Stran 1 od 1

1.TABOR Prevaljških pionirjev in pionirk

ObjavaObjavljeno: 17. november 2007, 16:53
maya
tukaj objavlam naše doživljanje na našem 1. taboru

ObjavaObjavljeno: 17. november 2007, 16:53
maya
Sicer malo pozno, a vseeno bom dodala novo temo. Tudi na Koroškem oziroma na Prevaljah imamo 2 ekipi pionirjev oz. pionirk. Oboji na tekmovanjih dosegajo dobre rezultate, priča temu je tudi, da so se naše pionirke uvrstile na državno tekmovanje, ki bo potekalo leta 2008. Tudi naših pionirjev ne smemo pozabiti, saj so verjetno ena najmlajših ekip v Sloveniji. Njihova starost je okoli 7 leta.
In ker so letos dosegli lepe rezultate in so pridno obiskovali gasilke vaje, se je vodstvo našega gasilskega društva odločilo da jih nagradi in sicer smo organizirali poletni tabor na Obretanovem. Tako smo se dne 9.8.2007 mentorji ter pionirji podali na 3 dnevno taborjenje. Žal smo v šotorih prespali le eno noč saj nas je zmotilo močno deževje ter zelo mrzlo vreme. Naslednja dva dneva smo prespali v taborniški koči. Kljub temu, da se je deževno vreme nadaljevalo še naprej, smo z pionirji preživeli lep tabor. Skupaj smo igrali družinske igre, barvali ter imeli zaključni večer. Pozabili nismo niti na izobraževanje in tako smo pripravili krajše predavanje za bronasto značko. Prav tako smo na obisk poklicali gasilce ter policiste, žal pa smo zaradi dežja policijo odpovedali in tako smo na obisk dobili le gasilsko cisterno.
Zadnji dan našega druženja smo se zjutraj odpravili na krajši pohod do Naravskih ledin, kjer smo se za kratek čas ustavili, pojedli malico ter se skupaj igral z žogo. Nato smo se vrnili domov, kjer nas je kuhar že čakal s kosilom. Po kosilo so pospravili sobe in skupaj smo počakali na njihove starše. Vsak izmed pionirjev je dobil za spomin na tabor majico ter osvojeno bronasto značko. Tako smo naš tabor zaključili skupaj s starši. Tudi vreme nas ni razočaralo, saj je naš piknik uspel v lepem sončnem vremenu.
Ker je naš 1. gasilski tabor uspel upamo da bo tako tudi naslednje leto.

ObjavaObjavljeno: 17. november 2007, 17:20
maya
slike
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
SlikaSlika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

ObjavaObjavljeno: 17. november 2007, 18:55
Aljaž
Zelo zanimivo :lol:

ObjavaObjavljeno: 17. november 2007, 21:15
maya
Še nekaj slik...

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

ObjavaObjavljeno: 17. november 2007, 22:46
Aljaž
Še kaka tvoja slikica bi lahka padla, da spoznamo novo članico :lol:

ObjavaObjavljeno: 17. november 2007, 23:01
maya
Aljaž je napisal:Še kaka tvoja slikica bi lahka padla, da spoznamo novo članico :lol:


hehe...morda pa pade kda kaka :D :) ...

ObjavaObjavljeno: 19. november 2007, 22:46
M-Coki
Pohvalno, da se tudi mlade nagradi za njihov trud in delo v gasilskih vrstah. In kaj so ob koncu dejali otroci (glede na to, da so bili prvič na tem taboru)... njihova mnenja, podoživljanja same ideje o taboru, vtisi...

Mnenja pionirjev in pionirk

ObjavaObjavljeno: 20. november 2007, 20:17
maya
Seveda so tudi naši mladi člani bili navdušeni nad našim prvim taborom. Za nekatere je bilo to prvič, da so bili na takšnem taboru brez staršev, ter eno noč preživeli zunaj v naravi, ko smo spali v šotorih. Vsi so to noč dobro preživeli saj ni bilo koga, ki bi ga bilo strah. Tudi oni se že veselijo naslednjega leta, da bi ta tabor lahk ponovili.

ObjavaObjavljeno: 21. november 2007, 23:35
M-Coki
Pomembno je, da je bilo navdušenje veliko in da so bili otroci zadovoljni... Tudi na takšen način najmlajši pridobijo veliko motivacije za nadaljno delo in trud v gasilstvu... :wink: