Šest intervencij naenkrat

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
fire fighter

Šest intervencij naenkrat

Odgovor Napisal/-a fire fighter »

Včeraj v nedeljo 17.09.06 ob 19.20 smo imeli zelo močan naliv,
podatka koliko količine dežja je padla na žalost nimam vam pa povem, da je padalo kakor da bi ti nekdo zlil škaf vode na glavo :)
Ob 19.30 smo prvič prijeli poziu da je nekomu zalilo klet in potem kakor da bi se operaterju odtrgalo kar naenkrat so začeli deževat pozivi bilo jih je kar šest v roku 10 minut.

Zanima pa me ali se je vam kej tazga že kdaj zgodilo :?:

Lp.
Ko grejo drugi ven, gremo mi not!!!
CHAOS= Cheif Has Arived On Scene
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Tudi to se dogaja, še huje zna biti.
Kakor pa sem videl pri 24 ur je neki podhod v LJ zalilo pa ni bilo gasilcev.
Baje bi bilo črpanje neučinkovito, zanimam me zakaj ?
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
GoGo
Kraj: GE Ptuj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a GoGo »

Ne kaj takega se še nam res ni zgodilo mislim pa da smo imeli tri največ naenkrat nisem pa prepričan. Dve pa smo imeli že.
Slika
To kar se Janezek nauči, to Janezek zna.
Uporabniški avatar
fire fighter

Najbrš zato če je takrat še mal dež padu pa se razmere niso do bobra umirile bi se dal zgodit da če tudi bi črpal bi voda najbš pritekala nazaj tko da bi se to skoraj ne splačalo.
Zdej je pa tudi odvisno na kakšnem terenu je biu ta podhod pa koliko deža je padalo takrat pa seveda oddtoki če so bili zamašeni :!:

Tako je moje mišljenje, če pa ma kateri drugačno pa naj kr napiše :)

Lp.
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič
Kraj: PGD Slape-Polje

Odgovor Napisal/-a Uroš Lenarčič »

Da se ni vašim pozivnikom strgalo? No, šalo na stran, in odgovor na tvoje vprašanje: na srečo še ne in upam, da bo tako tudi ostalo. Smo pa 29.7. ob neurju v Ljubljani imeli 4 pozive v roku cca. pol ure, s tem, da naša pomoč pri dveh ni bila potrebna.

Nam je pa včeraj zalilo garderobo v GD, je tako lilo iz stropa, kot, da ne bi bilo strehe. Razlog: zamašen žleb #-o na prizidku. K sreči smo pravočasno umaknili opremo in danes očistili žleb.

P.S. fire fighter: A ste Lavričani že dobili MAN-a iz servisa? Pa J.J.-a mi pozdravi!

LP, Uroš
Cogito, ergo sum.

Slika
Uporabniški avatar
fire fighter

Sicer ti ni glih tema pogovora ampak useen, ja smo dobil MANa nazaj in je biu včeraj že dejaven na polno in ni bilo nobenih težau z njim (vsaj zaenkrat :) )

p.s. J.J. te pozdravla nazaj :)

Lp.
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

Oskar napisal/-a:.
Zato ker naj bi bile glavne odtočne cevi prenizko. Iz pispevka Pop Tv
Uporabniški avatar
Don Micky
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Don Micky »

LP!

Ne vem no sicer kako imate obveščanje urejeno v prestolnici, je pa razumljiv, da v primeru hudega naliva, poplav pride do več posredovanj na enkrat. Saj navadno voda ne zalije le ene kleti. Zato pa na še ne pomeni, da če črpamo vodo na petih koncih mesta, da pa posredujemo na petih intervencijah. Ker, če je tako potem mislim, da Bovec daleč vodi po številu intervenci na ekrat saj so ob potresu posredovali na več kot 2000 krajih, no ja ne v destih minutah posredovali so pa le!
Mogoče sem narobe razumel post, a po moji oceni gre v takem primeru za eno intervencijo, se pa strinjam, da postane problem, če moreš posredovati na šetih koncih v tako kratkem času.

lep pozdrav!
Bolj star, bolj nor!
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič
Kraj: PGD Slape-Polje

Odgovor Napisal/-a Uroš Lenarčič »

pes napisal/-a:
Oskar napisal/-a:.
Zato ker naj bi bile glavne odtočne cevi prenizko. Iz pispevka Pop Tv
Ok, sem pogledal prispevek na 24ur.com, ampak mi vseeno še ne gre v glavo, zakaj bi bilo črpanje neučinkovito? Trenutno sem še bolj radoveden, kot je bil Radovedni Taček. :D
Cogito, ergo sum.

Slika
Uporabniški avatar
MICKA
Kraj: Slovenski Javornik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MICKA »

Večje število pozivov je pričakovati pri intervencijah ob večjih nalivih, poplavah, plazovih,...
Svojevrsten rekord ima moja izmena ko je leta 14.11.2004 med 6:50 i 16:00 ko je bilo zadnje obvestilo o dogodku, izvozilo kar 21 krat.
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)

V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
Uporabniški avatar
SuZaNcA
Kraj: Ljubljana-BIZOVIK
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SuZaNcA »

Ja zadeva v podhodu na železniški postaji v Ljubljani je izgledala zelooo zelooo žalostno :? :? jaz sem šla skozi podhod malo pred 22.30. vodo jim je že uspelo nekako izčrpat, ampak umazanija pa je bila katastrofalna.
Kot pa sem poslušala po radiju tekom popoldneva, je v Ljubljani zalilo okoli 9 ali 10 podvozov oz. odsekov cestišč (koliko je bilo še tistih površin, katere na radiju niso bile objavljene)

LP
Suzy
Če v življenju srečaš limono, kupi tequilo in sol ter pokliči še mene :D
tadejS
Kraj: Knežak

Odgovor Napisal/-a tadejS »

Ja za take primere, pa je nujno imeti urejen načrt alarmiranja s katerim mora biti seznanjem tudi ReCO. Vedeti oz priznati si moramo, na kolikih mestih lahko ob neki vrsti intervencije še lahko uspešno posredujemo. Tu pride dobro meddruštveno sodelovanje še kako do izraza.
Uporabniški avatar
Zabavko
Kraj: Kranj-Primskovo

Odgovor Napisal/-a Zabavko »

Mislim, da v takem času (jesen) ko je veliko močnih nalovov, da se vsi srečujemo z črpanji vode in večimi intervencijami naenkrat!
Mi imamo vsako jesen kakšna črpanja in ponavadi so na srečo ali žalost bolj brezvezna posredovanja!
S tem mislim, da kličejo na ReCO za 10cm vode in preden PGD izvozi jo lahko samo še z metlami napadamo in porivamo proti odtokom! Aja da bi pa kdo od stanovalcev metlo poprijel pa itak vemo kak je!
In ponavadi se zgodi da je več intervencij hkrati z GRS Kranj in PGD.
Ker vsak gumbec kliče za 5cm! Potem te pa še napizdi kaj hodiš če sploh nimaš sesalca za umazano vodo, z motorko pa itak nimaš tam kaj početi!
Ko vemo da je blok je tako ali tako (skoraj) brez veze in gremo z GVC, ker veš da ne bo nič in da boš metle vihtel! Razen v primeru res res dolgotrajnega in hudega naliva!
Potem te pa še ostali bloki kličejo da pridi....in ker hitiš naprej na drugo lokacijo ali nazaj v PGD (na čakanje) mu pač rečeš, da če rabi naj kliče na ReCO in bomo prišli!
Gasilci smo čudne žvali! Ko drugi spijo mi na pomoč hitimo!
Uporabniški avatar
uros11

Odgovor Napisal/-a uros11 »

Oskar napisal/-a:Tudi to se dogaja, še huje zna biti.
Kakor pa sem videl pri 24 ur je neki podhod v LJ zalilo pa ni bilo gasilcev.
črpanje je neunčikovito zaradi tega ker se je raven podtalnice dvignila!!!
zato bi se zgodilo toliko vode kot bi izčrpali toliko bi jo nazaj nateklo!!!
ker ni ta podhod kod bazen!
to mislim da je prava razlaga zakaj se ne črpa taksnih podhodov!
Za pamet pravijo, da je edina stvar, ki je pravično razdeljena na svetu! Vsak zase pravi, da jo imama največ na svetu!

Lep pozdrav Uros
Uporabniški avatar
gdemsa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gdemsa »

Naj vas razsvetlim zakaj bi bilo črpanje neučinkovito.

Približno eno leto nazaj se je v Ljubljani dogajalo podobno, kot so bili tile nalivi pred kratkim. Zalilo je ogromno kleti in pridni gasilci smo bili povsod zraven in pomagali po svojih močeh. Ena od "zalitih kleti" je bila tudi omenjeni železniški podhod. Tam smo prostovoljci s tremi črpalkami črpali vodo, pa se ni poznalo nič, gladina je začela usihati šele kakih 15-20 min. po prenehanju deževanja.

Drugače pa je z omenjenim podhodom ob vsekem večjem deževju enako, ker imajo pač tako profesionališe zrihtano kanalizacijo in odtoke.

Jaz podpiram gasilce da niso šli spet tja črpat, saj so o stanju s tamkajšnjo kanalizacijo in meteornimi vodami dobro seznanjene tudi ustrezne osebe v podjetju vodovod kanalizacija pa ne ukrepajo. Potem naj pa tudi ne kličejo gasilcev saj to ni nesrečen slučaj ampak se te stvari dogajajo zaradi malomarnosti.

p.s. V oddaji 24ur sem opazil da so nekateri kar bosi čofotali po vodi. Stvar zelo zelo zelo, totalno zelo odsvetujem, saj smo, ko smo pred letom dni končno izčrpali vso vodo, našteli kar nekaj injekcijskih igel in par crknjenih podgan, tako da zadeva najbrž ni prav zdrava.
Take only memories, leave only bubles
http://www.parketarstvo-gepart.si
Odgovori