Stran 1 od 1

Tabor mladih gasilcev GZ Metlika 2007

ObjavaObjavljeno: 6. julij 2007, 18:51
Matej 9
Živjo.

V Metliki dogaja... Imamo mladinski tabor, ki je na letališču v Prilozju. Udeležilo se ga je približno 80 mladincev, danes pa smo imeli predstavitev Slovenske vojske, prometno patruljo, predstatiev vozila in opazovanja s termografijo ter opremo za posredovaje so nam prikazali policisti iz PP Metlika. Popoldan sta reševalec in medicinska sestra predstavila iz ZD Metlika reševalno vozilo in nudenje prve pomoči. Za konec smo se pa naučili še osnove orientacije; pohod bo pa jutri...

Do naslednjega javljanja....

LP Matej

Pa še par fotk...

ObjavaObjavljeno: 6. julij 2007, 18:54
Matej 9
pa še...

ObjavaObjavljeno: 7. julij 2007, 20:32
Matej 9
®ivjo.

©e javljanje z drugega dne...

Danes smo imeli gasilski dan. Spoznavali smo opremo, imeli redovne vaje, na predavanju o organizaciji in preventivi smo gledali filme. Imeli smo tudi orientacijski pohod, ogled vozil, preiskusili smo ročnike. Poleg ąportnih iger smo izumili tudi prav posebno igro z naprtnjačami in balonom...

LP Matej

ObjavaObjavljeno: 7. julij 2007, 20:35
Matej 9
še

ObjavaObjavljeno: 9. julij 2007, 15:23
Matej 9
Živjo.

Še dogajanje z zadnjega dne....

Ker smo popoldan na zaključek povabili starše, je dan potekal v silnih pripravah na prireditev. Na zaključku je 1. vod staršem prikazal malo drugačno vajo z vedrovko, 2. vod slavni nogomet z naprtnjačami, 3. in 4. vod pa je sodeloval pri prikazni vaji gasilcev PGD Metlika.

Novinarska ekipa je izbrala tudi miss in mistra tabora, podelili so odlikovanja mentorjem ter staršem predstavili dogajanje prejšnjih dni.

Za konec smo imeli simulacijo prometne nesreče, kjer so gasilci PGD Črnomelj in reševalec iz ZD Metlika prikazali razrez avtomobila iz iznos ponesrečenke.

Splošni vtisi... super. Komaj čakamo drugo leto.

LP Matej

Pa še malo statistike.

Na taboru je bilo približno 100 mladih gasilcev, z njimi je delalo 30 mentorjev. V treh dneh so sodelovali Slovenska vojska, Policija, ZD Metlika, gasilci iz GZ Metlika in PGD Črnomelj.

ObjavaObjavljeno: 9. julij 2007, 15:25
Matej 9
še

ObjavaObjavljeno: 9. julij 2007, 16:56
Oskar
Kot je razvidno iz fotk , ste v program vložili veliko truda. Ampak ne me narobe razumeti. A se vam ne zdi preveč !"gasilski" ta tabor ??

Otroci bi med počitnicami naj uživali ob sprostitvi, kopanju, igrah.
Vi pa kar , ponesrečenec, rezanje avta , špricanje, pumpanje !! tega imajo vse leto dovolj , ali pa ne ??

Lp

ObjavaObjavljeno: 9. julij 2007, 19:00
Matej 9
Oskar je napisal: A se vam ne zdi preveč !"gasilski" ta tabor ??


Pa niti ne... OK, če na kratko razložim zadevo. Par let nazaj se v celi zvezi z mladino, razen tekmovanj, sploh ni ukvarjalo. Lani smo pripravili prvi tabor z namenom spoznati delo gasilcev. In to še peljemo... Tako da tisto špricanje in pumpanje čez leto... ne glih povsod. Marsikomu je bilo to novo. Trudili smo se to speljati čez igro, na njim primeren način.

Sicer je pa tabor zgledal tako, da so zjutraj pripeljali otroke in jih ob 5ih popoldan odpeljali domov. Da bi prenočevali smo ugotovili, da še nismo pripravljeni, pa tudi starši bi najbrž težko pustili otroke, saj vemo kakšno je splošno mnenje o gasilcih. Smo pa imeli seveda tudi športne igre, ustvarjalne delavnice, zabavo in podobno. In vtis udeležencev je v splošnem kar dober.

Pa tudi glede na to, da je v zvezi od 18ih društev 16 I. kategorije niti nimajo možnosti videti vozil, opreme itd... Tako da so oprema in ti prikazi delovali atraktivno in jim je bilo zanimivo. Se pa močno strinjam in ti dam za prav, da bo treba drugo leto razmišljat o nečem novem in v program vključiti čim več zabave, športa, iger itd...

Preko tabora v prvi vrsti komuniciramo s starši, da je stvar varna, poleg tega pa tudi z društvi s ciljem ustvariti potrebo po mentorjih in da smo gasilci na nekem nivoju.

LP M.

ObjavaObjavljeno: 19. julij 2007, 21:47
Oskar
Sedaj mi je stvar že bolj jasna, ampak za naslednje leto pa le poskušajte s kakšnimi šotori, da bi vsaj dva ali trikrat prespali. Vsaj jaz vem , da je bilo to za otroke vedno eno izredno doživetje. Je pa res , da pa to zahteva od mentorjev več dela in nadzora.
Pa veliko uspeha pri delu z mladino še naprej !

Sicer pa je pri vas tako lepo , da razmišljam da bi tudi jaz naredil kar tabor za člane-gasilce. :D :D
Bili smo nekaj dni nazaj na kmečkem turizmu Bahor! Milina ti rečem , pokrajina, hrana, pijača , prijaznost vse čista desetka !

ObjavaObjavljeno: 20. julij 2007, 8:41
Matej 9
Lepo da si dobil dober vtis... Ti, saj bi lahko poklical pa bi se dobili :beer: :beer: in kakšno rekli...

LP M.