Stran 1 od 1

Pridobitev čina pionir/mladinec

ObjavaObjavljeno: 23. julij 2012, 15:53
lynx
Zdravo,
V pravilniku o delovanju mladih v gasilskih organizacijah 10. člen opredeljuje izobraževanje mladih, 11. člen preverjanje znanja. V priročniku za delo z gasilsko mladino (2011) je jasno definirano, kakšna znanja (spretnosti) morajo imeti mladi za pridobitev določene veščine (st. 73). Pridobitev preventivnih značk je tudi jasno definirano. Oboje našteto (veščine, značka) je seveda temelj za pristop k izpitu za čin pionir/mladinec (10. člen pravilnika).
Zanima me, kje je definiran program za pridobitev čina pionir oziroma mladinec? Torej, kakšne učne vsebine naj bi (poleg predhodno opravljenih veščin in značke) to preverjanje znanja za čin še zajemalo. Predvidevam, da zraven spadajo še kakšne vsebine, seveda letom oz. kategoriji primerne, npr. prva pomoč,…
Torej tisti, ki imate izkušnje, svetujte kakšne vsebine naj »tečaj« oz. test zajema? Kakšne kriterije znanja je potrebno doseči?
Lp, lynx

Re: Pridobitev čina pionir/mladinec

ObjavaObjavljeno: 25. julij 2012, 8:36
RomanB
Kaj se bo mlade učilo je prepuščeno društvu samemu, saj programa za te tečaje ni, zato se tudi tečaja ne da organizirati preko Vulkana ampak se samo vpiše, ko ga mladina opravi. Dober program so napisali pri PGD Hlebce in ga imajo tudi objavljenega na internetu za ogled.

Odg: Pridobitev čina pionir/mladinec

ObjavaObjavljeno: 7. december 2012, 11:43
pgd hlebce
Letos pri nas spet poteka izobraževanje za čine. Tudi tokrat so/bodo nekoliko posodobljena predavanja objavljena nahttp://www.pgd-hlebce.si.

Ker so za pridobitev čina nujne veščine in značke, me zanima ali ima vulkan možnost vpisa kdo ima opravljeno kakšno veščino? Zanima me tudi kaj menite o vprašanjih za pridobitev značk? Nekatera so popolnoma zgrešena in prezahtevna za 6 letne otroke.

Re: Pridobitev čina pionir/mladinec

ObjavaObjavljeno: 9. december 2012, 15:38
RomanB
Veščine in značke lahko vpišeš ročno med opombe. Drugega načina ni, žal.

Odg: Pridobitev čina pionir/mladinec

ObjavaObjavljeno: 10. december 2012, 14:38
alenka.pipan
Skozi izkušnje dela z mladimi gasilkami, starimi od 6 do 11 let lahko rečem, da so vprašanja iz bronaste značke preobsežna in prezahtevna za njihovo stopnjo razmišljanja,mišljenja, a nekateri otroci so res pravi mali vediji. Upam si trditi, da bi gasilska mladina teste za osnovni, nadaljevalni tečaj za gasilca rešila brez težav, tako da bi si pridobili čin gasilec že z znanjem s kvizov za mlade gasilce.

Odg: Pridobitev čina pionir/mladinec

ObjavaObjavljeno: 5. februar 2015, 0:34
abcd
Je znano že kaj več glede pogojev pridobitve čina pionir in mladinec?

Odg: Pridobitev čina pionir/mladinec

ObjavaObjavljeno: 19. junij 2018, 14:56
cvirk
Je kdo tukaj še potem kaj poskušal naredit ?