Lep pozdrav vsem skupaj!
Želel bi vedeti različne načine, kako motivirati pionirje in mladince za delo in v njih vzbuditi veselje do gasilske dejavnosti.
Prosim, če mi posredujete vaše načine dela z mladino in kako recimo potekajo vaje pri vas v društvu.
Srečujem se namreč s tem, da počasi iozgubljajo veselje, res pa je tudi, da sem jaz včasih brez idej in nevem kaj naj točno počnemo.
V bistvu se pripravljamo na občinsko tekmovanje, ura pionirjev pa zgleda tako:
Najprej se s tekom okoli zemljišča malo ogrejomo, da ne pride do poškodb, potem se okoli 20 minut igramo (večinoma igre z žogo, skrivalnice, lovi me...), redko kdaj pa spustimo igranje in se malo fizično pripravljamo. Pri vsem tem tudi sam sodelujem in moram priznati, da uživam v tem. Potem pa pripravimo orodje za delo, to vse prepustim pionirjem, da poiščejo ustrezno opremo in se na ta način tudi učijo iskanja po vozilih ali v gasilskih prostorih. Potem pa okoli 20 min več ali manj intenzivno delamo vajo, saj želim, da izboljšamo lanskoletni rezultat na tekmovanju (8. mesto ni sprejemljivo). Potem pa, če ostane čas, če ne pridejo starši "prehitro" po otroke, se še malo igramo.
Želim si pa še bolj popestriti vaje, da bi otroci imeli večje veselje hodit na vaje. Prosim, če mi svetujete kaj bi lahko vpeljal, na kakšne načine bi jih lahko še motiviral in hkrati dosegel višjo stopnjo discipline.
Prosim opišite mi, kako pri vas potekajo pionirske vaje.
Sem informacij žejan, zato se, lepo prosim, razpišite kolikor se da!
Hvala v naprej!
Z gasilskim pozdravom:
Na Pomoč!