Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Letovanje mladih gasilcev iz GZOR v Savudriji

Moderator: mailo

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Letovanje mladih gasilcev iz GZOR v Savudriji

Objava just_in » 26. avgust 2007, 8:50

Mladi gasilci iz Radovljiške gasilske zveze smo se tako kot vsako leto tudi letos julija odpravili na letovanje v Savudrijo. Letovanja v kampu Veli Jože se je udeležilo rekordno število gasilcev: kar 61. Za varnost in zabavo mladih gasilcev je poskrbelo 9 mentorjev, 2 mentorja pripravnika in vodja tabora Franc Janževec.

[url=http://pgd.hlebce.googlepages.com/sav433.jpg/sav433-full;crop:0,0.13,1,0.8.jpg]Slika
klikni za večjo sliko[/url]

4. julija smo se na 8 dnevno uživanje odpeljali z avtobusom in dvema kombijema. Iz deževne Gorenjske smo prišli v sončno Savudrijo. Kot smo naročili so nam vremenarji vsak dan poslali toplo in sončno vreme.

Otroci so bili razdeljeni v devet skupin ločenih po starosti. Vsaka skupina je imela tudi svojega mentorja. Mentorji smo ob tako velikem številu otrok imeli odgovorno, a hkrati tudi zabavno delo. Na 24 urnem dežurstvu so nam pomagali tudi otroci. Mlajši čez dan, starejši pa ponoči. Dobro smo se razumeli tudi s sosedi Bohinjci, ki so si ogledali tudi kakšno našo večerno predstavo. Večere smo si krajšali tudi z risankami in filmi v velikem šotoru.

[url=http://pgd.hlebce.googlepages.com/sav1063.jpg/sav1063-full.jpg]Slika
klikni za večjo sliko[/url]

Naše sobe so se vsak dan »svetile kot bi bile iz škatlice«, saj je potekalo ocenjevanje sob. Stanovalci najboljše pospravljene sobe so dobili priznanja in praktične nagrade.

[url=http://pgd.hlebce.googlepages.com/sav107.jpg/sav107-full.jpg]Slika
klikni za večjo sliko[/url]

Skozi cel teden smo tekmovali v posebnih MIGI igrah. MIGI igrah? To so Morske In Gasilske Igre, sestavljene iz športnih, spretnostnih in zabavnih iger. Vsak dan je potekala ena igra, otroci skupaj z mentorji pa so bili razdeljenii v 3 kategorije ločene po starosti. Prvi večer smo imeli karaoke, potem pa so si sledile spretnostne igre, gledališka igra, veliki test, modna revija mentorjev s pižama partijem, kjer so se kot odlični stilisti izkazali prav otroci. Vsi otroci so prejeli tudi spominsko diplomo za udeležbo na letovanju in MIGI igrah, prve ekipe pa tudi praktične nagrade.

[url=http://pgd.hlebce.googlepages.com/sav1147.jpg/sav1147-full.jpg]Slika
klikni za večjo sliko[/url]

Seveda pa nismo pozabili tudi na kopanje in sončenje. Vsak dan smo dopoldne in popoldne odpravili na plažo. Enkrat na splave in enkrat na mivko, da smo ugodili vsem. Na plaži smo našli prav vse rakovice kar jih je bilo, zabavali pa smo se tudi v vodi.

[url=http://pgd.hlebce.googlepages.com/sav1074.jpg/sav1074-full.jpg]Slika
klikni za večjo sliko[/url]

Odpravili smo se tudi v Umag, kjer smo pregledali stojnice, nakupili igrače in nakit. Mentor Rok je v »filmski nesreči« celo izgubil očala v morju.

Pozabiti pa ne smemo tudi na obiske, ki so popestrili naše bivanje. Obiskala sta nas predsednik in poveljnik GZOR in tudi naš župan. Ker smo vsi gasilci smo bili teh visokih obiskov veseli.

[url=http://pgd.hlebce.googlepages.com/sav712.jpg/sav712-full.jpg]Slika
klikni za večjo sliko[/url]

Na žalost je bilo letovanja prehitro konec in zadnji dan smo se poslovili od kuharjev in kuharic, vodje tabora Franca, našega kroga 2 in Savudrije. Na Gorenjskem pa smo si obljubili ponovno srečanje na pikniku in na letovanju drugo leto.

Toliko na kratko... :)
just_in
 
Objave: 27
Registriran: 1. februar 2006, 10:46
Lokacija: Gorenjska

Nazaj na Mladina

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost

cron