novi gasilski domovi

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
robit

Re: novi gasilski domovi

Odgovor Napisal/-a robit »

Nazadnje sem slišal da je parcela kjer naj bi stal novi dom, toraj tam kjer naj bi gradili OBI preveč močvirnato in neprimerno za gradnjo... sicer nevem koliko je tukaj resnice ampak ena od zgodb
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odg: Re: novi gasilski domovi

Odgovor Napisal/-a gapi »

robit napisal/-a:Nazadnje sem slišal da je parcela kjer naj bi stal novi dom, toraj tam kjer naj bi gradili OBI preveč močvirnato in neprimerno za gradnjo... sicer nevem koliko je tukaj resnice ampak ena od zgodb
Kako bodo pa potem zgradil OBI??

Vse to je larifari, po profesiji sem gradbeni inženir, danes je mnogo tehničnih rešitev s katerimi je mogoča gradnja tudi na močvirnatih tleh. Mislim da je dokaz temu celotn Rudnik v Lj., kjer mislim da so tla še slabša kot v Postojni.

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Uporabniški avatar
Miha76
Kraj: Kresnice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Miha76 »

gapi napisal/-a:
robit napisal/-a:Nazadnje sem slišal da je parcela kjer naj bi stal novi dom, toraj tam kjer naj bi gradili OBI preveč močvirnato in neprimerno za gradnjo... sicer nevem koliko je tukaj resnice ampak ena od zgodb
Kako bodo pa potem zgradil OBI??

Vse to je larifari, po profesiji sem gradbeni inženir, danes je mnogo tehničnih rešitev s katerimi je mogoča gradnja tudi na močvirnatih tleh. Mislim da je dokaz temu celotn Rudnik v Lj., kjer mislim da so tla še slabša kot v Postojni.
Gapi, kako pa kaj kaže z gasilskim domom pri vas. Pred časom sem slišal, da naj bi že imeli parcelo ob avtocesti, pa ni nič videti, da se kaj premika.
LP
Miha
Uporabniški avatar
gapi
Kontakt:

Miha76 napisal/-a:
gapi napisal/-a: Gapi, kako pa kaj kaže z gasilskim domom pri vas. Pred časom sem slišal, da naj bi že imeli parcelo ob avtocesti, pa ni nič videti, da se kaj premika.
Miha očtino veš več kot jaz. A žal ni res ničesar kar si napisal. Kot jaz vidim zadevo bo preteklo še precej precej Radomlje da bomo našli primerno lokacijo oziroma parcelo. Kar pa sledi je pa popolnoma drugo vprašanje...

Lep pozdrav!

Gašper Mav
sveti miklavž

Odg: novi gasilski domovi

Odgovor Napisal/-a sveti miklavž »

Ni težava v močvirju ampak v predvolilnih občinskih floskulah. Nekdo ( beri lokalni politični šerif ) nekaj obljubi (s figo v žepu) in ko so volitve mimo, ter prične nov mandat, pride iz večkrat strganega žepa figa na dan. Bližajo se nove volitve in spet dobi šerif in njega oprode preblisk, ampak tokrat v drugačni luči. Pri gasilcih najprej pripravimo plan nabav, dela itd, ga FINANČNO ovrednotimo, glede na zmožnosti prilagodimo in z jasno finančno konstrukcijo stvar izpeljemo. Na koncu seveda obvezno ostane še za klobaso in bel špricar ali pir. Pri politiki se pa pripravi plan, se mu določi prioritete glede na volilne glasove, finančno se pa nikoli nič ne izide. Klobase so pa samo za izbrane. :wink:
Če še katera enota potrebuje nov gasilski dom, avto ... naj mi tam konec novembra to napiše. Mogoče vas presenetim.
Uporabniški avatar
Aleks97

Odgovor Napisal/-a Aleks97 »

sveti miklavž napisal/-a:Ni težava v močvirju ampak v predvolilnih občinskih floskulah. Nekdo ( beri lokalni politični šerif ) nekaj obljubi (s figo v žepu) in ko so volitve mimo, ter prične nov mandat, pride iz večkrat strganega žepa figa na dan. Bližajo se nove volitve in spet dobi šerif in njega oprode preblisk, ampak tokrat v drugačni luči. Pri gasilcih najprej pripravimo plan nabav, dela itd, ga FINANČNO ovrednotimo, glede na zmožnosti prilagodimo in z jasno finančno konstrukcijo stvar izpeljemo. Na koncu seveda obvezno ostane še za klobaso in bel špricar ali pir. Pri politiki se pa pripravi plan, se mu določi prioritete glede na volilne glasove, finančno se pa nikoli nič ne izide. Klobase so pa samo za izbrane. :wink:
Če še katera enota potrebuje nov gasilski dom, avto ... naj mi tam konec novembra to napiše. Mogoče vas presenetim.
od kdaj pa se miklavž pobriga tudi za politiko... jao, kam gre ta svet.. še sv. miklavž se vtika v politiko :shock: :lol:
Uporabniški avatar
metodg
GE: PGD Brezje na Gor.
Kraj: Brezje na Gorenjskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a metodg »

Bomo zmogli??? BOMO JA!!!! ... je rekel mojster MIHA.
Uporabniški avatar
gapi
Kontakt:

metodg napisal/-a:Pa je narejeno...
http://www.radovljica.si/povezava.aspx?pid=6825
To je bila pa res brzina. Je bilo tako hitro narejeno da mi ni uspelo med gradnjo nič priti pogledat. Škoda.

Če me spomin ne vare je bila šele februarja letos podpisana pogodba z grad. izvajelcem. Tako se dela.

Če bi bila kakšna slikica več bi bilo sploh fajn, po videnem je pa komandni pult ful hud :D

Lep pozdrav!

Gašper Mav
Uporabniški avatar
gapi
Kontakt:

gapi napisal/-a: Če me spomin ne vare je bila šele februarja letos podpisana pogodba z grad. izvajelcem.
Pogodba podpisana dne 17.04.2013 (piše na strani PGD Podnart). v tel luči je to še večji dosežek. Končano v pol leta. Bravo.

Lep pozdrav!

Gašper Mav
Uporabniški avatar
binep
Kraj: Podnart
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a binep »

Se opravičujem za pozen odgovor še z naše strani, vendar otvoritev je bila le formalnost, dela v novem domu pa kar ne zmanjka. Začeli smo sredi aprila, končali 25. oktobra. V domu smo uredili tri garaže za vozila, dežurni center, učilnico in sejno sobo, dežurno sobo, kopalnico in WC, kotlovnico, uredili pa smo tudi celotno zunanjo ureditev. Na zameljišču smo zamenjali komplet salonitne vodovodne cevi ki so potekale (glavni vod skozi Podnart) po našem zemljišču, saj si ne želimo da bi v nekaj letih rezali nov asfalt, v celoti spremenili zunanjo ureditev na kateri smo postavili tudi klopi in mize, zemljevid naše občine z označenimi tematskimi potmi ter postavili pitnik s pitno vodo. Mimoidiči se tako lahko ustavijo, pogledajo, počijejo in osvežijo pred našim domom.
V samem objektu se je uredilo ogrevanje po celotnem gasilskem domu (tudi garaže za gasilska vozila) s talnim ogrevanjem in toplotno črpalko. Prostori so funkcionalno postavljeni in sodobno opremljeni. Na fasadi s sprednje strani je nameščen tudi defibirlator ki je javno dostopen.

Toliko za enkrat, ker pa slika naredi več kot 1000 besed, si lahko nekaj detajlov pogledate v spodnjih slikah.

LP

Bine
Priponke
IMG_8187.jpg
IMG_8213.jpg
IMG_8232.jpg
IMG_8273.jpg
IMG_8293.jpg
Uporabniški avatar
binep
Kontakt:

Slike drugič
Priponke
IMG_8305.jpg
IMG_8307.jpg
IMG_8313.jpg
IMG_8315.jpg
IMG_8317.jpg
Uporabniški avatar
binep
Kontakt:

Slike tretjič
Priponke
IMG_8351.jpg
IMG_8354.jpg
IMG_8362.jpg
IMG_8395.jpg
IMG_8401.jpg
Uporabniški avatar
binep
Kontakt:

Slike četrtič
Priponke
IMG_8403.jpg
IMG_8406.jpg
IMG_8506.jpg
IMG_8508.jpg
IMG_8509.jpg
Uporabniški avatar
gapi
Kontakt:

NORO NORO NORO.

Moram enkat pridet pogledat to čudo tehnike :wink: Saj lahko mar ne??

Lep pozdrav!

Gašper Mav
Uporabniški avatar
binep
Kontakt:

Ni problema...prej pokliči.

lp

Bine