Prvič v Sloveniji gasilci vrnili pozivnike

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
dragom

Odgovor Napisal/-a dragom »

Lastninjenje PGD od leta 1996 pa do 1998 je bilo zanimivo, marsikatera društva so lastninila svoje domove, "upravičencem" pa so dodelili pravico uporabe, saj v tistem času še ni bilo možnosti vpisa etažne lastnine. Pravilo je bilo "Kdor pride prvi, prvi melje!" (vpis v zemljiško knjigo).
Zemljiška knjiga pa tako vknjiži vse kar odvetniki pripravijo pravilno, brez preverjanja resničnosti.
Uporabniški avatar
Marolt
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a Marolt »

darko napisal/-a:Kot sem danes razbral iz članka v časopisu je lastnik objekta v zemljiški knjigi PGD. Ne vem kje je potem problem.
DarkoN
Darko povabi ekipo iz PGD Ribnica in iz Gz Ribnica v Postojno pa jim malo razloži da lahko ustanovi delujeta složno.Pa vem da je še marsi kje tako da zveze in osrednjo društvo delujejo usklajeno. Svoje menje bom prihranil ker mi detajli niso jasni vem pa samo to da vrnitev pozivnikov je samo izhod v sili in tega se nebi smeli posluževat saj nesreča nekoga nima nič z lastništvom enega WC ja v gasilskim domu.
In če bi sam potreboval pomoč gasilcev oni pa nebi intervenirali zaradi takih banalnosti bi se zamislil v kakšni državi živim.
Se pravi zaradi enega WC (ali pa garaže, dovorane, pisarne) bo nič dolžen in nič kriv človek čakal na pomoč dlje kot bi sicer če bi imeli alarmiranje na pozivnike. Da kakšnega črnega scenarija niti ne omenjam.

Bedarija na višku to pa bi se menda lahko zmenili. Sicer pa živel Tito...

LP M
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
Uporabniški avatar
boštjančk
Kraj: povžarija

Odgovor Napisal/-a boštjančk »

Glede na storjeno, morajo biti kolegi iz PGD RIBNICA zelo prizadeti in so to naredili verjetno kot skrajni ukrep, vendar sigurno obstaja tudi drugačen način rešitve oz. reševanja tega spora, ker kot je že bilo napisano, ima ta poteza lahko tudi hude posledice, ki pripelje do kazenske in materialne odgovornosti.

Pri prostovoljnem gasilstvu je od prostovoljstva samo vstop in izstop v - iz društva, vmes pa si tako kazansko kot materialno odgovoren, ne glede na to, da za svoja dejanja ne dobivaš plačila. Zato bi bilo mogoče bolj pametno uporabiti pravna sredstva.

Upam, da se jim stvari čim prej uredijo, v zadovoljstvo vseh!
Gobc me je zmer tepu!
Bivši član povžarske konjenice
sašo
Kraj: Kobarid

Odgovor Napisal/-a sašo »

Ali se je stvar rešila? Zasledil sem namreč, da so kolegi iz Ribnice od takrat posredovali 3x tako pri požarih kot na prometni... Ne verjamem, da so ponoči, mislim da je bilo nekaj do dveh, uporabili krovno sireno, kot je bilo takrat navedeno!?
Vkolikor so zadevo spravili na bolje, jim gre vsa pohvala!!!
Lep pozdrav, Sašo!
Uporabniški avatar
LUKAS
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a LUKAS »

Po neuradnih informacijah, ki so najverjetneje resnične, so operativci v pgd Ribnica vzeli pozivnike nazaj, in že opravljajo svoje delo nemoteno, nažalost z zelo zastarelim voznim parkom!!!

Res je, na lokalnem radiju sem zasledil da so imeli v tem vikendu kar nekaj dela!!!
Najbolj izubljen dan je tisti, ko se nismo smejali! (Chamfort)
sašo

Lukas, hvala za odgovor, tako je za vse najboljše... za občane in člane PGD!
Ker si že omenil vozni park, z kom razpolagajo? Če ne drugače pa na ZS, da ne bo kaj narobe, ker ni pod VOZILA IN OPREMA?
Lep pozdrav, Sašo!
Uporabniški avatar
toma
Kraj: Mežica

Odgovor Napisal/-a toma »

Sem na strani gasilcev oz.operativcev, samo ne vem zakaj je predsednik PGD-ja oddal pozivnike ,saj vemo da operativo vodi poveljnik in njegovi pomočniki.Poveljnik in operativci bi se morali zavedat da je požarna varnost občanov v občini odvisna predvsem od njih.Če je spor zaradi prostorov ga naj rešuje predsednik PGD ,nikakor pa ni potrebe v to vmešavat še operativo ,ki mora po dolžnosti ,če imajo koncesijo opravljati še posege ob nesreči za kar jih zavezuje koncesija.Pa še to ob vsakem tako hudem sporu najbolj nastradajo nedolžni in nič krivi ljudje.
Gasilec znanja ne proda , ampak ga podari.

NA POMOČ !
Uporabniški avatar
tomaz
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a tomaz »

Toma, si morda pomislil, da je predsednik tudi operativec, mislim član operativne enote, kar se mi zdi zelo u redu, ker na ta način diha z operativo in na ta način mislim, da se ne more zgodit, da bi prišlo kaj navzkriž. Vedno zagovarjam, da je predsednik tudi operativec, seveda če mu leta in ostalo to dopušča. Ker tudi starejši predsedniki so lahko PRAVI predsedniki.
Lahko pa da se tudi motim...
Uporabniški avatar
toma

Tomaž na to ,da je predsednik operativec sem pomislil ampak mislim ,da je v tem primeru predsednik le predsednik in nebi smel mešat zraven sporov tudi operativo.Prav je da diha z operativo, vendar operativa ima tudi poveljnika , ki skrbi za pripravljenost operative ,za tehnično brezhibnost orodja in opreme in ostale stvari ,ki so določene z zakonskimi akti. Je pa tudi res da je vso pisanje po forumu le zgolj mnenje tistih ,ki smo se v to debato vključili, spore pa bodo morali sami zgladit ne glede na to ali se pozivniki vrnejo ali ne.

NA POMOČ !
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Tole besedilo je poslal predsednik 20.2.2007.
predsednik PGD Ribnica napisal/-a:Na forumu piše marsikaj o dogodkih v vezi PGD Ribnica in gasilsko zvezo. Ker sem do sobote še predsednik tega društva bi rad tudi sam kaj pokomentiral in razjasnil kakšno stvar, ki zanima forumovce.

Za požarno varnost skrbi v očini župan. Ker ni hotel umiriti predsednika zveze in tajnika 76 letnega otroka (TRAJNIKA) da bi povlekla tožbo sem mu moral po sklepu UO PGD Ribnica vrniti pozivnike. Mi smo hoteli samo izsiliti
to, da nad tistimi, ki jih plačuje občina to, je GZ Ribnica, ima nadzor župan za kaj porabljajo občinski denar. Ne mislite, da je bila operativna sposobnost enote zmanjšana. Imeli smo vse tiste pozivnike, kateri člani so redno prihajali na intervencije. Odali pa smo tudi tiste pozivnike, ki so že odpisani. Zato tolikšno število vrnjenih pozivnikov. Ne mislite, da smo toliko prikurjeni, da ne bi šli pomagat tistim, ki nam vsako leto prispevajo za koledar.
Zadnjič spremenil Peter, dne 3. Marec 2007, 21:44, skupaj popravljeno 1 krat.
sašo

In tako besedilo je napisal predsednik :?
Lep pozdrav, Sašo!
Uporabniški avatar
toma

Peter datum se ti ne ujema, kajti piše letnico 3007. Oprosti samo padel mi je v oči pa sem te opozoril.

NA POMOČ !
Odgovori