Stran 1 od 1

ObjavaObjavljeno: 15. september 2002, 23:56
Matej B.
Koliko pa stane en HP za eno društvo oz. v kakšnih programih se da naredit povprečno kvalitetno stran. Gostovanje na tujih strežnikih je še najceneje, ali pa je boljše imeti svoj strežnik?
Prosim za konkretne nasvete, saj imam načrt da bi pomagal pri izdelavi int. strani za moje društvo.

ObjavaObjavljeno: 16. september 2002, 10:49
mezan
Matej:

Kje dobiš domeno internet strani za vaše društvo, poglej na HP PGD Bled pod povezave, tam imaš vse telefonske in naslove. Strežnik pa če nimaš sponzorja lahko naročiš pri podjetju, ki se ukvarja s tem. Samo dva Prftech Bled, cena 2.500 sit, Robas Potoki 6.000 sit. Če malo težiš dobiš popust oz. če ti rata, ti objavljajo zastonj. Naše društvo objavlja preko Prftech-a in nas stane 1.250 sit mesečno. Vse ostalo je zastonj - vložiti moraš samo delo.

Glede programa, pa kar sem videl HP društev, največ uporabljajo Front Page, pošlji e-mail, pa dobiš še kaj zastonj.

ObjavaObjavljeno: 16. september 2002, 15:52
Milan Dubravac
No strežnik za to stran nam na voljo da podjetje ROBAS d.o.o., g.Robert Jurc in se mu na tem (njegovem) mestu še enkrat zahvaljujem. Stran gasilci.org pa je naredil Peter Lužnik. Brez razumevanja in entuzijastov pač taka stran ne bi mogla uspešno delati.

ObjavaObjavljeno: 16. september 2002, 17:35
Matej B.
Ja maš prav Milan, vendar poglej http://www.potapljanje.net in opazil boš da je tisti forum oblikovno popolnoma enak kot naš le da je ozadje modro! Ne vem kako to, a je mogoče ta forum kopiran ali pa oni od potapljačev.

ObjavaObjavljeno: 16. september 2002, 18:21
Peter
Forum ima več preoblek, naš uporablja subRed. Sama programska oprema foruma je na voljo pod GNU licenco. Isto programsko opremo bo uporabilo tudi Združenje poklicnih gasilcev Slovenije. Prevod bo moj. Imaš pa na vsaki strani spodaj napisano, kdo je lastnik avtorskih pravic.

Isto preobleko uporablja tudi forum na spolnost.net :wink:

ObjavaObjavljeno: 19. september 2002, 13:30
metodg
Vidim, da je forum zelo zaživel v času mojega dopusta. Danes v službi večino časa berem samo prispevke iz tega foruma (DOBRA SLUŽBA, A NE!?).
Strani Gz Občine Radovljica so narejene v Front Page programu in mislim, da počasi potrebujejo novo preobleko. Izdelal sem jih pa predvsem z namenom, da našim gasilcem podajam uporabne informacije (včasih malo bolj uspešno, včasih malo manj...). Prostor imamo zakupljem na strežniku podjetja PERFTECH.

Metod G. :P

ObjavaObjavljeno: 19. september 2002, 23:34
mezan
Ker sem gledal, stran GZ ORadovljica, mislim, da ima veliko koristnih informacij, predvsem tudi napotke za izvedbo javnega razpisa.