Vaša gasilska izobrazba!
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Tukaj si pa kar dobro v temo brcnilrok č napisal/-a:Včeraj začel z tečajom za gasilca![]()
Drugač pa že oprerativec
Tudi, če si že star 18 let, bo treba najprej končati tečaj za gasilca, katerega si začel obiskovati, šele potem boš lahko govoril, da si operativec, do takrat pa boš še kar lepo pripravnik
LP BAČO
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Bačo , ti poštenjak , kako si naiven:D
To se dogaja povsod. Se spomniš požara stanovanjske hiše nekje v Podravju, ko je gasilec nekeg PGD napisal na ta forum: " še sreča da smo imeli pred gasilskim domom vaje z mladinci in smo lahko takoj izvozili !"

To se dogaja povsod. Se spomniš požara stanovanjske hiše nekje v Podravju, ko je gasilec nekeg PGD napisal na ta forum: " še sreča da smo imeli pred gasilskim domom vaje z mladinci in smo lahko takoj izvozili !"
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
- Marko Novak
- moderator

- Kraj: PGD Zagorje - mesto
- Kontakt:
Oskar napisal/-a: Veš kdo je dober poveljnik enote?
Tisti , ki ima vse svoje operativne člane- tiste , ki hodijo na intervenciji, vsaj v činu NGČ !
Pol pa mi povej koliko imate vi operativcev z činom NGČ?
Ker po tvojem če si navaden gasilec sploh ne smeš na požar al kako!
Ker kaj lahko več naredi NGČ od navadnega gasilca?
Ker poznam kar neki ljudi z činom NGČ,ki na požaru ne vedo kaj morajo delat!
In ne mislim s tem koga žalit!
Pa še neki: Ni vse v činih veliko je v znanju!
Moje mnenje!
Le čevlje sodi naj kopitar! F.Prešeren
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Točno tako , veliko je v znaju.
Nikjer nisem napisal , da gasilec ne mora na intervencijo , to si si izmislil.
Torej , ko opraviš nadaljevalnega si gasilec. Potem se s tem zadovoljiš in pika. Greš na intervencijo in pridobivaš prakso, pa še kako specialnost če te sploh pošljejo.
Če pa po dveh letih obiskuješ tečaj za VS (55 ur) si nekaj pridobil, potem počasi pridobiš pogoje za NGČ in greš na tečaj ter ponovno slišiš nekaj novega itd. Pridobiš še kakšno specialnost , pridobivaš prakso, celo vodiš kakšno intervencijo itd..
Torej sedaj pa primerjej, a imam prav !
aja še to si vprašal: NGČ v moji enoti je dovolj , skoraj preveč na to kar pokažejo !

Nikjer nisem napisal , da gasilec ne mora na intervencijo , to si si izmislil.
Torej , ko opraviš nadaljevalnega si gasilec. Potem se s tem zadovoljiš in pika. Greš na intervencijo in pridobivaš prakso, pa še kako specialnost če te sploh pošljejo.
Če pa po dveh letih obiskuješ tečaj za VS (55 ur) si nekaj pridobil, potem počasi pridobiš pogoje za NGČ in greš na tečaj ter ponovno slišiš nekaj novega itd. Pridobiš še kakšno specialnost , pridobivaš prakso, celo vodiš kakšno intervencijo itd..
Torej sedaj pa primerjej, a imam prav !
aja še to si vprašal: NGČ v moji enoti je dovolj , skoraj preveč na to kar pokažejo !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Oskar je hotel v bistvu napisati, da se je potrebno izobraževati permanentno. Na žalost je velikokrat tako, da nekdo naredi nek čin potem pa se obnaša kod da je pojedel vse gasilsko znanje tega sveta in se tako tudi obnaša.
Če bi hoteli ohranjati permanentno izobraževanje na vseh področjih, ki jih zahteva delo na intervencijah, bi moral vsak operativec za ene 10 dni na IG in opraviti ene 4 celodnevna dežurstva v poklicnih gasilskih enotah letno. Brez da dobi kake višje čine za nagrado. Če tega ne bi opravil pač ne bi bil operativec. Pa določene ugodnosti bi operativci morali imeti.
Če bi hoteli ohranjati permanentno izobraževanje na vseh področjih, ki jih zahteva delo na intervencijah, bi moral vsak operativec za ene 10 dni na IG in opraviti ene 4 celodnevna dežurstva v poklicnih gasilskih enotah letno. Brez da dobi kake višje čine za nagrado. Če tega ne bi opravil pač ne bi bil operativec. Pa določene ugodnosti bi operativci morali imeti.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Čin: VGČ
Operativne spec. in usposabljanja:IDA, radijske postaje, TR, strojnik, HTF A, nev.snovi, mot.žaga.
ter še specialnosti: predavatelj, inštruktor, sodnik.
Vse specialnosti razen IDA in radijske postaje sem opravil po tečaju ČVP, tako, da nisem zaspal na lovorikah čina
. Pa pri tem ne gre za zbiranje značk - te so tko vse spravljene v predalu , ampak za osvajanje novega znanja (tudi manjkajočega zaradi preskoka nivoja GČ). In lahko mi verjamete, da z lahkoto animiram moje gasilce, da gredo na specialnosti oziroma na usposabljanja na vseh nivojih. Pa še pomagam jim lahko z določenimi informacijami in nasveti, ker poznam kako potekajo tečaji.
Operativne spec. in usposabljanja:IDA, radijske postaje, TR, strojnik, HTF A, nev.snovi, mot.žaga.
ter še specialnosti: predavatelj, inštruktor, sodnik.
Vse specialnosti razen IDA in radijske postaje sem opravil po tečaju ČVP, tako, da nisem zaspal na lovorikah čina
http://users.volja.net/pgdihan
LP Brane
LP Brane