Gasilska enota 14

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odg: Gasilska enota 14

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Aha, torej po tvoje preko: potvorjene resnice, zmontiranih dejstev, prikazovanja "tračev" in ne realnosti, jemanja iz konteksta in vsega možnega in nemogočega kar resničnostni šovi so. :^o
Akcija ja! Si očitno še presmrkav in prezelen, da bi vedel kaj je akcija in kaj reakcija!
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
flames

Re: Gasilska enota 14

Odgovor Napisal/-a flames »

Hočeš reči da nimam pravice do mnenja? Toliko o zrelosti iz tvoje strani... Res ne razumem kako lahko to poruši ugled gasilcev??
Mr.Nodi

Odgovor Napisal/-a Mr.Nodi »

Mislim da je bila zdaj serija gasilci v Chicagu povod v to da so hoteli še več gasilcev na TV. Ljudje še gledajo samo junake po tv, za politiko je 90% vsseno (razn tisti penzijonisti ). Samo zdaj mi povejte kako se boste tisti ki se mislite dokazat za najboljše, dokazali v tem? Bo POPtv naredil umetni žled? Umetno točo? Umetne poplave?... Ne gre to tako... Nikol ne bojo dokazali ljudem kaj vse doživiš na intervenciji. Gasilci se ne bojo mogli dokazat. Dobena lutka ne more zamenjat ukleščenega otroka v avtu. Doben poligon ne more dokazat praviga požara v katerem so skoraj vedno udeležene živa bitja. Doben bazen pa tudi nemore pokazati reke ki divja .Saj kdo bo pa jim zaupal it na pravo intervencijo? Aja to bo PGD POPTV. Torej lahko gredo kar na IG snemat boljših poligonov kot so tam jih poptv ni zmožen postavit. Zato upam da jim NEuspe!
Lp
Uporabniški avatar
peugeot
GE: Sela
Kraj: Sela

Odgovor Napisal/-a peugeot »

Mr.Nodi napisal/-a:Torej lahko gredo kar na IG snemat boljših poligonov kot so tam jih poptv ni zmožen postavit. Zato upam da jim NEuspe!
Lp
Ko prideš v Iški ICZR kolega Jazbec skoraj vedno poudari, da je to območje posebnega pomena in je snemanje ter fotografiranje strogo prepovedano. Mislim/upam da POP TV tukaj ni izjema. :)
Uporabniški avatar
scorpz
GE: Slovenske Konjice
Kraj: Slovenske Konjice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a scorpz »

peugeot napisal/-a:
Mr.Nodi napisal/-a:Torej lahko gredo kar na IG snemat boljših poligonov kot so tam jih poptv ni zmožen postavit. Zato upam da jim NEuspe!
Lp
Ko prideš v Iški ICZR kolega Jazbec skoraj vedno poudari, da je to območje posebnega pomena in je snemanje ter fotografiranje strogo prepovedano. Mislim/upam da POP TV tukaj ni izjema. :)
V zadnjih par letih sem videl že kar nekaj izjem na področju snemanja/slikanja, ampak to je stvar druge debate.
Ne igraj se z ognjem,
če nočeš, da se on igra s teboj.
BorutL
GE: Ložine

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Spoštovani.

Na skupni seji Upravnega odbora in Poveljstva Gasilske zveze Slovenije dne 19.12.2014 je bil sprejet sklep, da Gasilska zveza Slovenije ne pristopi k sodelovanju pri Resničnostnemu šovu Gasilci: Enota 14 (POP TV).

Z gasilskimi pozdravi.

Gasilska zveza Slovenije

Pojasnilo:

Spoštovani gasilci,

Skladno s soglasnim sklepom Upravnega odbora in Poveljstva GZS dne (3 vzdržani, ostali proti), 19.12.2014 vas obveščam naslednje. GZS zavrača sodelovanje s POP TV pri izvedbi resničnostnega šova GASILCI: ENOTA 14. Kljub zagotavljanju, organizatorja, da gre za pozitivni prikaz dela prostovoljnega gasilca, se je izoblikovalo enotno mnenje, da tovrstni resničnostni šovi niso primerni za promocijo prostovoljnega gasilstva in da zaradi komercialne naravnanosti, prikazujejo zgolj populistične vidike TV. Prav tako je sodelovanje zavrnila URSZR z vsemi svojimi objekti in ljudmi. Odločitev organov GZS je podprl tudi glavni republiški inšpektor URSZR. Zato naprošamo, da skladno s pravili gasilske službe, zakona o gasilstvu tovrstno sodelovanje v šovu POP TV zavrnete, oziroma se odgovorni v PGD do tega šova negativno opredelite. V namene šova se tako nebi uporabljali gasilski vadbeni objekti, tipizirana gasilska vozila z oznakami, in uniforme z oznakami Slovenskih gasilcev, oznake PGD.

Ker določenih ravnanj ne moremo preprečiti želimo, da si vzamete čas za razmislek in da to pojasnite tudi svojim tovarišem. Da je gasilska javna služba v tem momentu najbolj ugledna služba v državi in dodatnega populizma skozi šov ne potrebuje. Pozitivno podobo, gasilci kažemo z vsakdanjimi dejanji na terenu, skozi poplave, žled, ogenj, ustvarjanje kulturnega življenja v okolju iz katerega prihajamo. Z omenjenimi šovi se ne bo izboljšalo finančno stanje Prostovoljnih gasilskih društev, ter da je financiranje urejeno preko drugih mehanizmov in zakonodaje. Zavedamo se, da v kolikor do šova pride ne moremo preprečiti sodelovanje posameznih gasilcev in tudi ne PGD-jev. Vedimo pa, da kljub temu, če gasilec obleče uniformo z oznako ENOTE 14, predstavlja delo 150 000 članov gasilske organizacije. Zato je na nas vseh, da sami pri sebi odločimo o primernosti tovrstnih šovov in zavzamemo enotno stališče, ki ga je zavzela GZS.

Borut Lončarevič
regijski poveljnik
Regija Ljubljana II

P.S. Pojasnilo je del povzetka seja GZS, moje osebno mnenje in ni v celoti mnenje organizacije, ki jo predstavljam. Uradno mnenje GZS je zapisano v prvem delu.
simonjz1
GE: pgd

Odgovor Napisal/-a simonjz1 »

Popolnoma podpiram da se je GZS distancirala od tega....mislim, da bi morali tudi poslati vsem GZ-jem ali PGD-jem dopis kjer odsvetujejo nastop članov v tem šovu...

Idealno bi sicer bilo, da se nebi noben prijavil, ampak to je utopija, ker nekaj pa se jih bo sigurno našlo... je pa nam poveljnik včeraj povedal (sicer bolj v šali, ampak ne dvomim da je res) da skupaj z matičnim listom dobimo tudi izpisnico :) škoda, da je sploh prišlo do "kreiranja" takšnega šova, zdi se mi da bo razvrednotil prostovoljno gasilstvo in zaupanje pri ljudeh .... in kako ironično je to na koncu...zmagal bo EN gasilec....ampak vemo...en gasilec na intervenciji sam ne more naredit ničesar....za uspešne intervencije je potrebna celotna ekipa....
beez
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a beez »

Spoštovani kolegi iz gasilskih vrst. Čudim se negativizmu, ki od nedelje zvečer vre iz različnih kvazi strokovnjakov slovenske gasilske scene. Različni očitki iz vseh strani, blokade showa brez konstruktivnih argumentov. In vi se imate za gasilce? Najpametnejši so tisti teoretiki, ki v življenju niso rešili življenja ali bili na večji intervenciji. Na bruhanje mi gre.

Mislite, da bi akterji v showu tvegali svoj ugled, če bi bili prepričani da bo show slab? In po drugi strani - očitki, da bo POP TV s tem nekaj zaslužil? Podaril bo 25.000 EUR posamezniku in 25.000 EUR društvu. Seveda bodo pri snemanju nastali stroški, ki jih bo komercialna TV pokrila z oglasi. Ampak vseeno - na koncu bo denar dobil delno posameznik in delno društvo.

Predstavljajte si, da pridejo na plan posnetki gašenja stolpnice v domžalah, ali gašenja hiše v študi? Ti posnetki obstajajo. To bi nas moralo resnično skrbeti. Ampak med drugim so tudi akterji iz teh intervencij glasni. In vas skrbi novi show? Ste resni?

Zame je v Sloveniji ena zgreška. Gasilci.org forum z vsemi negativnimi teoretiki, s po 30 let izkušenj iz prostovoljnega gasilstva, 30 občnimi zbori s točko razno in 4imi intervencijami. Pa ne pozabite! VSI, ki ste proti boste show zagotovo show tudi gledali.

Sedaj pa še ena ura šaha in spat. (kot je napisal nekdo od predhodnikov).

Lep pozdrav!

Očtino sem edini, ki se upam podpisati pod svoje mnenje.

Gašper Bizjak,
GB Ljubljana

(saj me vsi poznate)
Zadnjič spremenil beez, dne 23. December 2014, 14:08, skupaj popravljeno 2 krat.
simonjz1

Gašper...ne vidim razloga, da bi se med sabo spuščali na osebni nivo, pač poteka debata o tem showu.

moje osebne mnenje je, da ta show za gasilstvo ne pomeni nič koristnega iz vidika dojemanja našega dela pri ljudeh.. Jaz nevem kaj se je dogajalo pri gašenju v Domžalah, ampak če bilokaj ni bilo vredu, jaz nevem kako bo ta show pripomogel k temu, da bo naslednjič vse vredu...

in okej...mogoče imaš prav da je tukaj nekaj gasilskih teoretikov s 30 letnim stažem in 4 intervencijami...(sam sem operativni gasilec 6 let pa imam okoli 55-60 intervencij)... no povedati sem želel to, da so ljudje na GZS pomoje vseeno toliko kompetentni in brihtni, da so pač tudi oni ugotovili da show ni dober za prostovoljno gasilstvo...in oni imajo višje čine od mene...več znanja..več izkušenj...in zakaj jim jaz nebi verjel??

no imaš pa vseeno prav, da bomo pa VSI gledali ta show...nekateri bolj nekateri pa manj kritično....

Lep pozdrav, pa upam da v GB LJ ne zamerite kakšnega kontra mnenja....
PGD Gasilec
GE: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a PGD Gasilec »

...
Zadnjič spremenil PGD Gasilec, dne 25. December 2014, 20:16, skupaj popravljeno 1 krat.
alfa

Odgovor Napisal/-a alfa »

No tov.Bizjak, ta TV računa tudi, da bo čimveč prostovoljnih gasilcev plačevalo gledanje tega šova in na koncu bo tista nagrada plačana spet iz žepov predvsem prostovoljnih gasilcev pa še ostalo bo kaj za katerega od vas poklicnih iz GBL, da si boste zaslužili honorar na račun prostovoljnih gasilcev. Če poenostavim bodo predvsem prostovoljni gasilci plačevali za to, da bo na koncu en prostovoljec (a pa je po tem ko dobi tako nagrado še prostovoljec??? se pravi prostovoljec dobi bogato plačilo kot naj prostovoljec pa tu nekaj ne gre skupaj).
Brez zamere, ampak meni osebno se to ne zdi fer, sploh pa ne letos, ko so prostovoljni gasilci toliko dobrega storili državljanom ob nesrečah.
Poleg tega moramo vedeti, da se je GZS jasno izjasnila proti taki zlorabi prostovoljnega gasilca kot osebe, ki je v tej državi trenutno najbolj spoštovana.
Sem zadnjič gledala prispevek na eni TV o poklicnih gasilcih, kako slabo so plačani in kako zahtevno delo imajo. Na posnetkih so bili pa sami prostovoljni gasilci z intervencij!! Saj ni panike podpiramo vas poklicne pri teh prizadevanjih in vemo da zaslužite več in boljše pogoje, samo bodite tudi vi poklicni fer do nas in nas podprite pri teh prizadevanjih, naj nas ne vlačijo po resničnostnih šovih in služijo na naš raun, ne pa da take akcije še podpirate in konec koncev na naš račun nekateri služite.
Še enkrat brez zamere, ni bilo mišljeno osebno.
Uporabniški avatar
Mayamaya

Odgovor Napisal/-a Mayamaya »

PGD Gasilec napisal/-a:Gašper

Ne čudim se tvojemu zapisu. Glede na to, da je Jure Dolinar tvoj šef, je zadeva popolnoma logična. Pa vendar bi o tvoji vsebini lahko nekaj pokomentiral. Kot vidiš, si edini v tej temi ki je predstavil drugo plat kot jo zagovarjajo ostali. Bi mogoče premislil s kom je sedaj nekaj narobe glede na to da si osamljen primer. Niti ne moreš vseh komentatorjev metati v isti koš. Med njimi so tudi zapisi članov gasilske organizacije, ki imajo več izkušenj kot ti. Če si na brigadi še ne pomeni, da nekdo z dolgoletnim stažem ne more imeti več izkušenj kot nek mlajši brigadir. Veš ogenj je povsod enak in vsi se trudimo da ga ukrotimo po svojih najboljših močeh.

Bi pa izpostavil še eno vprašanje, ki sem ga že, pa ga nisi opazil, tako kot npr. šah. Mi znaš odgovoriti zakaj s svojimi sodelavci ne naredite resničnostnega šova v GBL in zakaj ne delate bedakov iz sebe in s tem posiljujete prostovoljne gasilce. No saj če sva že iskrena ste oprostite izrazu, ker vem da vam sicer ne pristoji najbolj ker ste čisto uredu fantje, ampak resnici na ljubo tukaj pa ste dejansko že izpadli bedaki, tako da šova vam resnično ni potrebno več snemati, ker vem da ga imate v teh dneh v brigadi že dovolj.

Pričakujem odgovor na vprašanje?

Se kar več ali manj strinjam z Gašperjem. To kar pa si omenil PGD Gasilec, glede špilanja bedakov .. mogoče me imajo nekateri že dosti, ampak bom še enkrat omenil; bedake špilamo iz sebe, ko se gonimo po progi gor in dol, postavljamo sesalni vod, nakoncu se ga pa še nalijemo in letimo s sireno in plavimi lučmi v prvo gostilno. Ne govorim za vse, ampak to se dogaja in to je zame veliko večji problem kot pa nek šov. Pa da ne pozabim omeniti izletov v Planico z gasilskimi vozili, kjer potem vsi pijani ležijo pod vozili in se derejo; pa prirejanje vseh čudnih dogodkov čez leto, ki z gasilstvom nimajo nobene veze ..in še bi lahko našteval. Ampak to so dejstva, vse ostalo je le ...
beez
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a beez »

PGD Gasilec,

kot prvo nisem mlajši brigadir, no odvisno s katere plati gledaš na mojo poklicno pot, ki traja že 8 leto, tako da bi rad videl prostovoljca z več izkušnjami. In gasilstvo niso samo požari, kot navajaš - morda tega še ne veš? Si pa verjetno prebral kakšen moj blog...

Kot drugo, to da je Jure Dolinar moj šef ne vpliva na moje mnenje, ker za svoj obstoj ne potrebujem njegove naklonjenosti in bi v vseh drugih pogledih šefu prej raje kontriral, kot se z njim strinjal.

Kot navajaš sem edini s "kontra" mnenjem, morda sem edini ki trezno razmišljam in ne sledim kot ovčica določenim strokovnjakom.
In prosim odgovori mi na moje vprašanje - kaj bi se zgodilo, če bi ven prišli zgoraj navedeni posnetki?

Predhodniku pa - dvomim da kdo v GBL osebno komu zameri, tudi jaz ne. Izražam svoje mnenje, pod svojim imenom in ne psevdonimom. Me pa skrbi slovenski negativizem med gasilskimi vrstami. Presenetili so me tudi marsikateri, za katere sem smatral da so razgledani - pa so slepo sledili mnenju nekaterih drugih kvazi strokovnjakov.

Lep dan!

G.
simonjz1

mislim, da se lahko vsi skupaj strinjami, da se ne strinjamo...in mislim da to za našo slogo, sodelovanje in uspeh ni nič koristnega.. bodimo složni, razumni in spoštljivi eden do drugega, pa tudi če nimamo enakih mnenj...kot zgleda se je resničnostni show pa itaq že začel...na forumu malo prej kot na TV :D

bi pa bilo zanimivo slišat kakšnega poklicnega gasilca iz druge enote, kakšno mnenje bi imel ...
PGD Gasilec
GE: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a PGD Gasilec »

:)))
Zadnjič spremenil PGD Gasilec, dne 25. December 2014, 20:24, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori