novi gasilski domovi
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
novi gasilski domovi
Malo sem se vozil po moji bližnni okolici, opazil sem da se gradi kar nekaj novih gasilskih domov oz. vsaj prizidkov.
Tako nov gasilski dom gradijo v PGD Loka pri Mengšu (GZ Mengeš), društvo je poznano predvsem po tekmovanju operativnih gasilcev.
Prizidek oz. bolje rečeno nov dom gradi pa tudi PGD Stob-Depala vas (GZ Domžale), zanimivost je ta, da bo zdajšnji obstoječi dom preurejen v gasilski muzej.
Evo še slikce.
Tako nov gasilski dom gradijo v PGD Loka pri Mengšu (GZ Mengeš), društvo je poznano predvsem po tekmovanju operativnih gasilcev.
Prizidek oz. bolje rečeno nov dom gradi pa tudi PGD Stob-Depala vas (GZ Domžale), zanimivost je ta, da bo zdajšnji obstoječi dom preurejen v gasilski muzej.
Evo še slikce.
V naši občini ( občina Markovci ) smo v zadnjih treh letih postavili dva nova gasilska domova.( PGD Markovci in PGD Nova vas ) Kar je kolko sem seznanjeni edini takšen primer v Sloveniji da se v eni občini gradita dva nova gasilska domova, za slike pa sem bom moral malo potrudit da jih dobim in prilepim.
Mi smo zgradili novo garazo, pa smo vecina del postorili kr sami.
Imamo pac sreco da je nekaj clanov iz vseh podrocij (gradbenistvo,elektroinstalcije,krovstvo,...). Je pa ras da je potrebna velika volja da prides po sihtu v gd gradit.
Tak da, ce imas voljo, je lazje zgradit nekaj, kot pa nabavit pol vozilo ki sodi noter.
LP
Imamo pac sreco da je nekaj clanov iz vseh podrocij (gradbenistvo,elektroinstalcije,krovstvo,...). Je pa ras da je potrebna velika volja da prides po sihtu v gd gradit.
Tak da, ce imas voljo, je lazje zgradit nekaj, kot pa nabavit pol vozilo ki sodi noter.
LP
Don't raise your voice, Improve your argument!
Pri nas je Občina financirala 17.000.000,00 sit ostalo so nam pomagali krajani in seveda sami gasilci s prostovoljnimi deli, ki se je seveda poznalo, kajti nabralo se je okoli 10.000 ur. Sedaj je prizidek vreden cca. 35.000.000,00 sit. Prilagam slike starega in novi dom s prizidkom.
Vse, česar popolnoma ne obvladamo, je nevarno. In to, kar obvladamo, je še nevarnejše; potem postanemo lahkomiselni.
Pavel Razboršek
Pavel Razboršek
- Gasilec Aleš
- Kraj: Laško
Gasilec Aleš, vidim, da je to tvoja prva objava na forumu in bi te dobro-namerno opozoril, da se na forumu piše kolikor se le da slovnično pravilno.Gasilec Aleš napisal/-a:Pozdravljeni
ka mate mogoč tut kake slike iz notranjosti gasilskih domov?? me zanima kako mate kaj nareto.
Še enkrat dobrodošel na forumu

LP BAČO

Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
- Gasilec Aleš
- Kraj: Laško
Fantom samo čestitam, da se lotijo take investicije!
Sicer se tudi sam sprašujem kako jim-nam uspe!
Mi (PGD Kranj-Primskovo) smo cca. 5let nazaj odprli vrata novega doma. Starega podrli in v manj kot letu dni novega pokrili! Seveda veliko žuljev je bilo na rokah članov PGD, vsaj od tam naprej ko je bila stavba pokrita, in pa veliko so postorili tudi okoliški in malo daljni obrtniki! No če ga tisto pomlad ne bi podrli ga ne bi nikoli, dokler se ne bi sam. So bili hudi boji ali ja ali ne, ali imamo dovolj denarja,....
Kje dobiti denar?
huh...vsak po svoje...nekaj z požarnimi stražami, nekaj s tem in onim....nekaj pa je primaknila tudi občina, čeprav...glede na investicijo so se bolj slabo odrezali...so pa bili toliko bolj pri stvari obrtniki...in pa seveda stari dobri občani in naši gasilski koledarji ter prostovoljni prispevki.
Prav lepo je videti, ko podiramo svoje stare domove in imamo možnost narediti nadomestnega. Vsi vemo da je velika večina domov dotrajanih...v našem je odpadal strop in podobno....
Le tako naprej!!!
Res je skoraj lažje naresti dom, kot pa vanj postavit nov avto.
Sicer se tudi sam sprašujem kako jim-nam uspe!
Mi (PGD Kranj-Primskovo) smo cca. 5let nazaj odprli vrata novega doma. Starega podrli in v manj kot letu dni novega pokrili! Seveda veliko žuljev je bilo na rokah članov PGD, vsaj od tam naprej ko je bila stavba pokrita, in pa veliko so postorili tudi okoliški in malo daljni obrtniki! No če ga tisto pomlad ne bi podrli ga ne bi nikoli, dokler se ne bi sam. So bili hudi boji ali ja ali ne, ali imamo dovolj denarja,....
Kje dobiti denar?
huh...vsak po svoje...nekaj z požarnimi stražami, nekaj s tem in onim....nekaj pa je primaknila tudi občina, čeprav...glede na investicijo so se bolj slabo odrezali...so pa bili toliko bolj pri stvari obrtniki...in pa seveda stari dobri občani in naši gasilski koledarji ter prostovoljni prispevki.
Prav lepo je videti, ko podiramo svoje stare domove in imamo možnost narediti nadomestnega. Vsi vemo da je velika večina domov dotrajanih...v našem je odpadal strop in podobno....
Le tako naprej!!!
Res je skoraj lažje naresti dom, kot pa vanj postavit nov avto.
Gasilci smo čudne žvali! Ko drugi spijo mi na pomoč hitimo!
Odg: novi gasilski domovi
Nov gasilski dom PGD Loka pri Mengšu....v prvi objavi je bil še v začetni gradnji, sedaj pa izgleda natančno tako