Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Državno tekmovanje v gasilski orientaciji »2013«

Moderator: mailo

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Državno tekmovanje v gasilski orientaciji »2013«

Objava Ninja » 24. julij 2013, 12:25

Pozdravljeni,

ali mi zna kdo razložiti sledeče:
Dopolnilo k razpisu orientacije (ki je objavljeno pri razpisu državnega tekmovanja v gasilski orientaciji 2013):
OPIS PROGE IN NAČIN TEKMOVANJA ZA PIONIRJE IN MLADINCE:
Karto pripravi gostitelj po navodilih GZS. Dopolnjeno:
Organizator pripravi barvno karto. Po izkušnjah preteklih let je najprimernejša karta v merilu 1 : 5000. Za pionirje in mladince je pot s kontrolnimi točkami vrisana na karti, za gasilce pripravnike pa so na karti vrisane samo kontrolne točke. Pisni opisi proge niso potrebni.


Kaj v tem primeru pomeni, da je za pionirje in mladince pot s kontrolnimi točkami vrisana na karti?

Hvala in lep pozdrav,
Nina
Uporabnikova podoba
Ninja
 
Objave: 20
Registriran: 1. oktober 2008, 10:15
Lokacija: Dole pri Litiji
GE: Dole pri Litiji

Odg: Državno tekmovanje v gasilski orientaciji »2013«

Objava M.K. » 24. julij 2013, 23:52

Verjetno da so za pionirje in mladince označena cesta kako poteka da ne hodijo 5 km okoli da pridejo do kontrolne točke kjer je točka označena z krogecem, se pravi jih vodi verjetno lahko rdeča črta po zemljevidu. Pripravniki pa dobijo samo karto in samo krogece kjer so točke označene. Brez vrisane poti ki točno morajo iti.
M.K.
 
Objave: 35
Registriran: 30. maj 2013, 21:26
Lokacija: Maribor
GE: PGD Radvanje

Re: Državno tekmovanje v gasilski orientaciji »2013«

Objava Ninja » 25. julij 2013, 11:15

Zanimivo tolmačenje orientacije... Saj namen orientacije je ravno ta, da ekipa sama najde pravo (najbolj ugodno, najkrajšo, ...) pot in ne, da je pot vrisana na karti.
Čakam še na uraden odgovor organizatorja, tako da bomo po tem lahko še razpravljali.

Lep pozdrav,
Nina
To je naše poslanstvo, naše življenje. To smo mi, gasilci!
Uporabnikova podoba
Ninja
 
Objave: 20
Registriran: 1. oktober 2008, 10:15
Lokacija: Dole pri Litiji
GE: Dole pri Litiji

Odg: Državno tekmovanje v gasilski orientaciji »2013«

Objava mentor ekipe » 16. september 2013, 11:41

Za nami je državno tekmovanje v orientaciji. Čestital bi vsem ekipam za dosežene rezultate. Bi pa imel opazko za organizatorje, saj na kontrolnih točkah niso zagotovili pijače za tekmovalce. Vsi vemo da če resnično tečeš, se telo izčrpa, s seboj pa seveda ne nosiš dodatne vode, saj le ta pomeni dodatno breme pri teku in prav neprijetno sem se počutil kot mentor ekipe, ki je prišla s pionirji na 4. KT in ko je tekmovalec vprašal, če lahko dobi malo vode, je dobil negativen odgovor in to kljub temo, da so sodniki imeli plastenko vode na mizi pred njim. Skratka #-o
Prav tako je bilo zelo naporno čakanje na samo razglasitev ki je zamujala in ko se je ta vendarle pričela in s (pre)številnimi govori in točkami -med katerimi je morala mladina STATI na soncu- s podelitvami pokalov odvila do konca, je napovedovalka (za katero se je marsikdo vprašal, če je z njo vse OK) napovedala županov govor. :roll:
Vem da ni spodobno oditi preden se vse skupaj uradno zaključi, a ko ti vsi trije tekmovalci kar nekajkrat povedo, da imajo glavobol, se enostavno odpraviš domov.

Prosim če se na vseh nadaljnih tekmovanjih mladine upošteva, da se gre za otroke in za njihove dosežke, ne pa za izpostavljanje lokalnih veljakov s podeljeno besedo. Žal je to zelo pokvarilo v ostalih pogledih dobro tekmovanje.
mentor ekipe
 

Odg: Državno tekmovanje v gasilski orientaciji »2013«

Objava PAVELVOZELJ » 16. september 2013, 13:09

LP
Se strinjam s predhodnikom, da je sramota , da niso zagotovil vodo , saj so otroci mogli teči tudi 5km in so prišli čisto izčrpani v cilj. Potem bi mel pripombo na orodje oz. na vrvi , če je v razpisu fi vrvi 8mm potem naj bo tak ko je v razpisu , enako reševalna vrv. Glede sodnikov pa da morajo obvezno pokazati čas na štoparici tekmovalcem. Ne pa tako ,da oba sodnika nista imela časa na štoparci potem pa reče eden sodnik naj ponavljajo , drugi pa sej je mnde bilo 48 sekund. Nevem , kje je našel ta sodnik čas 48sekund ,saj se ve da ekipa ki pride na državno prvenstvo imajo čas pod 30 sekundami. Naša ekipa pripravnic je dosegla odlično tretje mesto in za nagrado so dobile obkrušen pokal-sramota in še to da napis Državno tekovanje se piše z veliko ne pa z malo.
lp
PAVELVOZELJ
 

Odg: Državno tekmovanje v gasilski orientaciji »2013«

Objava mali_tona » 17. september 2013, 2:40

mentor za drugič bolje da nosiš nahrbtnik z par litri vode zraven ;)
Vijolčno sveti se nebo !
Uporabnikova podoba
mali_tona
 
Objave: 387
Registriran: 16. januar 2010, 12:54
GE: Malečnik

Odg: Državno tekmovanje v gasilski orientaciji »2013«

Objava HellBird » 17. september 2013, 22:03

Pozdrav,

enako pripomba na to, da ni bilo vode in predvsem na to, da se otroke muči z dolgimi govori in ceremonijami. Potem ti pa začnejo še knjige in orhideje podeljevat - saj ne moreš verjet...

Pripomba tudi na streženje alkohola - na otroško tekmovanje to NE SPADA! O primernosti proge in označenosti ne bom razpravljal, ker je bila za vse tekmovalce enako težka, ampak vseeno, svaka čast organizatorju, da si upa začrtati pot preko nepokošenega travnika, ki skriva en kup globokih kanalov, ki kar kličejo po polomljenih nogah. Jaz si ne bi upal!

Da ne bom samo grajal - videlo se je, da organizatorjem tekmovanje veliko pomeni in da so vanj vložili veliko truda. Moji pomisleki veljajo le za naprej.

Lep pozdrav,
Marko
HellBird
 
Objave: 31
Registriran: 26. julij 2006, 21:51


Nazaj na Mladina

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost