Stran 1 od 1

MESEC POŽARNE VARNOSTI IN MLADINA

ObjavaObjavljeno: 4. november 2007, 23:00
OperativeC_19
Vidim, da ni nič v tem "oddelku" napisnega, kaj ste kaj počeli v mesecu oktobru z mladino, oz. kako ste se izobraževali. Nekateri vidim da ste bili v Novi Gorici... Tudi jaz sem bil tam, ker smo imeli strokovno ekskurzijo, nažalost pionirji niso bili zraven.
Sem pa na otroškem kotičku v enem izmed šotorov nabral veliko materiala za "tamale". Od zgibank, kresničk, PC igric, obeskov za ključe, igric...

Tako smo se prejšnjo nedeljo dobili na prvem "izobraževanju". Igrali smo se igrico "KO SE ZEMLJA ZATRESE".Hudo poučna stvar, ki sem jo dobil v Novi Gorici. Tisti, ki poznate zadevo se verjetno strinjate da je huda stvar.
Za glavno nagrado je bilo poskrbljeno (denar smo dobili lani, ko smo na licitaciji slike, ki smo jo sami naredili, dobili 35.000 sit - prodali smo jo na zadnji vaji).Tako so bili otroci hudo motivirani, saj jih je zanimalo tudi kakšna je glavna nagrada. Drugi sklop pridobivanja znanja je bilo danes, ko smo se s pomočjo zgodbice JEŽEK SNEŽEK IN POŽAR učili,kako ravnavo v primeru požara. Tudi danes seveda glavna nagrada ni izostala. Tretji (zadnji sklop) pa bom naredil v nedeljo, ko se bomo učili še o evakuaciji. Potem pa bo po kakšnem dvotedenskem premoru sledil še izlet v celje v kino (za zasluženo pridnost na vajah:)).

Res so tele zgibanke in druge stvari od GZS prišle izredno prav in tudi drugim mentorjem priporočam, da si jih pridobite, če jih še nimate (imam pa tudi jaz nekaj"viška" tega materiala).

LP, SANDI

Re: MESEC POŽARNE VARNOSTI IN MLADINA

ObjavaObjavljeno: 6. november 2007, 0:07
M-Coki
Vemo, da je izobraževanje mladih izrednega pomena, zato so vsakršna prizadevanja na tem področju pomembna in zelo dobrodošla. Pohvalno, da se mlade, bodisi skozi igro ali na kakšen drug način motivira za delo tudi v gasilski sferi...
Vsi vemo, da na mladih svet stoji! :wink:


OperativeC_19 je napisal:Res so tele zgibanke in druge stvari od GZS prišle izredno prav in tudi drugim mentorjem priporočam, da si jih pridobite, če jih še nimate (imam pa tudi jaz nekaj"viška" tega materiala).

Jaz bi se priporočal za nekaj tega predstavitvenega materiala - se zmeniva po ZS. :wink:

ObjavaObjavljeno: 9. november 2007, 14:51
OperativeC_19
Uf, glede na število odgovorov vidim, da ste zelo pridno delali z mladino, ali pa ste vsi delali, pa nobeden nič ne napiše, oz. še vedno tok zagrizeno delate, da nimate časa?:):)

LP, SANDI

ObjavaObjavljeno: 25. november 2007, 10:51
MarkoŠ
Gasilci in otroci v vrtcu Boh. bistrica.
Več tukaj :arrow:

http://www2.arnes.si/~vvzkrbohinj/sk_racke.htm

ObjavaObjavljeno: 25. november 2007, 11:07
M-Coki
MarkoŠ je napisal:Gasilci in otroci v vrtcu Boh. bistrica.
Več tukaj :arrow:

Tale bo prava: http://www2.arnes.si/~vvzkrbohinj/sk_racke.htm :wink:

ObjavaObjavljeno: 25. november 2007, 11:09
BAČO
MarkoŠ je napisal:Gasilci in otroci v vrtcu Boh. bistrica.
Več tukaj :arrow:


Mogoče tukaj :arrow: http://www2.arnes.si/~vvzkrbohinj/sk_racke.htm


LP BAČO :wink: