Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Tabor Libeliče 2007

Moderator: mailo

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Tabor Libeliče 2007

Objava tsinkov » 27. avgust 2007, 20:37

Leto je naokoli in ponovno smo gasilsci GZ Domžale, s pomočjo mladinske komisije organizirali tabor gasilske mladine v Libeličah na Koroškem. Po besedah udeležencev tabora je bil le ta izpeljan na visokem nivoju, brez prepirov ali kakršnih koli ostalih težav.

Sledi tudi objava dnevnika tabora kjer bo natačno opisan vsak dan posebej, aktivnosti po dnevih ter razne dogodivščine, ki smo jih doživeli.


Prosim, za komentarje tistih, ki smo bili na toboru ali mnenja ostalih obiskovalcev tega foruma.


LP
Tadej Šinkovec - Ruky
PGD Rova
Uporabnikova podoba
tsinkov
 
Objave: 50
Registriran: 10. februar 2006, 16:51
Lokacija: PGD ROVA

Objava grat » 27. avgust 2007, 21:19

Bilo je enkratno tako, da se ne splača čakati celo leto da bomo lahko spet šli !!
Ampak če drugače ne bo šlo se pa splača počakati !! MHHHH!!! :oops:
Lp, Jani :lol:
Ker Janez dela to z občutkom !!
Jani Grat
PGD RADOMLJE
Uporabnikova podoba
grat
 
Objave: 195
Registriran: 6. september 2005, 12:37
Lokacija: PGD RADOMLJE

Objava Lucija » 27. avgust 2007, 22:13

Če izvzamem obvezno uporabo gasilske delovne obleke :oops: , prekomerno uporabo zobne paste, nekaj nanošenih drv, da smo imeli ponoči, ko so drugi spali, kaj žagati :lol: in da nam ni bilo hladno po tem, ko smo bili nekateri zelo mokri :shock: ter smo zaradi tega z določenimi osebami, še preden smo postali pravi prijatelji, že bili bivši prijatelji… če izvzamem vse to, smo kljub temu ponoči še vedno res zelo sladko spali! :)

Hvala vsem! Definitivno bomo skupaj zopet prihodnje leto! :wink:

Lucija
Takoj pet škletč! :)
Uporabnikova podoba
Lucija
 
Objave: 9
Registriran: 27. avgust 2007, 20:44
Lokacija: PGD Žeje - Sv. Trojica

Objava izzy » 28. avgust 2007, 0:16

W M C A!!!!

W M C A!!!!


Bilo je super eni so žagal drva za prihajočo zimo, drugi so imeli sladke sanje spet nekateri so bili mokri, če potegnemo črto čez vse skupej fenomenalno upam da bo ekipa spet ista, ker so se imeli tako otroci kakor tudi mentorji super.
kakor je tudi moj prijatelj oz. tovariš tadej napovedal sledi podroben dnevnik tabora in seveda tudi slikovne podrobnosti!!!!

P.S.: mailo mi te mamo tud radi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W M C A!!!!!!!!!!!
najprej smo šli gota pol pa dolta!!!!!!!!!
izzy
 
Objave: 42
Registriran: 28. september 2005, 13:56
Lokacija: PGD

Objava pap » 28. avgust 2007, 15:20

oj!!!!

Jaaaaaaa, kar so napisali Tadej, Jani, Lucija in Izi definitivno drži! Tut meni je bilo super :D . Mentorji smo na res dober način združili (sicer odgovorne :!: ) naloge mentorstva z zabavnimi stvarmi (v mislih imam žaganje drv, pa sladke sanje, kolondont na kocinah nog, dravski tuš…). Mislim, da bi vsi tak teden z veseljem ponovili. :lol: 8) :lol:

Kakor pa sem se po povratku pogovarjala s tamalčki, so vsi navdušeni tudi oni. Všeč jim je bilo plezanje, lokostrelstvo, vožnja po Dravi in pa zadnji večer, ko so imeli žurko kar do pol enajstih!!! Kul, a? :wink:
No, tut odziv staršev je tudi odličen. Vse je očaral naš najmlajši udeleženec z legendarno izjavo: »Takoj pet škletč!!!«.

Jp, kul je bilo. Drugo leto ponovimo. Pa pika.

Pozdravček,

Barbara
pap
 
Objave: 2
Registriran: 15. april 2005, 15:02

Objava tsinkov » 28. avgust 2007, 17:28

DNEVNIK TABORA LIBELIČE 2007


Gasilska zveza Domžale že deveto leto organizira tabor v Koroškem kraju Libeliče. Tega tabora se udeležujemo že vrsto let tudi gasilci iz PGD Rova, Radomlje, Homec, Žeje-Sv.Trojica, Ihan, Vir in Studenec. Lansko leto smo na spletni strani http://www.gasilci.org objavili naše interno videnje tabora. Žal pa smo naleteli na veliko oviro, kajti moderator spletnega portala nas je hladnokrvno odslovil. Ravno zaradi tega smo se odločili, da leta 2007 pripravimo podroben opis dogajanja na taboru.
Sledi dnevnik Tabora Libeliče 2007!


1. DAN
Ob 9.30 smo se skupaj z ostalimi društvi iz GZ Domžale odpeljali proti Koroški. Po nekaj urni vožnji smo vsi srečno prispeli na Libeliško goro. Na vsaki prireditvi je potrebno poskrbeti za varnost in redarsko službo - pri nas je za to poskrbel mentor iz Homca, tovariš Iztok Ilšnik. Sledila je otvoritev tabora z dvigom zastave. Nato je vodja tabora, tovariš Alojz Limoni podal napotke za redna dnevna opravila, katerih smo se vsi trudili kar najbolj držati. Po protokolarnem delu smo se vsi udeleženci podprli z domačo hrano. Po kosilu smo se odpravili v vas Libeliče in nato naprej, v sosednjo vas Potoče v Avstriji. Ogledali smo si stari mlin, kmetijo in komaj nekaj dni stare backe. Prijetno sta nas presenetila gospodarja z domačim pecivom in sokom. Ker nas je ura že priganjala, smo se opravili nazaj na dom Ajda. Sledila je večerja, za tem pa smo pripravili mladino na težavne naloge orientacijskega teka. Povabljeni smo bili namreč na regijsko tekmovanje v orientaciji, kjer naj bi tekmovali izven konkurence. Sledil je spust zastave in okvirni program naslednjega dne.


2. DAN
Po dolgem nočnem bedenju in čuvanju nekoliko razposajenih otrok je prišel čas bujenja, ki ga je prvo jutro izvedel tovariš Klemen Zabret s svojo trobento. Sledilo je dvigovanje zastave in nato jutranja telovadba oziroma nekoliko krajše fiskultura. Odpravili smo se v jedilnico, kjer nas je že čakal zajtrk. Ker je bilo vreme nekoliko slabše smo s težavo izpeljali predviden program: plezanje po umetni steni, lokostrelstvo in ogled kraja Libeliče. Ker pa v domu Ajda slabo vreme ni neznanka, razpolagajo z umetno plezalno steno tudi v notranjosti doma. Ta nova pridobitev nam je precej pomagala k uresničitvi našega plana. Izvedli smo tudi tekmovanje v vozlih. Takoj, ko se na nebu pokazalo sonce, smo se odpravili na igrišče, kjer smo streljali s tekmovalnimi loki. Po kosilu smo odšli v vas Libeliče na ogled libeliških znamenitosti: kostnice, stare cerkve in muzeja, kjer so shranjena stara kmečka orodja. Po povratku nas je z večerjo že čakala kuharica Polona z večerjo. Sledil je še pozdrav zastavi, preostanek večera pa so naši mali gasilci preživeli ob družabnih igrah in klepetu.3. DAN
Noč je bila nekoliko nemirna, saj je eden od mentorjev ostal brez odeje. Ker krivca nismo našli, je trpela cela soba deklet, ki so zaslužile utrjevanje mišic s tekom v hrib. Po budnici ostalih udeležencev tabora z diatonično harmoniko je seveda sledila fiskultura, dvig zastave in zajtrk. Vreme je bilo zopet nekoliko spremenljivo in mentorji smo bili v dvomih ali bi peljali mladino na reko Dravo ali ne. Ker pa so se začeli prikazovati sončni žarki smo se za ta podvig tudi odločili. Peš smo se odpravili v dolino do reke Drave, kjer sta nas že čakala dva športna pedagoga. Pripravili smo si prostor za piknik v naravi, nato pa nam je gospod Dušan razložil pravila in tehnike veslanja kanuja. Medtem, ko so se nekateri že vozili po Dravi, so ostali pekli hrenovke, kasneje pa so se zamenjali. Bil je že čas kosila in postreženi smo bili z odličnim ričetom. Kakor se spodobi po dobrem obedu, smo si mentorji vzeli trenutek za globoko razmišljanje in krepljenje duha, otroci pa so se medtem kartali in igrali odbojko. Program nam je narekoval še izpeljavo tekmovanja v vedrovki skupaj z domačimi gasilci PGD Libeliče. Mladi gasilci so prikazali lepe, predvsem pa hitre in mokre vaje z malo napakami. Mokre pa niso bile le vaje, temveč tudi dva naša mentorja. Približno 10 litrov hladnega dravskega tuša je doživela tovarišica Lucija Koderman. Ker pa ni hotela biti slabša od tovariša Iztoka, je hlad reke Drave doživel tudi on. Bolj kot oba udeleženca, so ob tem uživali otroci. Sledilo je pospravljanje gasilskega orodja ter okolice piknik prostora ob Dravi. Prišel je čas odhoda nazaj na Libeliško goro in večerja. Tudi letos so nas za nekaj dni obiskali tovariši gasilci iz PGD Dekani. Vreme je končno dopuščalo, da smo lahko začeli tudi z izvedbo špotnih iger. Odigrali smo nekaj košarkarskih tekem, potem pa že v rahlem mraku spustili zastavo.

4. DAN
Prišlo je sredino jutro in ponovno zgodnje vstajanje. Tokrat sta nas budili dve naši mentorici, tovarišica Lucija Koderman in tovarišica Barbara Pirnat. Budnica je bila bučno izvedena z lonci in zajemalkami. Šokantno pritrkavanje je otroke zdramilo in vsi so se po hitrem postopku postrojili in lahko smo pričeli z jutranjo telovadbo. Kot običajno smo dvignili zastavo in zatem zajtrkovali. Dopoldan je bil obarvan s pripravami na orientacijo, mentorji pa smo se bolj ali manj posvečali pripravam programa za odprti dan tabora. Sledila je generalka in redovne vaje, kjer smo mlade gasilce nekoliko poučili o strumnem korakanju in obnašanju v postroju. Kmalu po kosilu so začeli prihajati starši in počasi smo začeli s kulturnim programom. Prav prijetno so nas presenetili otroci, ki so pripravili zelo zabavne skeče, pevske nastope ter vice. Obiskovalci so bili nad prikazanim navdušeni. Svojo točko smo izvedli tudi mentorji, ki smo krstili novo vodjo tabora tovariša Lojzeta. Svojo besedo so seveda dobili tudi občinski predstavniki in delegati gasilske zveze Domžale in Dravograd. Po končanih slavnostnih govorih je sledila podelitev medalij v tekmovanju z vedrovko ter vezanju vozlov. Nekateri slavnostni predstavniki so dobili tudi plakete gasilske zveze Domžale. Domači gasilci iz PGD Libeliče so odlično poskrbeli za pogostitev obiskovalcev. Ob lepem vremenu smo dan zaključili s prijetnim druženjem s starši. Tokratni spust zastave smo izvedli že v mraku in zatem trudni legli k zasluženem počitku.5. DAN
Četrtkovo jutranje vreme je bilo ponovno oblačno in deževno. Telovadba je potekala v hladu in megli. V delovnem planu smo imeli predviden pohod na Strojno, vendar smo zaradi dežja morali obrniti našo pot že po dobri uri hoje. Deževati ni prenehalo, zato so se otroci kratkočasili ob igranju raznih iger. V večernih urah smo izvedli tekmovanje za miss in mistra tabora. Nekaj mentorjev nas je bilo zadolženih, da smo pripravili program in izvedli to tekmovanje. Iz vsakega društva sta nastopila po dva člana, dekle in fant. Tekmovalci so se morali osebno predstaviti in se na kratko opisati, zatem so jim bila postavljena 4 vprašnja na katera so morali pravilno odgovoriti. Sledila je pesem, katero so jo morali prepoznati, povedati naslov ali izvajalca in zraven zapeti ali zaplesati. Kot zadnja točka je bila povabilo na zmenek. Potrebno je bilo povabiti na zmenek fanta ali punco, ter na kratko odigrati ta zmenek. Po tesnem rezultatu, je komisija določila zmagovalca. Miss tabora je postala Manca Jereb (PGD Vir), mister tabora pa Matija Grčar (PGD Rova). Obema tekmovalcema pripada drugo leto brezplačno taborjenje na taboru Libeliče 2008. Otroci so se v dobrem razpoloženju le stežka odpravili v postelje, vendar je prišla tudi ura, ko smo vsi zaspali.

6. DAN
Nekateri mladci so ponoči težko spali in zjutraj jih je čakalo neprijetno presenečenje. Vstajanje so imeli pred drugimi in že do jutranje telovadbe so se dodobra razgibali. Kot vsak dan do sedaj smo zjutraj tekli in naredili nekaj vaj, nato je sledil dvig zastave in zajtrkovanje. Dopoldan je bil namenjen predvsem športnim igram, mentorji pa smo izkoristili prosto urico za počitek. Kar nekaj udeležencev, pa tudi mentorjev, je bilo letos prvič na taboru, zato jih je bilo seveda potrebno krstiti. Krščeni so bili z udarcem po zadnji plati, z vozlom, ki so ga sami predhodno zavezali. Popoldan smo se vsi skupaj odpravili v vas Libeliče. Že cel teden smo pomagali PGD Libeliče pri organizaciji regijskega tekmovanja v orientaciji. Na tem tekmovanju smo nastopali tudi mi, vendar naši rezultati niso šteli kot konkurenčni rezultati. Kljub temu so mladi gasilci pokazali veliko znanja ter hitrega teka. Večer je minil v znamenju veselega razpoloženja, saj je bil to zadnji dan bivanja v domu Ajda. Mladi so si pripravili manjšo zabavo, kjer so uživali ob glasbi, plesu in glasnem petju.

7. DAN
Zadnje jutro smo začeli s kratko telovadbo, zajtrkom in pakiranjem potovalk ter kovčkov, saj se je naše druženje počasi zaključevalo. Tabor je uradno zaključil vodja tabora, tovariš Lojze Limoni. Opisal ga je kot zelo uspešnega, pohvalil mlade za dobre rezultate in jih povabil k naslednjem taboru leta 2008.Zapisali:
Tadej Šinkovec
Barbara Pirnat
Iztok Ilšnik
Lucija Koderman
Uporabnikova podoba
tsinkov
 
Objave: 50
Registriran: 10. februar 2006, 16:51
Lokacija: PGD ROVA

Objava tsinkov » 28. avgust 2007, 17:29

NAŠA HIMNA
(melodija Na Robleku)


V Libeliče sem odšel
sem prijat'la s sabo vzel.
Tukaj vedno je lepo,
kjer uživamo zelo.

Ponoči žuramo,
veselo skačemo.
Jani nas straši,
sred sobe zdaj stoji.
Tedi pa smrči,
iz sobe nas podi.

Limoni pa teži,
da spat se že mudi.
Homški kavboj pa nori
in z avtom se podi.

Lucija se reži,
z lonci nas budi,
Barbi pa trpi,
ker Luci tm bubni.
Iztok pa nori,
k se k šlogarc mu mudi.

Tole pa smo mi,
Rovlani, Homčani,
skupaj smo mi vsi,
v Libeliče bi še šli.Zapisali mladi gasilci in gasilke iz PGD Rova in Homec
Uporabnikova podoba
tsinkov
 
Objave: 50
Registriran: 10. februar 2006, 16:51
Lokacija: PGD ROVA

Objava tsinkov » 28. avgust 2007, 17:37

Najprej se opravičujem moderatorju da sem po pomoti odprl še eno temo. Pardon!


Kot sem pričakoval so prvi odgovori prišli ravno od mentorjev s katerimi smo ušpičili naveč vragolij. Moji predhodniki so povedali že skoraj vse kar smo delali ponoči, sam pa sem objavil dnevnik oz program ki smo ga delali podnevi :D . objavljena je tudi pesem, ki so jo naši mladci spesnili in predstavili staršem, kako so videli tabor, seveda na humoren in nekoliko zbadljiv način. :oops:


Naj še sam rečem, da sem se imel na taboru fantastično in kot so že ostali povedali upam da gremo drugo leto v Libeliče s povsem enako mentorsko ekipo in se bomo imeli ponovno tako dobro kot letošnje leto.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:LP
Tadej :roll:
Uporabnikova podoba
tsinkov
 
Objave: 50
Registriran: 10. februar 2006, 16:51
Lokacija: PGD ROVA

Objava izzy » 28. avgust 2007, 19:29

Potrebno je povedati, da so imeli PGD LIBELIČE 1. regisko tekmovanje v orientaciji! Vsa pohvala za izvedbo tekmovanja!!!

P.s. kakšna slikca bi tudi pasala zravn!!! :D
izzy
 
Objave: 42
Registriran: 28. september 2005, 13:56
Lokacija: PGD

Objava Mateja** » 28. avgust 2007, 20:00

živjo..
no vs bom pa še jst mal pohvalila! :wink:
blo je res ful dobr...mentorji ste bli vsi fuul vredu, am vse je blo izpeljano dobr, razn tega da je bil dž in nam ni blo treba na strojna :D ...hehe
škoda sam k bo drugo leto starostna omejitev :( ...
no uglavnm blo je res velik smeha, zabave, strogosti ampak ok, je bla že potrebna :wink:
uživajte :D
aiia pa izzy iz homca vse nai nai še za nazaj :wink:
čau*
Mateja
Mateja**
 
Objave: 1
Registriran: 28. avgust 2007, 9:20
Lokacija: PGD Žeje - Sv. Trojica

Objava Katjaaaa » 28. avgust 2007, 20:04

No, zdej sem slišala že vsa možna poročila, kako ste se imeli na taboru in očitno sem RES veliko zamudila, ker nisem šla ...

V Libeličah sem bila v sredo in sem bila prijetno presenečena. Zadevo ste izpeljali SUPER!!!!! Mulčki so pa itak zakon. Glede na to, da so bili naši (PGD Žeje-Sv.Trojica) letos prvič na taboru, se mi zdi, da se je vse skupaj odvilo visoko nad pričakovanji in so vsi srečni in zadovoljni (najbolj mentorici).

Torej, upam, da mentorji niste zaprli svojega kroga in me drugo leto vzamete s sabo. :oops:
Katjaaaa
 
Objave: 4
Registriran: 28. avgust 2007, 20:02

Tabor Libeliče 2007

Objava grat » 4. september 2007, 10:53

Tadej ali bi si vzel vsaj malo časa in naložil tiste slike, da se nebo vse skupaj pozabilo in da ne boš moral reči NISM VEDU !!!

Za drugo leto pa mislim, da bi moral biti predizbor mentorjev saj je glede na povpraševanje veliko zanimanje. Priprave kar začnite v društvih saj bo sodniška trojka zelo stroga (bolj kot pri krstu :lol: ).

Lp, Jani
Ker Janez dela to z občutkom !!
Jani Grat
PGD RADOMLJE
Uporabnikova podoba
grat
 
Objave: 195
Registriran: 6. september 2005, 12:37
Lokacija: PGD RADOMLJE

Objava izzy » 4. september 2007, 23:35

ja grat res je drugo leto bo pa selekcija za taborjenje v libeličah!!!
nekateri so bili letos obiskovalci samo 30 min. in so rekli da bi šli naslednje leto za cel teden. Ampak kako se bo odločila sodniška trojka pa ne ve nihče :D
izzy
 
Objave: 42
Registriran: 28. september 2005, 13:56
Lokacija: PGD

Objava tsinkov » 5. september 2007, 12:17

NISN VEDU!


glede slik je situacija taka. tovaris Grat jih bo dobil osebno v roke. Kar se pa tice nalaganja na stran pa prepuscam vsakemu mentorju po lastni izbiri da ne bo prislo do nepotrebnih izgredov kot zakaj si pa to sliko objavu pa ne une, js sm pa glih na tej sliki stran gledu,...


Sicer pa tisti k smo bili gor vemo kako je bilo, do sedaj pa je bila samo ena objava, ki jo je napisala oseba, katera ni bila na taboru, se ta pa je sestra ene od mentoric :lol: tok da,....


Kar se tice komisije za izbor mentorjev se pa js javm da bom selekcijo delu. 8) :twisted:


LP
Uporabnikova podoba
tsinkov
 
Objave: 50
Registriran: 10. februar 2006, 16:51
Lokacija: PGD ROVA

Objava grat » 5. september 2007, 12:44

To se pravi da bo sektor Radomlje tista sodniška trojka !!
Mislim, da ima ena od mentoric kar veliko prednost, tako da je že skoraj vse odločeno, samo, da se ne bo poslabšala !!
Lp, Jani
Ker Janez dela to z občutkom !!
Jani Grat
PGD RADOMLJE
Uporabnikova podoba
grat
 
Objave: 195
Registriran: 6. september 2005, 12:37
Lokacija: PGD RADOMLJE

Naprej

Nazaj na Mladina

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost