripravljeno tekmovanje, sploh če upoštevamo dane okoliščine - vse naokoli sami hribi. Po mojem mnenju so bile razmere na vedrovki dokaj zahtevne - 3m cev, veter, kar se odraža v rezultatih. Pa tudi 2. kontrolna točka - vezanje vozlov od trase oddaljena cca 50 metrov v garaži je bila kar malo neposrečena - dve mali usmerjevalni oznaki sta viseli na živi meji in to cca. 150 metrov po cilju. Kar nekaj ekip nas je oznake v po štartni vnemi spregledalo oznake in potrebno je bilo vračanje na točko. Nam je tako šlo cca 4. minute časa po zlu, marsikomu še več.
Celotn rezultati: http://www.gasilec.net/
Celotn rezultati: http://www.gasilec.net/
http://users.volja.net/pgdihan
LP Brane
LP Brane
-
andy schlek
Ja, tudi jaz se strinjam, da je bila organizacija zelo dobra, čeprav je bila težavnost vseh prog zelo zahtevna. Končno tudi enkrat, da je bilo glede rezultatov vse vredu. Moram pohvaliti tudi ekipo časomerilcev, ki so na profesionalni način merili čas
. Samo tekmovanje je potekalo v res lepem vremenu in še posebej kraju Jurovski dol. Še enkrat čestitam organizacijskemu odboru, da je vse potekalo brezhibno. Prav tako pa čestitke vsem tekmovalcem in tekmovalkam za dosežene rezultate.
Tudi iz našega društva smo se udeležili tekmovanja in odšli domov zadovoljni z osvojenim šestim mestom pri mladincih. Čestitam predvsem ekipi mlajših pionirjev iz Ihana in njihovemu mentorju "Brankosu", kateri so poskrbeli, da smo lanskoleto osvojeni pokal predali nekomu, ki je iz naše zveze GZ Domžale.
Edina kritika na izvedeno tekmovanje je v slabih kartah za ml. in st. pionirje, saj bi se točke hitreje našle glede na že objavljene komentarje.
Lep pozdrav in se vidimo drugo leto,
Jani
Edina kritika na izvedeno tekmovanje je v slabih kartah za ml. in st. pionirje, saj bi se točke hitreje našle glede na že objavljene komentarje.
Lep pozdrav in se vidimo drugo leto,
Jani
Ker Janez dela to z občutkom !!
Jani Grat
PGD RADOMLJE
Jani Grat
PGD RADOMLJE
Tudi jaz mislim da so se organizatorji, maksimalno potrudili.... vendar vse pa tudi ni bilo tako vredu. Na vedrovki neenaki pogoji....na eni od njih se je loputa za vlivanje vode konstantno zapirala, ker je bil zatič, ki loputo drži, preprosto zjahan, to je občutilo tudi kar nekaj ekip, ki vaje potem niso končali, ali pa so imeli zelo dolge čase. Mrtvi čas na žogicah, za 10 ekip naenkrat ne more kontrolirat 1 sam sodnik! Proga s prenosom žogic za pionirje je bila navkreber, za starejše pa po ravnem.... ni logike
Da o karti sploh ne izgubljam besed....kdor se malo bolj spozna na topogragfijo, ve kakšno mora biti merilo, kašna barva predstavlja določeno vegetacijo, izohipse sploh niso bile vidne, progo pa so začrtali točno v hrib....itd
- ~BOBERČEK~
- Kraj: TRNOVO
zdravo!!!! 
najprej iskrene čestitke vsem ki ste sodelovali in seveda njihovim mentorjem ter vsem ki ste se uvrstili na prva 3.mesta
mene pa neki zanima:
koliko je bilo ženskih ekip na državni orientaciji .......če mogoče veste pri ml.prionirkah, str. pionirkah in koliKo pri mladinkah????
hvala za odgovor
lep pozdrav
~BOBERČEK~
najprej iskrene čestitke vsem ki ste sodelovali in seveda njihovim mentorjem ter vsem ki ste se uvrstili na prva 3.mesta
mene pa neki zanima:
koliko je bilo ženskih ekip na državni orientaciji .......če mogoče veste pri ml.prionirkah, str. pionirkah in koliKo pri mladinkah????
hvala za odgovor
lep pozdrav
~BOBERČEK~
-
roobbi
POZDRAVLJENI!
Nič posebnega, rad bi le dodal, da je bilo zelo malo deklet, čisti ženski ekipi sta bili samo dve, ostalo je bilo še par deklet tu in tam, v % ni omembe vredno!
No je pa res, da vsaj enkrat niso večina pokalov odnesli domačini, to je pa tudi treba poudariti!

Lep pozdrav do drugega leta!
Nič posebnega, rad bi le dodal, da je bilo zelo malo deklet, čisti ženski ekipi sta bili samo dve, ostalo je bilo še par deklet tu in tam, v % ni omembe vredno!
No je pa res, da vsaj enkrat niso večina pokalov odnesli domačini, to je pa tudi treba poudariti!
To mogoče le delno drži....sam sem videl najmanj 10 čisto ženskih ekip...eno od njih sem vodil tudi sam pri mlajših pionirjih.roobbi napisal/-a:POZDRAVLJENI!
![]()
![]()
![]()
- ~BOBERČEK~
- Kraj: TRNOVO
ja hvala za odgovor.........................pa upam da bo v naslednjem letu več ženskih ekip kot je blo letos neglede na katerem tekmovanju(orientacija,kviz,vaja z mb)pa da bi se dobro odrezale.
še 1x pa iskrene čestitke tistim ženkim ekipam ko so se uvrstile naprej na državno orientacjo.
L.P
~BOBERČEK~
še 1x pa iskrene čestitke tistim ženkim ekipam ko so se uvrstile naprej na državno orientacjo.
L.P
~BOBERČEK~
-
mentor prve ekipe
Čestitke organizatorju tekmovanja.Na samem startno ciljnem prostoru je vse potekalo v najlepšem redu.Motilo pa me je to,da je bilo na samih kontrolnih točkah premalo sodnikov.Na kontrolni točki-prenos žogic sodniki niso bili kos svoji nalogi.Bilo jih je premalo,dve minuti čakanja pred pričetkom vaje nista bili ovrednoteni.Po samem koncu vaje pa smo še minuto čakali na podpis sodnika,da si je privezal dušo in je prišel iz garaže.Pravtako je bilo na kontrolni točki 4,kjer so mladi gasilci reševali teste.Sicer nam je mlajši sodnik vpisal mrtvi čas,ki je potekel do takrat,da je ekipa dobila vprašanja,toda po oddani poli smo spet čakali minuto na podpis glavnega sodnika,ki se je izgubil v svojem delu.Pri zbijanju tarče so bili pogoji zaradi vetra skrajno neregularni.Lp
NA DRŽAVNI ORIENTACIJI, PA PRIBLIŽNO SAMO DESET ŽENSKIH EKIP (PIONIRK IN MLADINK).....hec napisal/-a:To mogoče le delno drži....sam sem videl najmanj 10 čisto ženskih ekip...eno od njih sem vodil tudi sam pri mlajših pionirjih.roobbi napisal/-a:POZDRAVLJENI!
TUDI IZ MOJE STRANI ISKRENE ČESTITKE VSEM, KI STE TEKMOVALI NA DRŽAVNI ORIENTACIJI.
L.P.
STROGI
To kar vemo je kapljica, česar ne vemo je morje.
Da je bilo tako malo ženskih ekip na DP je razlog preprost - dobre tekaške sposobnosti odtehtajo veliko pri končnem rezultatu. In ob enotni kategoriji deklic in fantov so deklice v zelo podrejenem položaju. Sicer so bile izjeme tudi na DP - deklice z zelo dobrimi tekaškimi predispozicijami, ki so se lahko enakovredno kosale s fanti ampak bi vseeno bilo smislelno razmisliti za ločevanje kategorij.
http://users.volja.net/pgdihan
LP Brane
LP Brane
Oprosti, delno se strinjam z teboj, toda največji razlog, da je bilo veliko manj ekip ml.pionirk, st. pionirk in mladink je enotna kategorija deklic in fantov.brankos napisal/-a:Da je bilo tako malo ženskih ekip na DP je razlog preprost - dobre tekaške sposobnosti odtehtajo veliko pri končnem rezultatu. In ob enotni kategoriji deklic in fantov so deklice v zelo podrejenem položaju.
Vseeno pa še enkrat izkrene čestitke vsem, ki so se udeležili dražavne orientacije!
Strogi
To kar vemo je kapljica, česar ne vemo je morje.
Hja očitno nisi dobro prebral bistva mojega posta, saj je moje razmišljanje enako kot tvoje glede enotne kategorije deklic in dečkov. Emancipacija gor al dol, ampak še kar nekaj časa ženske ne bodo tako hitro tekle kot moški. Govorim iz lastnih izkušenj s tekaških in kolesarskih tekmovanj (tudi v mednarodni konkurenci) ter splošnih rezultatih. Dejansko pa sta hitrost in vzdržljivost pomembna pri kar nekaj točkah orientacije kot pri samem teku, zato me čudi, da so kategorije enotne in od kdaj in zakaj je tako.