Pozdravljeni!
Vidim, da ste se zelo razpisali glede gasilskih kvizov. Sam že vrsto let zagovarjam, da sistem malih sivih celic ne sodi v gasilstvo. Sam prihajam iz društva PGD Rova, kjer skupaj s sosednjima društvoma že 23 let pripravljamo gasilski kviz. Ta kviz, ki se sedaj pojavlja na državni ravni pravzaprav izhaja iz našega drutšva. Ne pa v taki zasnovi. Imeli smo (tudi sam osebno) veliko polemik, ostrih besed z zvezo, ki je naš kviz vzela za svojega in nam hotela vsiliti njihov način kviza (tak kot ga gledate sedaj). Nekako smo z uporom le dosegli, da je naš sektorski kviz ostal tradicionalen, naprej pa se je širil v poznani obliki.
Pa nazaj k temi: kviz, ki ga mi prirejamo, je popolnoma gasilski. Zavzemamo se, da tako praktične naloge kot teoretične predstavljajo gasilsko tematiko in spretnost. V mojem zadnjem kvizu sem uporabil teme:
gasilska zgodovina (to je zgodovina društev, katera sodelujemo ter zgodovina GZ);
gasilska preventiva (Splošno orodje, uporaba gasilnih sredstev, oskrba, inetrevncija, splošni pojmi nevarnosti, nesreče; vprašanja so na a,b,c ...);
gasilska abeceda (podobno kot sive celice, vendar orodje, oprema, izrazi iz gasilstva);
praktične vaje (se spreminajajo med leti; npr: vezanje vozlov, zvijanje C-cevi, navezava ročnika, ....).
Če bi kdo rad kakšne koli informacije sem lahko doegljiv na 041/807-445 ali na
tadej.sinkovec@gmail.com